Region

Svet

Anastasija Ražnatović: Otkad znam za sebe, tate se ne sećam!

Anastasija Ražnatović ne krije da joj je veoma važan odnos koji ima sa majkom Cecom Ražnatović, a o ocu kaže, otkad znam za sebe, tate se ne sećam! Uvek mi je bilo teško što nemam oca, a najviše mi je nedostajao dok sam bila mala. 

Anastasija Ražnatović: Otkad znam za sebe, tate se ne sećam! Screenshoot/Instagram
Anastasija Ražnatović ne krije da joj je veoma važan odnos koji ima sa majkom Cecom Ražnatović, a sada je prvi put za Alo! ispričala sa kakvim se sve izazovima susretala dok je rasla bez oca Željka Ražnatovića Arkana.

Anastasija je objasnila zbog čega je ponosna na svoju mamu, čega se sve Ceca odrekla zarad svoje dece, ali i u kojim trenucima joj je najviše falila očinska figura.
Samohrani roditelji moraju da se odreknu mnogih stvari. Čega se sve tvoja mama odrekla zarad Veljka i tebe?


- Svega se odrekla jer je drugačije kada oba roditelja vode računa u odrastanju dece. Samohrani roditelj sve mora sam da nosi na svojim leđima. Moja mama se celi život javno eksponirala i prošla je kroz mnoge stvari. Sve to je dodatno otežalo situaciju jer uz veliki pritisak javnosti, Ceca je morala da bude i dobra majka.

Da li si ponosna na svoju majku jer je, kako kažeš, najveći teret podizanja dece pao samo na nju?

- Naravno, jako sam ponosna na nju, uvek i zauvek.

Koliko ti je bilo teško što nisi imala očinsku figuru tokom odrastanja?

- Otkad znam za sebe, tate se ne sećam. Uvek mi je bilo teško što nemam oca, a najviše mi je nedostajao dok sam bila mala. Kada su očevi dolazili po svoje ćerke u školu, tada bih se često zamislila i bila sam tužna, ali sam naučila da živim sa tim. Hvala bogu, pored sebe sam imala majku i tetku, koje su mi pružile ljubav i bile potpuno posvećene Veljku i meni.


Kakav savet možeš da daš samohranim majkama, ali i deci koja rastu u takvim porodicama?

- To bi najbolje mogla da kaže moja mama jer je ipak ona ta koja je prošla kroz taj težak period života. Ali kada pomislim na svoju majku i njeno iskustvo, poručila bih im da budu jake, da budu najveći oslonac i prijatelj svojoj deci i sve će biti kako treba. Deca će to znati da cene.


Udruženje „Asocijacija mama Srbije“, čiji je osnivač „Alo media system“ pokrenulo je kampanju koja je smišljena tako da skrene pažnju na ulogu majke i značaj koji mame imaju u životima svakoga od nas.

- Naše udruženje osnovano je sa idejom da kroz konkretne aktivnosti pomognemo majkama u svim sferama života, ali i da konstantno ukazujemo društvu koliko svi dugujemo mamama i da zajedničkim snagama moramo da unapredimo njihov položaj i pomognemo onda kad je to potrebno - kažu iz Udruženja ,,Asocijacija mama Srbije“.

Poruku #HVALAMAMA i svoje stavove o majčinstvu podelile su i dame koje vladaju Instagramom:


Anastasija Staša Grujić, Vanja Veljić, Mia Pucar, Anja Šušnjar, Sanja Obradinović, Sanja Krneta...

Neke od njih su odlučile i da u video-formate koje su snimile uključe i svoje mame i da zajedničkim snagama progovore o ovoj važnoj ulozi, pa je bilo i mnogo emocija, ali i suza.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Alo.rs


>