Region

Svet

Preminuo Novica Negovanović!

Jutros u kovid bolnici u Kruševcu, preminuo Novica Negovanović legenda šumadijske i srpske muzike. Imao je 76. godina.

Preminuo Novica Negovanović! Screenshoot/Instagram




Harmonikaš Novica Negovanović preminuo je u 76. godini života. Brojne kolege se opraštaju od njega na društvenim mrežama, a među prvima je to učinio nejgov fah kolega, Aleksandar Sofronijević.

- Jutros rano smo izgubili velikana srpske harmonike, pesme, kolegu, druga, brata ali i oca i našeg deku, čika Novicu Negovanovića. Duša me boli dok ovo pišem, ne želim da verujem da te nema više. Odmori dušu, dobri moj Nole, neka ti je večna slava i putuj sa anđelima. Volimo te, slušamo, pominjemo i sviramo zauvek dok nas ima - poručio je Sofronijević.






Novica Negovanović rođen je 1945. godine u Adranima kod Kraljeva. Njegov muzički talenat dolazi do izražaja još u petoj godini njegovog života. Odrastao je u muzičkoj porodici, otac i stric svirali su harmoniku i od tada počinje njegov interes za ovaj instrument. Bio je toliko talentovan da je njegov prvi nastup bio već u prvom razredu osnovne škole. Sa stricem i ocem svirao je na mnogim veseljima.

U to vreme organizovana su opštinska takmičenja na kojima je učestvovao, i na mnogima je pobeđivao. Pevao je i svirao po svim okolnim mestima, a na repertoaru je imao veliki broj pesama.

Kako nezvanično saznaje "Kurir" legenda šumadijske i srpske muzike preminula je jutros u kovid bolnici u Kruševcu.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika

Povezane vesti:


>