Zdravlje

Ljubav

Urolog prof. dr Aleksandar Milošević citirao Jelenu Karleušu!

Urolog prof. dr Aleksandar Milošević pričao je u Jutarnjem programu o lekovima za potenciju, i pokušao da ilustruje šta je trenutno najveći problem u krevetu. Citirao je Je Jelenu Karleušu što je iznenadilo voditeljku!

Urolog prof. dr Aleksandar Milošević citirao Jelenu Karleušu! Screenshoot/Youtube




Urolog, koji je ranije izjavio da sve mlađi muškarci uzimaju vijagru, ilustrovao je svoj stav citatom pevačice Jelene Karleuše, što je iznenadilo voditeljku.

- Otuđenje nas je zahvatilo, otuđenje od produžetka vrste, da li je to svesno ili nam samo naviru problemi, to ne znamo. Već dve godine smo u panici od virusa, i ne stižemo da se posvetimo svom prirodnom, normalnom životu i odnosima - rekao je prof. dr Milošević.

- Imamo i pandemiju u tom smislu, gledam svoju ordinaciju gde je zaista gužva u poslednjih dve, tri godine. Imam veliku gužvu sa seksualnim problematikama. Po svetskim podacima, 50 odsto žena ima problem sa orgazmom a 50 odsto muškaraca sa erekcijom. To je svaki drugi par, statistički, i problem imaju i muškarci i žene. Mi smo slična bića i imamo slične probleme, nevezano za pol -. rekao je Aleksandar.


- Velika studija sprovedena devedesetih na više hiljada ljudi utvrdila je te probleme. Erekcija muška, i orgazam ženski, smatraju se najvažnijim parametrima. Gledamo od 20. do 70. godine, to nije ograničeno starošću. Trend je popravljanje kvaliteta života posle 50. godine, jer bi mi trebalo da živimo još 20, 30 godina, jedan lep život. A ne da se potpuno otuđimo - rekao je urolog koji je ranije dao savete za dobar seks.







Da li je to više problem glave, ili tela?


- Mozak je najveći seksualni organ, rekla je još Jelena Karleuša. Stvarno je bila u pravu. Sigmund Frojd je pričao da je 90 odsto tih problema u glavi. Sigurno da glava ima veze, ali naše telo i naše razmišljanje su vrlo bitni, kao i zdravlje. Ako imamo dijabetes, povišen pritisak, sve su to posledice pogrešnog načina života i stresa, to će sve uticati na kvalitet seksualnog života - rekao je on.

- Žene kada ulaze u menopauzalni period, imaju probleme, ali to sve može finim lekovima i savetima stručnjaka da se reguliše. I zdrava seksualna aktivnost može da traje do kraja vašeg života - rekao je on.

Testosteron je važan za muškarce koji ga imaju najviše, žene ga imaju minimalno, i postoje istraživanja po kojima testosteron može da pomogne ženama. Prof. dr Milošević ipak upozorava protiv korišćenja ovog hormona, prenosi Mondo.

- Opasno je, jer može da izazove dlakavost, dublji glas, vrlo bi trebalo biti selektivan pri odabiru terapije. Nažalost, za žene ne postoji čarobna pilula kao za muškarce, mnogi pričaju o tome, ali to je biznis, nije rešenje problema. Žene ipak drugačije doživljavaju seksualnost, nemaju taj nagon kao muškarci koji ipak imaju masu testosterona u organizmu, nekada doživljavaju nalet testosterona i posle 50. godine - rekao je on.

- Može vijagra da napravi toplotu, da proširi periferne krvne sudove, ne bih da generalizujem pričom o hladnim rukama, hladnim nogama... Žene se trude da budu jednake muškarcima, ja to podržavam, postoje lekovi za njih, ali za njih je važniji mozak, komplikovanije su žene od nas - rekao je on.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/mondo.rs

Povezane vesti:


>