Zdravlje

Ljubav

Ako ništa ne jedete 12 sati, vaše telo će obnoviti svaku ćeliju!

Ako ništa ne jedete 12 sati, vaše telo će obnoviti svaku ćeliju! Pogledate u nastavku zašto biste trebali da gladujete bar jednom nedeljno!

Ako ništa ne jedete 12 sati, vaše telo će obnoviti svaku ćeliju! Svet Plus




Stalni post, tj. gladovanje šteti organizmu, ali kada je reč o kratkotrajnom postu, ne samo razne vrste praksi usmerenih na duhovni razvoj, već i moderna nauka potvrđuju njegove koristi. Istovremeno, kratkotrajni post ne samo da promoviše čišćenje tela i brzi gubitak težine, već i prirodno obnavljanje ćelija i jačanje imunološkog sistema.

Činjenica je da kada gladujete, telo pokušava da sačuva energiju, a jedan od načina da to uradi je da "reciklira" puno imunih ćelija, koje mu trenutno nisu potrebne.



Ovaj postupak, koji objašnjava imunološke prednosti posta, zajednički je i ljudima i životinjama.

U studijama sprovedenim na miševima i ljudima, stručnjaci su subjekte lišili hrane, što je dovelo do smanjenja broja leukocita u telu. Oni su ti koji su odgovorni za borbu protiv bolesti i pune krv u slučaju prodora patogenih agenasa u krv. Međutim, pad nivoa leukocita tu nije završen: ciklus posta je doveo do prirodnog „ponovnog pokretanja“ proizvodnje leukocita.

Posle 2–4 dana posta, hematopoetski sistem je uništio starije i oštetio imune ćelije i formirao nove. Naučnici veruju da je kratkotrajni post koristan ne samo za imunološki sistem, već i za druge sisteme i organe tela.



Efekti kratkotrajnog posta na druge telesne sisteme

Kratkotrajni post primorava telo da skladišti šećere, masti i ketone i razgrađuje značajne količine belih krvnih zrnaca. Ketoni se proizvode kada telo pretvara masnoću u energiju i glavni su igrači na polju mršavljenja.

Kratkoročni post omogućava telu da koristi masnoću kao svoj glavni izvor energije. Pomaže ubrzati metabolizam i poboljšati pokretljivost creva, dajući digestivnom sistemu pauzu. Ova pauza u unosu hrane pomaže u efikasnijem sagorevanju kalorija, kao da podseća telo na ispravan proces varenja.

Kratkoročni post je poput dugmeta za ponovno pokretanje celog tela. Stvara zdravo okruženje u kojem telo oslobađa regulisane hormone kako bi naučilo da prepoznaje stvarnu glad. Ako čovek jede svaka 3-4 sata, njegovo telo nema predstavu šta je prava glad. Oslobađanjem tela od procesa varenja na 12-24 sata, dajete mu priliku da se usredsredi na regeneraciju drugih sistema.

Takođe, kratkotrajni post pomaže u uklanjanju toksina iz tela i regulisanju rada organa koji „filtriraju“ - jetre i bubrega.


 

Anis u borbi protiv bora! Pauzirajte proces starenja! (RECEPT)









Važno! Period posta ne bi trebalo da prelazi četiri dana, a tokom čitavog perioda posta potrebno je povećati količinu potrošene vode.

Sa svakom „sesijom“ kratkotrajnog posta, iscrpljivanje populacije belih krvnih zrnaca dovodi do stvaranja novih ćelija imunog sistema. Kada se enzim protein kinaza A (PKA) smanjio zajedno sa brojem leukocita, istraživači su shvatili da u telu postoji „prekidač“, koji omogućava stvaranje novih ćelija i dovodi do smanjenja nivoa IGF-1 , koji je povezan sa starenjem, rastom tumora i rizikom od razvoja karcinoma.

Da bi matične ćelije prešle u režim regeneracije, neophodno je isključiti delovanje PKA, usled čega matične ćelije počinju da se razmnožavaju i, shodno tome, dovode do obnavljanja sistema. Takođe, lekoviti efekat kratkotrajnog posta je uklanjanje oštećenih ili starih elemenata koji više nisu u stanju da efikasno rade.

 

Mokra frizura je ultimativni hit ove sezone!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>