Zdravlje

Ljubav

Test uz pomoć noktiju! Bezazlena pojava ili ozbiljna bolest?! (VIDEO)

Test uz pomoć noktiju! Bezazlena pojava ili ozbiljna bolest?!  Ukoliko između noktiju nemate razmak u obliku malog dijamanta, to može da bude simptom ozbiljnih bolesti, između ostalog i raka pluća.

Test uz pomoć noktiju! Bezazlena pojava ili ozbiljna bolest?! (VIDEO) Screenshoot/Instagram




Da biste uradili jednostavan test "ogledanja prstiju" sve što treba je da spojite kažiprst leve i desne ruke, tako da da se nokti "ogledaju" jedan u drugom. Ukoliko između noktiju nemate razmak u obliku malog dijamanta, to može da bude simptom ozbiljnih bolesti, između ostalog i raka pluća.



Naime, kada se nokti spojeni na ovaj način potpuno dodiruju, tj. između njih nema nimalo razmaka, smatra se da je u njima došlo do zadržavanja tečnosti, mada još uvek nije jasno kako kancer može to da izazove.







Sudeći prema podacima britanske Fondacije za istraživanje raka, ovaj simptom je relativno čest kod ljudi obolelih od raka – javlja se u čak 35 odsto slučajeva.

"Većina pacijenata sa kancerom pluća ne zna da im se nokti na ovaj način dodiruju, osim ako im ne kažemo da provere. Ali ovaj test je zapravo zaista lak način da se proveri rizik od potencijalne opasnosti. Koriste ga čak i medicinski stručnjaci kao metod kojim potvrđuju neka stanja, ali možete ga uraditi i sami kod kuće", izjavila je medicinska sestra sa onkologije Ema Norton za "Hafington post".





Inače, dodirivanje noktiju, tj. nepostojanje razmaka između noktiju prilikom sprovođenja ovog testa, ne ukazuje samo potencijalno na rak pluća, već i na druge bolesti, uključujući i srčane probleme.

Ukoliko primetite ove ili neke druge promene na rukama, ne treba sami sebi da dajete dijagnoze, već da odete kod lekara jer se može ispostaviti da je reč o nečemu ozbiljnom, ali i o nekoj potpuno bezazlenoj promeni.
 

Pomeren želudac: Proverite na jednostavan način pomoću prstiju! (VIDEO)






 



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/mondo.rs

Povezane vesti:


>