Region

Svet

Lane Gutović o smrti: Ne plašim je se, i mene će sačekati!

Rođenje ne pamtim, a smrt pretpostavljam da ću upamtiti - rekao je Lane Gutović u svom stilu. Ne plašim je se, i mene će sačekati, ravnodušan sam!

Lane Gutović o smrti: Ne plašim je se, i mene će sačekati! Screenshoot/Instagram
Glumac Milan Lane Gutović preminuo je danas u 76. godini na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu od posledica postkovid sindroma. 

Svojevremeno, glumac je govorio o smrti, a njegov pogled na tu temu mnoge je naterao na razmišjanje.

- Smrti se ne plašim, na neki način sam ravnodušan. A ne bi trebalo, pošto je to jedan od ključnih trenutaka u životu, kao i rođenje. Rođenje ne pamtim, a smrt pretpostavljam da ću upamtiti. Ceo život je bio nestrpljiv, ali smrt nije. Ona je strpljiva i mene će sačekati sigurno - govorio je Gutović za Kurir u svom stilu.

Podsetimo, Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živeo u Kumodražu. Poslednjih godina često je kampovao i pecao.


Lanetovi roditelji su bili prosvetni radnici. Ima stariju sestru Bojanu za koju je jednom prilikom rekao da je prema njemu uvek bila zaštitnički nastrojena.Želeo je da upiše Prirodno-matematički fakultet, ali se oprobao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju gde je odmah primljen.

Bio je u braku iz kog ima ćerku Milicu. Ona je krenula očevim putem, a osim glumom, bavi se i baletom. Krajem 2016. godine Milica se porodila, pa je glumac postao deda.

Više od deceniju je bio u vanbračnoj vezi sa Biljanom Knežević, balerinom Pozorišta na Terazijama. Sa njom ima sinove Janka i Spasoja.

Serije i filmovi poput „Tesne kože”, „Metle bez drške”, „Otvorenih vrata”, „Bele lađe”, samo su neka od njegovih ostvarenja i projekata u kojima je dao svoj lični pečat.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/telegraf.rs

Povezane vesti:


>