Region

Svet

Toma Fila o slučaju Lečić - Štajnfeld: To što je pušten mnogo govori!

Advokat Roma Fila o sličaju Lečić - Štajnfeld! Za mene to što je Lečić prošao poligraf ne znači ništa, ali to što je nakon saslušanja pušten, govori mi mnogo o ovom slučaju.

Toma Fila o slučaju Lečić - Štajnfeld: To što je pušten mnogo govori! Screenshoot/Instagram
Glumac Branislav Lečić prošao je poligrafsko testiranje povodom optužbi za silovanje koje mu je na teret stavila koleginica Danijela Štajnfeld


Naime, Lečić je pre dva dana sedam i po sati proveo u policijskoj stanici 29. novembar, gde je u prisustvu Višeg javnog tužioca davao izjavu u svojstvu građanina, a potom je podvrgnut i poligrafskom ispitivanju. Iako poligraf nije relevantan dokaz koji se koristi na sudu, advokat Toma Fila u razgovoru za „Alo!“ ističe da je činjenica da je da ga je prošao ipak veoma bitna za dalji tok istrage.- U pravnom smislu poligraf je beznačajan i nepouzdan dokaz, ali je on policiji orijentir da li neko laže ili govori istinu. On svakako ne zaustavlja proceduru, ali je značajan jer pripadnicima unutrašnjih poslova daje određene smernice u daljem postupanju - objašnjava na početku razgovora za „Alo!“ advokat Toma Fila i dodaje:- Za mene to što je Lečić prošao poligraf ne znači ništa, ali to što je nakon saslušanja pušten, govori mi mnogo o ovom slučaju. Govori da tužilaštvo sumnja u istinitost prijave i u Danijelinu priču. U protivnom, da su sigurni da je do dela došlo, Lečić bi odmah nakon saslušanja bio u pritvoru i tamo bi ostao sve do početka suđenja - dodaje on.

Kako kaže, iako je dosta vremena prošlo od navodnog silovanja glumice Danijele Štajnfeld, Fila ne sumnja u naše pravosuđe kao ni u to da će se istina na kraju ipak saznati.

- Iskusni ljudi rade u sudovima, a pogotovo na ovakvim slučajevima. Njih uvek vode oni koji imaju iskustva sa delima koja su se desila davno. Svedoci su najnepouzdaniji dokaz, ali postoje neke nepromenljive stvari kao što su otisak prsta, DNK, i oni su uvek isti koliko god godina da je prošlo - objašnjava poznati advokat.
Kako nam je rekao, ukoliko se dokaže da je Branislav Lečić zaista silovao Danijelu Štajnfeld, on bi mogao da dobije kaznu zatvora i do 12 godina, ali da, ukoliko se utvrdi da je Štanfeldova izmislila priču, nju čeka sličan scenario.- Za lažno prijavljivanje sleduje zatvorska kazna od jedne do pet godina, ali, ukoliko se ispostavi da je ona zaista lažno prijavila čoveka koji to delo nije učinio, za nju će najgora kazna biti to što će svi znati da je lagala. Nema veće kazne od te - kaže Toma Fila.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Alo.rs

Povezane vesti:


>