Region

Svet

Region

Žikina dinastija nastavak: Luda godina!

Kada je iz Filmskog centra Srbije stigla sjajna vest da su odobrena sredstva za snimanje 11. nastavka kultnog filmskog serijala Žikina dinastija pod nazivom "Luda godina", javnost od Vardara sve do Triglava nije krila uzbuđenje.

Žikina dinastija nastavak: Luda godina! Screenshoot/Instagram





Naravno, postavilo se pitanje kako “Žikina dinastija” bez Žike, ljubi ga deda… I da može, sigurni smo da bi her Žika Pavlović umešao svoje prste u ono što se sprema. Jer, to je, kako je voleo da kaže, njegova loza. Plemenita.


Nažalost, u 11. delu najpopularnijeg filmskog serijala “Lude godine”, iliti reboot-u “Luda godina”, jednog i neponovljivog Dragoljuba Gidru Bojanića nećemo gledati. Kao i njegovog prijatelja, “kolektora” Milana Todorovića, i priju “neljubljenu” Jelenu. Ovaj trojac odavno zasmejava nebesku publiku.


Na još veću žalost, iznenadna smrt odnela nam je još jednu nezamenljivu zvezdu popularnog serijala – Rialdu kadrić. Govoreći o njenom preranom odlasku i praznini koja će ostati u nadolazećem serijalu, jer je priča o Bobi i Mariji tako ostala nedovršena, producent Milan Todorović i reditelj Milan Konjević istakli su da im je trenutno veoma teško čak i da razmišljaju o pravcu u kom će se nova Žikina dinastija nastaviti.


Iako bez Marije to deluje nemoguće čak i zamisliti – život ide dalje. A kako otkrivamo, premijera narednog filma iz pomenute plemenite loze očekuje nas naredne godine. A evo i čime, odnosno kime će se baviti.






Ono što je zasad poznato jeste da će Žikine avanture naslediti njegov unuk Miša, iliti Nikola Kojo. Žikin unuk Miša je otac dvojice dečaka koji su dobili imena po dedama Žika i Milan, jedan je na pragu ludih godina i drugi koji je već u ludoj godini. Miša živi i izdržava porodicu od sviranja violine na svadbama.


Autor scenarija je Milena Marković, profesorka na FDU, svestrana autorka, ali i ćerka čoveka koji je potpisao originalni scenario, Jovana Markovića.

– Njen scenario predstavlja osveženje, ne samo za franšizu, već i za domaći repertoarski film uopšte. Humor je suptilan i dolazi iz likova i neobičnih i neočekivanih situacija. Iako je dovoljno jasan i komunikativan, scenario nema tendenciju da podilazi publici – navodi se u saopštenju FCS.


Kako je Rialda Kadrić preminula, u filmu nećemo videti lik Marije, ali će svoje role uz Nikolu Koja reprizirati Vesna Čipčić kao Elza i Vladimir Petrović kao Boba. Zanimljivo je da se uz njih u novom delu Žikine dinastije pojavljuju i glumice Miona Marković, Nina Janković, Anja Alač i glumac Milan Gutović.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/filmitv.rs

Povezane vesti:


>