Zdravlje

Ljubav

Kafa se ne pije pre 9 ujutru! U pitanju je vaše zdravlje!

Kafa je vaš omiljeni napitak ali se ne pije pre 9 ujutru! U pitanju je vaše zdravlje! Donosimo vam četiri razloga zbog kojih prvu jutarnju kafu morate odložiti...

Kafa se ne pije pre 9 ujutru! U pitanju je vaše zdravlje! Svet Plus




Najbolje vreme za prvu jutarnju kafu je između 9.30 i 11.30 sati, potvrdilo je poslednje istraživanje britanskih naučnika i lekara. Naime, ukoliko konzumiramo kafu čim se probudimo, naše telo može reagovati potpuno suprtono našim očekivanjima. Osim toga, tom pogrešnom navikom možemo trajno ugroziti naše zdravlje i narušiti imuni sistem.


1. Možete biti više pospani

Iako je kafa napitak pun kofeina, ukoliko šoljicu ovog napitka popijete čim se probudite, ona može imati potpuno suprotno dejstvo. Kofein udvostručuje nivo hormona stresa i može dovesti do problema sa spavanjem, što rezultira umorom. Ako dan započnete šoljicom kafe sa puno šećera, ubrzo nakon ispijanja kafe biste mogli da osećate umor i pospanost. To se događa jer naše telo proizvodi insulin kako bi nadoknadio šećer, uzrokujući pad nivoa glukoze u krvi, što rezultira nedostatkom energije.





2. Možete isušiti svoju kožu

S obzirom na to da kafa utiče na creva, što može izazvati proliv, ona dehidrira telo zbog čega toksini teže izlaze iz tela kroz kožu. To zauzvrat isušuje kožu i čini je ranjivijom na razne probleme, poput preuranjenih bora.







3. Kafa može pojačati anksioznost

Ujutro nakon buđenja nivo hormona stresa obično je najviša. Budući da je kofein stimulans, može podstaći nervozu, a kod nekih ljudi može pojačati anksioznost.



4. Kafa može povećati nivo šećera u krvi

Jutarnja šoljica kafe otežava ćelijama regulaciju šećera u krvi, što može dovesti do raznih bolesti. Visok šećer u krvi, pak, može dovesti do gojaznosti i povećati rizik od kožnih infekcija. Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE


Pratite nas na Twitteru

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika.rs

Povezane vesti:


>