Region

Svet

Region

Film Usekovanje: Portret jedne porodice i njene crne ovce!

Prvenac Siniše Cvetića „Usekovanje” predstavlja portret jedne porodice i njene crne ovce i najmlađeg člana – Jovana. “Usekovanje” je podržao Filmski centar Srbije (FCS).

Film Usekovanje: Portret jedne porodice i njene crne ovce! Foto: Facebook





Serija "Kalkanski krugovi" okončala je putovanje mladog glumca Pavla Mensura, sprečivši nas da u novoj sezoni serije vidimo nastavak ljubavne priče njegovog Bojana i Mione. Međutim, za Pavla Mensura, šou se tu ne završava.



Otpočelo je snimanje dugometražnog igranog filma “Usekovanje” u režiji Siniše Cvetića i po scenariju Davida Jakovljevića, u produkciji beogradske kuće Košutnjak Film. Reč je o Cvetićevom debitantskom projektu na planu celovečernjeg filma. “Usekovanje” je podržao Filmski centar Srbije (FCS).


Prvenac Siniše Cvetića „Usekovanje” predstavlja portret jedne porodice i njene crne ovce i najmlađeg člana – Jovana.  


Sve ih pratimo u jednom danu, u jednom stanu, za vreme slave Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja, gde roditelji kriju od Jovana i gostiju da se razvode, a Jovan krije od njih da se drogira i nada se da će ga vanzemaljci izbaviti iz beznadežnog i besmislenog postojanja na zemlji. Postepenim zahuktavanjem, kroz slavsku atmosferu i alkohol, kao i pojavu nenajavljenog gosta, dolazi do otkrivanja tih, ali i drugih porodičnih tajni i sukoba.





Uloge tumače: 

Pavle Mensur
Bojan Žirović
Aleksandra Balmazović
Aleksandra Pleskonjić Ilić
Momčilo Pićurić
Marko Grabež
Dubravka Kovjanić
Milica Janevski
Anita Ognjanović
Jovana Gavrilović
Zlatan Vidović
Aleksandar Đurica



Direktor fotografije  je Marko Milovanović, kostimografkinja je Snežana Karl, a scenograf  Bojan Jovanović. Kompozitor je Luka Broćić. Producent  filma je Zoran Janković, a umetnički direktor filma Slobodan Terzić, dok je direktor filma Višnja Nikitin.

Snimanje se odvija u Košutnjak filmu, u studiju, a pojedine scene koje zahtevaju snimanje u eksterijeru snimaju se u naselju  beogradskom naselju Medaković 3.

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 


Viber

Autor: O.J
Izvor: Promo

Povezane vesti:


>