Zdravlje

Ljubav

Lekar indijske medicine savetuje kako da skinete masne naslage!

Lekar indijske tradicionalne medicine savetuje kako da skinete masne naslage sa stomaka. Za mnoge gubljenje kila možda nije pravi problem, već je to skidanje masnoće na stomaku ili oko njega.

Lekar indijske medicine savetuje kako da skinete masne naslage! Svet Plus




Iako genetski faktori mogu igrati ulogu, masnoća na stomaku takođe se može kontrolisati sa nekoliko izmena u načinu života, predložio je ayurvedski(indijska tradicionalna medicina) lekar dr Šajam VL.

Prema njegovim rečima, treba gledati da se "prirodno topi mast na stomaku" pomoću nekih efikasnih, lako sledljivih ayurvedskih saveta.

- Mast na stomaku može izgledati tvrdoglavo, ali uz pravilnu ishranu i vežbanje masnoću možete lako topiti - napomenuo je.

Evo šta biste trebali imati na umu

- Unosite 50 posto dnevnih kalorija za ručak, jer je vaša probavna snaga tada najjača. Unosite najmanje kalorija za večeru, koja bi trebalo da bude pre 19.00 - rekao je.

Smanjite unos rafinisanih ugljenih hidrata; klonite se slatkiša, zaslađenih pića i hrane bogate uljem.


Koristite ove jednostavne savete:

Konzumirajte fini prah pečenog semena piskavice vodom ujutru na prazan stomak ili možete namočiti seme piskavice preko noći i konzumirati je ujutru na prazan stomak.


Prema dr. Shiamu, voće garsinija kambodža poboljšava ukus, poboljšava varenje i podstiče metabolizam koji pomaže u gubitku kilograma.





Trifala pomaže u uklanjanju toksina iz tela i podmlađuje probavni sistem. Kako se koristi? Uzmite kašičicu praha trifale toplom vodom dva sata posle večere.
Suvi đumbir u prahu sadrži termogena sredstva koja su korisna za sagorevanje masti. Redovna konzumacija vode prokuvane u prahu osušenog đumbira može zapravo pomoći u jačanju metabolizma i sagorevanju viška masti. Takođe možete dodati đumbir u svakodnevnu ishranu da biste pojačali gubitak kilograma.

Brzo hodanje 30 minuta efikasna je metoda sagorevanja masti na stomaku, rekao je dr Šajam. Joga i pilates takođe pomažu u sagorevanju stomaka.

Kad god ste žedni, pijte toplu vodu. Topla voda aktivira vaš metabolizam i pomaže u gubitku kilograma.


Odvojite vreme za žvakanje hrane.

- Varenje ugljenih hidrata započinje u ustima dok se meša sa pljuvačkom. Žvakanje pomaže u razgradnji hrane u ustima pre nego što putuje u ostatak digestivnog trakta. Takođe aktivira hormon sitosti koji upozorava kada je stomak pun - rekao je.

 

Ovaj lek rešava za 10 dana ispucale pete, žuljeve i proširene vene!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika

Povezane vesti:


>