Zdravlje

Ljubav

Krompir, paradajz, kupus, luk i patlidžan mogu da naškode zdravlju!

Krompir, paradajz, kupus, luk i plavi patlidžan mogu da naškode zdravlju, odnosno određenoj grupi ljudi. Oni podmuklo ubijaju!

Krompir, paradajz, kupus, luk i patlidžan mogu da naškode zdravlju! Svet Plus




Krompir

Svež krompir je odličan izvor kalijuma koji je dobar za srce, ali je najbolje da se konzumira umereno, a kada se priprema da se bari i peče - nikako prži. Kada se prži solanin, jedinjenje koje ova namirnica sadrži, može negativno da utiče na nervni sistem.


Paradajz

Ovo povrće nam daje antioksidante, vitamine C i B. Problem je što paradajz koji nam je dostupan u prodavnicam često je tretiran hemijom, zato je veoma važno da znate na koji način da je u potpunosti uklonite pre jela.






Plavi patlidžan

Stručnjaci kažu  da pulpa ovog povrća sadrži komponente koje aktiviraju lučenje kiseline, što doprinosi stvaranju kamena u bubregu. Budite oprezni da na preterate.



Kupus

Kad je reč o kupusu, potencijalna opasnost po zdravlje predstavlja visok sadržaj joda. Zbog toga se ovo povrće ne preporučuje osobama koje imaju prpoblema sa uvećanom štitastom žlezdom. Takođe, ne savetuje se osobama koje pate od gastritisa ili imaju čir na želucu.



Crni luk

Ako volite crni luk, a imate osetljiv gastrointestinalni trakt, ova vest vas neće obradovati. Njegova upotreba može da iritira želudac zbog dejstva jednog sastojka koje ovo povrće sadrži, a to je fruktan.

 

Zašto ajvar ne ispadne dobro?!! Deset velikih grešaka koje mnogi prave!



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/mondo.rs

Povezane vesti:


>