Zdravlje

Ljubav

Nutruicionisti podelili šokantno otkriće! Paradajz i krastavac nikako zajedno!

Nutruicionisti su podelili šokantno otkriće! Paradajz i krastavac nikako ne idu zajedno! Njihova kombinacija "ubija" najvažniji vitamin.

Nutruicionisti podelili šokantno otkriće! Paradajz i krastavac nikako zajedno! Svet Plus
Svuda u svetu je salata od paradajza i krastavaca jedna od najpopularnijih, ali malo ko zna da se ova kombinacija nikako ne savetuje. Njihova kombinacija "ubija" najvažniji vitamin.

Svi znaju da se neke namirnice ne treba kombinovati jer otežavaju varenje, utiču na gojaznost ili jednostavno predstavljaju loš spoj jer apsorpcija nutrijenata iz jedne vrste hrane potire hranljive materije iz druge.


Slično se dešava i sa najomiljenijom kombinacijom povrća za salate, koju ne samo u Srbiji već i širom sveta svi jedu zajedno - paradajzom i krastavcem.

Nutruicionisti su podelili šokantno otkriće da je kombinacija našeg omiljenog povrća za salatu prilično problematična.


Pojedinačno, ove namirnice će vam svi nutricionisti i dijetolozi savetovati ukoliko vodite računa da se zdravo hranite i pazite na liniju. Obe vrste povrća su izuzetno zdrave, poseduju obilje korisnih sastojaka - krastavac je namirnica broj jedan kad je reč o dijetalnoj ishrani, a paradajz je krcat vitaminom C.

Međutim, spoj krastavaca i paradajza u jednom obroku dovodi do uništavanja vitamina C, pa je tako preporuka da ih uvek jedete odvojeno. 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/alo.rs

Povezane vesti:


>