Ostalo

Sme�no

Prazne tegle u kući privlače nesreću! Evo šta još ne treba raditi!

Prazne tegle u kući privlače nesreću! Evo šta još ne treba raditi! Posebno pažljivo prema posuđu treba da se ponašaju oni najranjiviji - bolesni, trudnice, deca...

Prazne tegle u kući privlače nesreću! Evo šta još ne treba raditi! Svet Plus





Postoje brojna verovanja i običaji kada je reč o "pravilnom" uređenju doma, rasporedu stvari u domaćinstvu a sve kako bi se sprečio protok loše energije, izbegla nesreća i privuklo samo ono pozitivno u dom.

Neka od tih pravila, uvijena u "narodno verovanje", zapravo su bila smao praktičan način da se život učini lakšim i bezbednijim. Jedno od njih se vezuje za stakleno posuđe koje nikako ne treba držati u kući - lako bi moglo da se slomi i napravi štetu i velike probleme domaćici.


Isto tako, verovalo se da u kući nikako ne treba držati prazne tegle jer se povezuju sa "razarajućom energijom praznine" i prizivaju usamljenički život i sirotinju. Takođe, nikako se ne preporučuje ni stavljanje praznih posuda na sto jer simbolišu besmisao, prazninu. Prvo ih treba napuniti nečim, a zatim staviti na sto.

 

Super krvavi Mesec od 26. maja donosi promene znakovima horoskopa!








Verovalo se i da osobe koje skupljaju prazne flaše vremenom postaju slabe, neodlučne i nesigurne. 

Postoji i verovanje po kojem prazne tegle u kuću privlače nesreću, svađe među rodbinom, raskide ljubavnih veza i brakova, a umesto prijatelja, na pragu će se pojaviti neprijatelji.

Ako je posuda napukla - očekujte nevolje, zdravstvene tegobe... Posebno pažljivo prema posuđu treba da se ponašaju oni najranjiviji - bolesni, trudnice, deca...

 

Narodni kalendar tačniji nego horoskop! Verovanja vezana za svaki mesec u godini!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Žena

Povezane vesti:


>