Region

Svet

Region

Nakon finala serije Jedini izlaz, počinje serija Beležnica! (VIDEO)

Nakon finala serije "Jedini izlaz", počinje serija "Beležnica"!Vrelo leto na malim ekranima, izgleda, tek počinje. Taman kada smo pomislili da se uz poslednje epizode serije “Jedini izlaz” opraštamo od prvog dela TV sezone ove godine – stigla je sjajna vest. 

Nakon finala serije Jedini izlaz, počinje serija Beležnica! (VIDEO) Screenshoot/Instagram
Serija “Beležnica”, u produkciji Telekom Srbije, RTS-a i Košutnjak filma stiže na kanal Superstar TV. I to već u subotu 22. maja od 21.00.


“Beležnica” će se, kako saznajemo, emitovati u redovnom vikend terminu – subotom i nedeljom u 21.00, koji je na kanalu Superstar TV rezervisan za najpopularniji serijski program.

Nastao na osnovu romana Ratka Dmitrovića “Beležnica profesora Miškovića”, ovaj SF triler ima 12 epizoda.Radnja serije vraća nas u proleće 2002. godine. Mladi novinar beogradskog lista “Argument”, Boško Stevanović, dobija zadatak da napiše tekst o naučnoj ostavštini preminulog srpskog etnologa Arsenija Miškovića.


On odlazi na razgovor sa udovicom Mišković, ženom u godinama koja čeka poslednje životno putovanje. Tamo će se susresti sa serijom misterioznih i naučno neobjašnjivih događaja o kojima nije ni sanjao da su mogući. A kamoli da su se odigrali i da još uvek traju u Srbiji.

Ti događaji čine sadržaj jedne male beležnice sa crnim koricama, koje će udovica Mišković pokloniti novinaru Stevanoviću. Vođen novinarskim instinktom, a u saradnji sa prijateljem Milenkom, Boško će pokušati da proveri verodostojnost misterioznih događaja opisanih u Beležnici.Ono što piše u Beležnici opseda neke ljude iz inostranstva, Beča, Londona, Moskve, a na kraju pokreće i lavinu čudnih događaja koji samog novinara, njegovu porodicu i prijatelje dovode u životnu opasnost.– Ovo je priča o neobičnim događajima koje je teško u obliku psihološkog trilera i istraživanja događaja objasniti na racionalan način – naglašava Slobodan Terzić, umetnički direktor serije “Beležnica”.

Kroz šifrovane tekstove koji ne mogu da se odgonetnu, novinar Boško, kojeg tumači Momčilo Otašević, ulazi u svet paranormalnih pojava. On pokušava da istraži uzroke zbog kojih su se one dogodile. Kontaktira sa ličnostima koje su u njima učestvovale, i bori se sa grupom moćnika koja pokušava da se dokopa beležnice po svaku cenu.Domaća televizija do sada nije imala žanrovsku seriju koja se bavila paranormalnim pojavama. Autori kažu da je “Beležnica” na tragu američke serije “Dosije iks”.

– Priča o natprirodnim pojavama, nešto što u suštini u žanrovskom smislu sada kod nas do sad nije rađeno. Ovo je prvi serijal tog tipa i mislim da će publici biti interesantan zato što barata stvarima koje su zanimljive – istakao je reditelj Miroslav Lekić.Serija “Beležnica” biće prikazana ovog proleća na kanalima Superstar TV i RTS 1, a glavne uloge tumače: Momčilo Otašević, Milena Radulović, Miloš Samolov, Anica Dobra, Svetozar Cvetković, Irfan Mensur, Isidora Janković, Aleksandar Radojičić, Tijana Čurović, Danica Radulović, Aleksandar Srećković Kubura, Miodrag Krvokapić, Dejan Lutkić, Nebojša Kundačina, Pavle Veselinović i drugi.

 


Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Promo

Povezane vesti:


>