Zdravlje

Ljubav

Godine su samo izgovor! Zategnut stomak i u pedesetim! (VIDEO)

Kako godine prolaze sve je teže održati ravan struk, zategnute trbušnjake. Predstavljamo vam 12 vežbi uz koje možete da imate savršen struk i zategnut stomak i u pedesetim... Godine su samo izgovor!

Godine su samo izgovor! Zategnut stomak i u pedesetim! (VIDEO) Screenshoot/Instagram




Niko nije rekao da je vežbanje zabavno i lako. Jedina istina vezan za vežbanje je da je ono korisno! Ako želite da i u pedesetim i šezdesetim izgledate jako, vitko i zategnuto, morate da vežbate i to naporno!

Donosimo vam 12 vežbi koje će svaki struk zategnuti i ojačati:



1. Vežba za bočne mišiće

Postavite se u kosi plank i ostanite u tom položaju 1 minut. Zatim se okrenite na drugu stranu i uradite plank na drugu stranu.






 




2. Uvrnuti plank

Ako želite da "zakomplikujete" plank, radite uvrtanje. Stanete u plank pa podižete jednu ruku, zadržite se, pa zatim spuštate ruku i podižete drugu, pa se zadržite u tom položaju.






 




3. Uvrtanje donjeg dela tela u planku

Stanete u klasičan plank, ali ovaj put uvrćete donji deo tela, dok je gornji deo tela nepomičan u planku.









 





4. Pauk plank

Stojite u planku, a noge naizmenično privlačite pa opuštate.






 




5. Uvrtanje nogu

Ležeći na leđima, noge su podignute i savijene pod pravim uglom, potkolenice su paralelne sa prostirkom. Pomerajte kolena naizmenično udesno i ulevo. Kičmeni stub je ravan.






 




6. Mrtva buba

Ležeći na leđima ispružamo noge i ruke i zadržavamo se po 10 sekundi u svakom pomeranju udova.





 


7. Ugao

Lezite na leđa, a noge i ruke podignite pod uglom od 45 stepeni u odnosu na prostirku. Lagano ih pomerajte, koristeći trbušne mišiće.






 




8. Vežbe sa loptom

Sednite, uzmite loptu pa je pomerajte s jedne strane tela na drugu, koristeći trbušne mišiće za to.






 




9. Bicikl

Lezite na leđa, noge podignite i savijte u kolenima, kolena ispružite tako da potkolenice budu paralelne sa prostirkom. "Vozite bicik" u vazduhu.






 



10. Supermen

Lezite na stomak. Ispružite ruke i noge kao Supermen u letu. Zadržite se u tom položaju par sekudni, opustite se, a zatim ponovite proces.







 


11. Uvrtanje stojeći

Stanite ravno, noge u širini ramena. Podižite nogu savijenu u kolenu i ruku savijenu u laktu, tako da se koleno i lakat dodiruju.







 


12. Istezanje trbušnih mišića

Ova vežba se u jogi zove "kobra" jer izvođebnje podseća na ovu životinju. Sve što treba da uradite je da legnete na stomak i izvijete se što više možete. Koristite ruke.







 




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>