Lepota

Ljubav

Mitiseri, zapušene pore, zaprljano lice! Ovo je način za dubinsko čišćenje!

Mitiseri, zapušene pore, bukvalno zaprljano lice koje na suncu ni malo ne izgleda lepo... Ne brinite, ovo je način za dubinsko čišćenje!

Mitiseri, zapušene pore, zaprljano lice! Ovo je način za dubinsko čišćenje! Screenshoot/Instagram




Proširene pore se često javljaju na čelu, nosu i bradi. One kvare naš izgled i teraju nas da nanosimo slojeve i slojeve pudera. Ipak, to nije pravi način za borbu sa ovim problemom

Najčešći uzrok pojave proširenih pora jeste prekomerna aktivnost lojnih žlezda. Masni tip kože luči veliku količinu sebuma. Kao rezultat, nastaju proširene pore. Ako im ne pridajete mnogo pažnje, mogu nastati akne. Pogledajte prirodne recepte koji će vam pomoći da očistite različite tipove proširenih pora i zaboravite na puder.

Masni tip kože nije jedini uzrok proširenih pora. Postoje mnogi drugi razlozi: dehidracija, nedovoljno čišćenje kože, dekorativna kozmetika lošeg kvaliteta. Takođe, kada je vreme toplo, pod uticajem ultraljubičastih zraka, pore se šire, a znojenje pojačava. Konzumiranje slatkiša, masne, začinjene i slane hrane u velikoj meri, kao i hrane bogate aditivima i pojačivačima ukusa takođe ima loš efekat na kožu. Ravnoteža hormona takođe utiče na stanje kože. Ukoliko postoji disbalans hormona usled trudnoće i drugih razloga, pore na licu se proširuju.


Koži je potrebno da diše i moramo je svakodnevno čistiti od prljavštine, dekorativne kozmetike i mrtve čestice. Važno je da naučite kako da pravilno brinete za kožu lica.

Najpre, ne zaboravite na hidriranje i negovanje kože. Birajte kreme za kombinovanu i masnu kožu. Konsultujte se sa stručnjacima koje kreme imaju efekat zatvaranja pora. Drugo, konzumirajte više vode i spavajte dovoljno. Voda sprečava da koža dehidrira, a spavanje utiče na ravnotežu hormona. Treće, svakodnevno čistite kožu. Hajde da pogledamo prirodne recepte za čišćenje različitih vrsta pora.



Proširene pore

Pogledajte osnovne načine da smanjite proširene pore na licu: 

- Napravite kockice leda od mineralne vode. Pažljivo masirajte problematične delove lica ovim kockicama svaki dan ujutru i uveče. 

- Koristite masku od gline svaka tri dana. Glina ima baktericidni i tonirajući efekat. Koristite belu i plavu glinu koje sužavaju pore i uklanjaju mastan sjaj. 



Recept je veoma jednostavan: rastvorite kašiku gline u toploj vodi da dobijete gustu masku. 

Nanestite masku na lice u debeloj sloju i isprerite je toplom vodom nakon 15 minuta.

- Maska od belanaca takođe vam može pomoći da se rešite proširenih pora. Ulupajte jedno belance sa dve kašičice soka od limuna. Nanesite tanak sloj na lice i lezite. Kada se maska potpuno osuši, operite je toplom vodom. Ne brinite ako osetite zatezanje lica dok se maska suši.


Udubljene pore

Ako imate ovaj tip pora, uključite ove maske u vaš svakodnevni ritual nege kože: - Pomešajte punu kašika soka od aloje vere sa ulupanim belancima. Ova maska sužava pore i uklanja mastan sjaj sa kože. 

- Dve kašike krompirovog skroba pomešajte sa pola kaše od zelenih jabuka. Ova maska uklanja mitisere i sanjuje pojavu staračkih mrlja i pega. 

- Dodajte dve kašike ovsene kaše ili kukuruznog brašna u ulupano belance. Ova maska je pogodna za zrelu kožu, hrani je svim potrebnim elementima i čini je glatkom.






Mitiseri

Ako imate mitisere, to znači da su vaše pore već zapušene. Kako biste rešili ovaj problem, pored kockica leda i maski od gline, koristite i sledeće maske: 

- Pomešajte 3 kašike meda sa punom kašikom cimeta. Kako je cimet fino samleven, ova maska je pogodna za nežan piling. Masirajte lice nekoliko minuta, a onda operite toplom vodom kako biste otvorili pore. 

- Pomešajte mleko sa želatinom u jednakim proporcijama i zagrejte u mikrotalasnoj dok se želatin ne rastvori.

Nanesite smesu četkom ili prstima na lice. Kako biste masku lakše uklonili, dodajte još jedan ili dva sloja nakon što se prethodni osuši. Nakon 20-25 minuta, počnite da ljuštite masku sa lica. 

Ako imate nežni kožu i bolan vam je ovaj proces, isperite masku toplom vodom. 

Nakon toga, stavite hidratantnu kremu. 

- Koristite specijalne flastere za mitisere. Možete ih kupiti u svim apotekama. - 


 

Provereno! Trikovi za preplanuli ten!








Napravite piling od jogurta i soli.

Potrebno vam je: 4 kašike običnog jogurta, 1 kašičica soli, 1 kašičica limunovog soka i 1 kašika meda. 


Pomešajte jogurt i so. Mešajte pažljivo dok se so potpuno ne rastvori. Dodajte limun i med. Sve dobro izmešajte. 

Nanosite piling na lice kružnim pokretima. Na području T-zone, dodajte nekoliko dodatnih slojeva i temeljno utrljajte mešavinu u kožu. Nakon 10 minuta isperite toplom vodom.



Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE 



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/pink

Povezane vesti:


>