Region

Svet

Novak Đoković je odrastao u uslovima gde je sanjao da bude voljen!

Novak Đoković je odrastao u uslovima gde je sanjao da bude voljen, viđen, da stoji na vrhu sveta, da svi znaju za njega, dok sam ja sanjala potpuno drugačiji san. Ja sam želela da budem uspešna žena iz senke- kaže Jelena.

Novak Đoković je odrastao u uslovima gde je sanjao da bude voljen! Screenshoot/Instagram




Supruga čuvenog tenisera Novaka Đokovića, Jelena Đoković, otvorila je dušu o mnogim detaljima koji intrigiraju javnost već godinama.



- Kada sam dobila decu poželela sam da im budem najbolji učitelj pa sam sebe doterala do stadijuma da štrebam kao luda na temu roditeljstva i psihologije odrastanja, razvoja mozga, razvoja emocija i između ostalog kroz tu moju strast sam sa našim timom u Novak Đoković Fondaciji razvila programe baš za roditelje poput mene koji žele da nauče više, koji žele da nauče od nekog ko ima više iskustva, ali da ne budu savršeni. 





Uvek su nas učili da deca treba da stoje na ramenima svojih roditelja, kao da treba da ih podignemo da budu još bolja, veća i uspešnija od nas. Ja sam udata za ličnost koja je zapravo već sada istorijska i ja sam mislila da kao majka treba da izmislim toplu vodu. Naravno to me je potpuno sludelo, ta misao, i dovelo do novog učenja. Dosta sam se menjala. Moje poteškoće su bile i te što sam želela da zaštitim decu, da im dam izbor da sami odluče da li žele ili ne žele da budu deo našeg javnog života koji je nužan kao posledica velikog uspeha, istorijskog uspeha koji je Novak postigao. 


Između ostalog moj muž možda nema takva razmišljanja, pa je trebalo naći kompromis. On je odrastao u uslovima gde je sanjao da bude voljen, viđen, da stoji na vrhu sveta, da svi znaju za njega, dok sam ja sanjala potpuno drugačiji san. Ja sam želela da budem uspešna žena iz senke - kazala je Jelena u emisiji "Ko sam tebi i šta sam sebi", pa se dotakla Novakovog roditeljstva.


- Novak je stvarno divan otac i jako to dobro radi, ali njegov kapacitet za tu vrstu koncentracije koju deca zahtevaju je limitiran jer on ima previše obaveza i u tom kontekstu mislim da smo jako dobar tim zato što je meni veliko zadovoljstvo da budem tu i imam pomoć. Mi vrlo dobro znamo šta su Novakove potrebe i sve se mi uklapamo u te potrebe. To je manje glamurozno reći, ali je istina i Novak je toga svestan. I njegovi roditelji i njegova braća, mi smo svi podređeni tom velikom uspehu, svetskom uspehu - navela je Jelena.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Alo

Povezane vesti:


>