Zdravlje

Ljubav

Mokrenje jednom dnevno ili 20 puta?! Šta je znak za uzbunu!

Koliko često mokrite, zavisi od količine tečnosti koju unosite, ali postoji cifra koja je gornja granica! Mokrenje jednom dnevno ili 20 puta?! Šta je znak za uzbunu!

Mokrenje jednom dnevno ili 20 puta?! Šta je znak za uzbunu! Svet Plus




U zavisnosti od toga koliko vode pijete i koliko ukupno tečnosti unosite, zavisi i koliko često urinirate tokom dana. Međutim, smatra se da je normalno mokriti između četiri i deset puta u periodu od 24 sata.

Ukoliko u WC idete češće od proseka, to može da znači da unosite previše vode, ali imajte na umu i da često mokrenje može da bude znak ozbiljnijih zdravstvenih problema.

"Unos tečnosti tokom dana direktno utiče na to koliko često mokrite. Smatra se da je 'normalno' mokriti između četiri i deset puta u toku 24 časa, kada nema nikakvih drugih simptoma. Mešutim, i pojedini napici mogu da povećaju potrebu za mokrenjem, recimo kofein i alkohol. Opet, ekstrem može da ukaže na problem, pa definitivno ne treba da urinirate jednom dnevno, ali ni 20 puta u toku dana", kaže dr Keni Sui.








On objašnjava je važno obratiti pažnju i na simtpome poput bola ili krvarenja prilikom mokrenja, da li je mlaz urina slab, da li mokrenje traje dugo... Svi ti simptomi znak su da treba da odete kod lekara.



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/mondo.rs

Povezane vesti:


>