Ljubav

Style

Seti se ko si, sebe najbolje poznaješ! Jedan je život, nema reprizu!

Znas šta? Nema veze. Sve to što se dogodilo, beznačajno je. Seti se ko si, sebe najbolje poznaješ. Sve što jesi, ne menja se lako. Jedan je život, nema reprizu...

Seti se ko si, sebe najbolje poznaješ! Jedan je život, nema reprizu! Svet Plus





Nerazumevanje


Kažeš. Nacrtaš. Govoriš i crtaš, istovremeno. Obojiš raznim bojama. Podvučeš najbitnije reči. Objasniš detaljno. Daš smernice.

I ništa.

Eto, to je rezultat. Ništa.

U stvari, boli te glava, nadula si se od plakanja, ostarila desetak godina za jedan dan, poražena količinom sopstvene nezrelosti, nesposobnosti da ne odreaguješ, budeš na visini zadatka.

Hajde, ovako. Umij se hladnom vodom. Stavi kremu na lice. Sedi za sto. Ustani i stavi vodu da prokuva. Skuvaj čaj od kamilice. Sada sedi.

Znas šta? Nema veze. Sve to što se dogodilo, beznačajno je. Seti se ko si, sebe najbolje poznaješ. Sve što jesi, ne menja se lako. Samo si se zanela, sišla sa putanje koju poznaješ, dozvolila emocijama da preovladaju nad razumom. Emocije su opasna vrteška. Nisi jedina koja je vikala, svašta rekla i sada se stidi. Ti bi da budeš kraljica, a to ne postoji tako kako si zamislila. Nema uzvišenog, dostojanstvenog, uvek smirenog i odmerenog bića. Svaka je histerisala kada voli, kada je zaboli. Pusti spoljne efekte. I obavezno razmisli o tome koliko je loše da se vraćaš onome ko može toliko da te uznemiri, ko ima moć da to učini.







Povuci se. Idi što dalje. Još dalje. Vežbaj, hrani se zdravo, slušaj muziku, gledaj filmove, čitaj knjige koje su nekad snažno uticale na tebe. Ojačaj telo, povrati mir. Život je jedan. Nema reprizu. U njemu nikome ne pripadaš i svi su prolazni. Samo si ti uvek sa sobom. I još nešto - pokušaj sebe da vidiš onako kako te vidi onaj za koga znaš da te bezuslovno voli. Misli o sestri, bratu, sinu, kćeri, mami, tati, baki. Misli na one čiju krv nosiš. Voli sebe koliko te oni vole, ne koliko te voli onaj ko te uznemirio. On nije važniji od dragih na koje si pomislila. Najvažniji vole bezuslovno. Sve drugo je uslovno i promenljivo.

 

Čini mi se, čini da ove dane samo magija može da spasi!








Čuvaj zdravlje, lutko, bistru glavu i čisto srce.
Mržnja se uvuče podmuklo i pojede temeljno.
Probaj da se ne pretvoriš u osvetnika.
Baksuz se postaje i u tome se ostaje.
Nemoj tamo.
Nije to mesto kojem pripadaš.
Možeš ti bolje. 




Iz knjige "Još se dobro držim, bolje nego ikad"

Za sve koji su spremni da prekinu šta ne valja i započnu novo poglavlje: 

Ideš dalje, do nove stanice. Ne postoje samo granice. 

Menjaj. 

Mozeš sve sto istinski zeliš, ne dozvoli da te ubeđuju u suprotno. Menjaj šta ti smeta, šta te vuče na dno i ne dopušta da slobodno i mirno dišeš. 

Jedan je život, nema reprizu, već smo se oko toga dogovorili!



 

Viber

Autor: Mila Tanasijevic Mihajlovic
Izvor: Mila Tanasijevic Mihajlovic

Povezane vesti:


>