Region

Svet

Region

Srpski Dosije X: Serija Beležnica! Ovo je priča o neobičnim događajima!

Srpski "Dosije X", bar tako kažu... Serija "Beležnica" je priča o neobičnim događajima koje je teško u obliku psihološkog trilera i istraživanja događaja objasniti na racionalan način.

Srpski Dosije X: Serija Beležnica! Ovo je priča o neobičnim događajima! Screenshoot/Instagram





Serija “Beležnica”, koja je snimljena u koprodukciji “Košutnjak filma”, “Telekoma Srbije” i “RTS-a”, uskoro stiže na male ekrane. Nastao na osnovu romana Ratka Dmitrovića “Beležnica profesora Miškovića”, ovaj SF triler ima 12 epizoda.




Radnja serije vraća nas u proleće 2002. godine. Mladi novinar beogradskog lista “Argument”, Boško Stevanović, dobija zadatak da napiše tekst o naučnoj ostavštini preminulog srpskog etnologa Arsenija Miškovića.

 

Serija Kalkanski krugovi druga sezona! Evo o čemu se radi!








On odlazi na razgovor sa udovicom Mišković, ženom u godinama koja čeka poslednje životno putovanje. Tamo će se susresti sa serijom misterioznih i naučno neobjašnjivih događaja o kojima nije ni sanjao da su mogući. A kamoli da su se odigrali i da još uvek traju u Srbiji.








Ti događaji čine sadržaj jedne male beležnice sa crnim koricama, koje će udovica Mišković pokloniti novinaru Stevanoviću. Vođen novinarskim instinktom, a u saradnji sa prijateljem Milenkom, Boško će pokušati da proveri verodostojnost misterioznih događaja opisanih u Beležnici.



Ono što piše u Beležnici opseda neke ljude iz inostranstva, Beča, Londona, Moskve, a na kraju pokreće i lavinu čudnih događaja koji samog novinara, njegovu porodicu i prijatelje dovode u životnu opasnost.

– Ovo je priča o neobičnim događajima koje je teško u obliku psihološkog trilera i istraživanja događaja objasniti na racionalan način – naglašava Slobodan Terzić, umetnički direktor serije “Beležnica”.





Kroz šifrovane tekstove koji ne mogu da se odgonetnu, novinar Boško, kojeg tumači Momčilo Otašević, ulazi u svet paranormalnih pojava. On pokušava da istraži uzroke zbog kojih su se one dogodile. Kontaktira sa ličnostima koje su u njima učestvovale, i bori se sa grupom moćnika koja pokušava da se dokopa beležnice po svaku cenu.


Domaća televizija do sada nije imala žanrovsku seriju koja se bavila paranormalnim pojavama. Autori kažu da je “Beležnica” na tragu američke serije “Dosije iks”.


 Priča o natprirodnim pojavama, nešto što u suštini u žanrovskom smislu sada kod nas do sad nije rađeno. Ovo je prvi serijal tog tipa i mislim da će publici biti interesantan zato što barata stvarima koje su zanimljive – istakao je reditelj Miroslav Lekić.


Serija “Beležnica” biće prikazana ovog proleća na kanalima Superstar TV i RTS 1, a glavne uloge tumače: Momčilo Otašević, Milena Radulović, Miloš Samolov, Anica Dobra, Svetozar Cvetković, Irfan Mensur, Isidora Janković, Aleksandar Radojičić, Tijana Čurović, Danica Radulović, Aleksandar Srećković Kubura, Miodrag Krvokapić, Dejan Lutkić, Nebojša Kundačina, Pavle Veselinović i drugi.
 

Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 





 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/RTS

Povezane vesti:


>