Zdravlje

Ljubav

Da li je zdravije jesti omlet, kuvano ili jaje na oko?

Kad je doručak u pitanju, najčešći izbor mnogih su jaja. Da li je zdravije jesti omlet, kuvano ili jaje na oko?  Neki vole da ih pripremaju na određeni način, a neki vole da kombinuju i eksperimentišu s novim načinima pripreme.

Da li je zdravije jesti omlet, kuvano ili jaje na oko? Svet Plus
Stručnjaci tvrde da način pripreme jaja može i te kako da utiče na njihovu hranljivu vrednost.

Prvo, pazite na odabir masnoće koju ćete koristiti ako jaja pripremate u tiganju. Koristite ona ulja koja su stabilna pri višim temperaturama. Možete da ih pržite na kokosovom ili ekstra devičanskom maslinovom ulju ili maslacu. Domaća mast je takođe odličan izbor.

Kad je reč o jajima, mnogi će spomenuti holesterol kao izgovor da ovu namirnicu ne konzumiraju češće, ali ono što bi trebalo da znamo, jeste činjenica da će doći do gubitka hranljivih stvari i povećanja količine oksidiranog holesterola ako jaje prekuvate ili prepržite.

Ako ste na dijeti ili pokušavate da se rešite suvišnih kilograma, najbolja opcija za vas je da kuvate jaja. Dodajte ih salatama i povrću. Ako ipak više volite da ih pripremate kao omlet, kombinujte ih s kuvanim povrćem i orašastim plodovima.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/večernji list

Povezane vesti:


>