Style

Ljubav

Pet retrogradnih planeta u julu: Avantura, uništenje, zaceljivanje...

Pet retrogradnih planeta u julu, avantura, uništenje, zaceljivanje... Bez obzira na to šta se u astrologiji dešava, uvek je u toku retrogradni hod neke planete ili više njih. Iako reč „retrogradno“ može da izazove nemir (budimo realni, ponekad su retrogradi zaista katastrofa) važno je da imate na umu da retrogradne planetarne u suštini nisu loša stvar.

Pet retrogradnih planeta u julu: Avantura, uništenje, zaceljivanje... Svet Plus




Gotovo uvek postoji jedna planeta koja je retrogradna, što je dovoljan dokaz da tokom njih stvari uvek ne pođu po zlu. Ako se pitate koje su planete retrogradne tokom jula 2021. godine, nemojte biti uznemireni, jer se pet planeta ukrcalo u svoju zaostalu spiralu preko zodijaka. Srećom, preživećete.


Možda često nećete ni primetiti da je planeta retrogradna. Uticaj retrogradnosti na vaš život svodi se na kombinaciju nekoliko osnovnih stvari: Da li će retrogradnost uspostaviti kontakt sa vašom natalnom kartom? Hoće li se odvijati u teškoj astrološkoj kući? A da li je planeta u pitanju unutrašnja ili spoljna planeta? Poslednja razlika je neverovatno važna za retrogradnu feštu u julu.

Ako se planeta smatra unutrašnjom planetom (Merkur, Venera i Mars), tada će se njena retrogradnost verovatno osetiti snažnije zbog činjenice da unutrašnje planete bliže i kratkoročno utiču na vaš život. Ako se planeta smatra spoljnom planetom (Jupiter, Saturn, Neptun itd.), onda postoji šansa da možda ni ne osetite njenu retrogradnost. Spoljne planete su već retrogradne skoro polovinu godine i utiču na vas postepeno, tokom dužeg vremenskog perioda.

Dobre vesti? Svaka planeta koja će biti retrogradna tokom jula 2021. je spoljna planeta. Evo šta biste mogli doživeti:




Jupiter (od 20. juna do 18. oktobra)
Jupiter je planeta koja se ističe – vlada smelošću, rastom, spontanošću i avanturama. Čega god se Jupiter dotakne, neizbežno postaje veće. Međutim, kada je Jupiter retrogradan, njegovo uobičajeno uzbuđenje i bujnost se ublažavaju i započinje period kontemplativnog unutrašnjeg širenja.

Kako se Jupiter retrogradno razvija kroz duhovne Ribe (sve dok se ne vrati u Vodoliju 28. jula), ovog meseca ćete se možda osećati introspektivnije i otvorenije za isceljenje.



Saturn (od 23. maja do 10. oktobra)
Saturn je planeta koja predstavlja zakon. Nije ni čudo što je ova planeta poznata kao patrijarh zodijaka, jer vas ohrabruje da izgradite samodisciplinu i postanete odgovorniji.

Malo predahnete kada se ova teška planeta postavi retrogradno, kao da vaš strogi otac odlazi na službeno putovanje. Međutim, za to vreme podstičete sami sebe da se vratite na pravi put i počnete da se ponovo gradite.






Neptun (od 25. juna do 1. decembra)
Neptun je planeta koja se više bavi snovima nego stvarnim životom. U stvari, Neptun je planeta koja vam pomaže da se povežete sa maštom i kreativnošću. Međutim, takođe se možete osećati dezorijentisano, razmaknuto, a ponekad i zabludelo.

Kako je retrogradni Neptun u toku, neke vaše maštarije i nerealne ideje mogu početi da blede. Ova retrogradnost može biti neverovatno prosvetljujuća kad prepoznate delove stvarnosti koje ste ignorisali.



Pluton (od 27. aprila do 6. oktobra)
Pluton je planeta stvaranja i uništenja (ili smrti i ponovnog rađanja). To je podla planeta koja sadrži vaše najmračnije i najnemilosrdnije porive. Ne iznenađuje da Pluton vlada i vašom sposobnošću da kontrolišete, manipulišete i tražite moć.

Zbog toga, kada je Pluton retrogradan, strukture moći mogu početi da se ruše. Tokom ovog vremena možda ćete se osećati svesniji načina na koji dominirate nad drugima (i načina na koji drugi dominiraju nad vama).



Hiron (od 15. jula do 19. decembra)
Hiron je planeta – ili, tačnije, asteroid – vaše najdublje rane i vaš životni pokušaj da je izlečite. Dok se Hiron kreće kroz zodijak, on izaziva teška emocionalna iskustva koja mogu pokrenuti vašu osetljivost.

Ova iskustva vam takođe omogućavaju da tokom procesa iznedrite mnogo snage. Ali, kada je Hiron retrogradan, to vam daje priliku da obradite ova isceliteljska iskustva i pomirite se sa svojim najdubljim ranjivostima.





Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Luftika

Povezane vesti:


>