Ljubav

Style

Jeste li ikada čuli za pojam finansijske prevare u partnerskim vezama?

Jeste li ikada čuli za pojam finansijske prevare u partnerskim vezama? To je oblik ponašanja u vezi ili braku koji se manifestuje u neiskrenosti u vezi s finansijskom situacijom. Tačnije, radi se o činu preteranog trošenja i gomilanja dugova bez partnerova znanja.

Jeste li ikada čuli za pojam finansijske prevare u partnerskim vezama? Svet Plus





Za seksualnu i emotivnu prevaru sigurno ste čuli mnogo puta, ali jedan drugi oblik "preljuba" stvara sve više problema parovima.


Finansijska prevara u braku ili vezi uključuje i svaku finansijsku odluku koja je donesena bez konsulatacije s partnerom i koja ima negativan uticaj na vezu ili finansijsku stabilnost para.

Brojne studije pokazale su da je finansijska prevara u velikom porastu i da se događa među parovima u svim životnim dobima.

Prema jednom istraživanju sprovedenom u SAD-u, čak je 41 posto Amerikanaca od partnera skrivalo svoje dugove, prazne račune, pozamljivanje novca i štetne navike trošenja.

Impulsivna tajna kupovina i neplansko trošenje među najčešćim su finansijskim problemima s kojima se parovi susreću. Kada se istina otkrije, dolazi do teške povrede poverenja među partnerima, a strana od koje su se skrivali problemi s razlogom se oseća prevareno.







- Teško je poverovati da bi vam neko mogao toliko lagati i to neko za koga ste mislili da ga razumete i da ga možete "pročitati". Svađe povezane s novcem teže su i traju duže - kaže Megan McCoy, profesorka na Univerzitetu Kansas koja se specijalizirala za finansijsku terapiju, novi oblik terapije koji kombinuje finansijsko i porodično savetovanje.

Potrošačke navike najčešće postanu problem u trenutku kada se par odlučuje za neku veliku investiciju kao što je kupovina novog automobila ili stana, te u neočekivanim kriznim situacijama kada nam je novac hitno potreban. Upravo tada na videlo izlaze tajne osobe koja je skrivala svoju finansijsku prevaru.


 

Ove tri frizure su apsolutni hit, bar tako kažu frizeri!





Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika.rs

Povezane vesti:


>