Region

Svet

Voditeljka drhtavim glasom saopštila da je preminuo Miroslav Lazanski!

Voditeljka jutarnjeg programa TV Pink, Irina Vukotić, u emisiji uživo, drhtavim glasom i na ivici suza, pročitala je tužnu vest. Preminuo je Miroslav Lazanski, ambasadora Srbije u Rusiji.

Voditeljka drhtavim glasom saopštila da je preminuo Miroslav Lazanski! Screenshoot/Instagram

Miroslav Lazanski je preminuo noćas u 71. godini, u svom domu u Beogradu od posledica srčanog udara.

Irina je saopštila javnosti tužnu vest, vidno potresena zbog iste, a zatim dodala da je Lazanski nedavno bio gost u studiju.

- Svi smo zanemeli, stigla nam je tragična vest. Miroslav Lazanski, ambasador Srbije u Rusiji, preminuo je u 71. godini u Beogradu. Svi smo zanemeli, i mi, i gosti u studiju... Pre dve nedelje nam je bio gost, došao je pravo iz Rusije - rekla je voditeljka "Novog jutra". 

Žika Nikolić pročitao je potom vest u kojoj se navodi šta je uzrok njegove smrti.

Miroslav Lazanski rođen 1950. godine u Karlovcu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, gde je i započeo novinarsku karijeru, prvo u "Polet"-u, kasnije u "Vjesniku", "Startu", "Danas"-u, "Politici ekspres", "NIN-u", "Večernjim novostima" (1996-2001).1991. godine Lazanski je prešao u "Politiku". Izveštavao iz Sirije, Somalije, sa Krima, takođe izveštavao o ratovima u Avganistanu, Čečeniji, Kongu, Iraku, Iranu, Libanu, Jemenu i Libiji...

Intervjuisao je dva vrhovna komandanta NATO-a, tri maršala SSSR, šefove KGB-a, KHAD-a, pedesetak ministara odbrane i načelnika generalštaba svetskih armija, između ostalog načelnike generalštaba ruske, kineske i japanske armije. Jedini jugoslovenski novinar koji je plovio u atomskoj podmornici, američkoj "Tautog", leteo u avionu F-14, bio na nosaču aviona "Džon F. Kenedi" i leteo u Migu 29.Bio gost vojnih akademija Rusije, Japana, SAD, Australije, Italije, Velike Britanije, Nemačke, Rumunije... Imao je redovnu kolumnu u grčkom listu "Katimerini", japanskom "Sekuritarian" i "The Diamond Weekly". Autor je deset knjiga i desetak velikih tv-serijala.

Vojni rok služio je 1977. godine u Bitolju u 41. pešadijskoj diviziji JNA. Odlikovan je Medaljom za vojničke zasluge.

Za ambasadora u Rusiji postavljen je u junu 2019. godine ukazom predsednika Republike Srbije.

 

Retrogradni Saturn do 2023. godine svakom znaku donosi promenu! 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/telegraf.rs

Povezane vesti:


>