Zdravlje

Ljubav

Obožavate lubenice, a semenke bacate?! Nakon ovoga više nećete!

Obožavate lubenice, a semenke bacate?! Nakon ovoga više nećete! Da bi iskoristili sva lekovita svojstva, semenke lubenice je potrebno kuvati, samleti ili ispeći.

Obožavate lubenice, a semenke bacate?! Nakon ovoga više nećete! Svet Plus





Dijetetska vlakna

Semenke od lubenice sadrže dijetetska vlakna neophodna za normalan rad digestivnog trakta, pomažu u slučaju pojave crevnih parazita, kao i u lečenju obolelih od žutice, vodene bolesti i upala u organizmu.


Semenke od lubenice sadrže supstancu citrulin, koja deluje kao antioksidans, pospešuje širenje krvnih sudova i povoljno deluje u slučaju arteroskleroze, hipertenzije, angine pektoris i polne disfunkcije kod muškaraca.

Takođe, jačaju i srce, ali i sve mišiće u telu. Korišćenje ovih semenki bilo u obliku čaja ili grickalica preporučeno je i za jačanje pamćenja i koncentraciju, ali i za sjaj zategnutost i lepotu kože, a odlično su sredstvo kao i sama lubenica za jačanje libida i potencije kod muškaraca.






Prečišćavanje bubrega

Čaj od semenki lubenice je jedan od najboljih lekova za prečišćavanje bubrega i mokraćne bešike. On uklanja kamen i pesak iz bubrega, čisti bešiku i mokraćne kanale, a preporučuje se i dijabetičarima kao efikasno sredstvo za tretiranje dijabetesa tipa 2.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Avaz.ba

Povezane vesti:


>