Zdravlje

Ljubav

Pomeranje sata: Ovako se prilagodite!

Pomeranje sata na letnje računanje vremena može izazvati tegobe sa snom, ali i probleme sa srcem i krvnim sudovima. Ovako se prilagodite!

Pomeranje sata: Ovako se prilagodite! Svet Plus




Da biste izbegli neprijatnosti, trebalo bi da sledite savete stručnjaka - sat ćemo pomeriti za tili čas, ali posledice mogu trajati danima, dok se organizam ne adaptira.


Ovo su saveti stručnjaka, prenose Novosti, za lakšu adaptaciju na letnje računanje vremena:



Pazite kada idete na spavanje



Održavanje redovnog ritma sna veoma je važno za celo zdravlje, pa će i ovo pomeranje od jednog sata imati efekta na organizam. Održite ritam odlaska na spavanje i ustajanja, kako bi se telo prilagodilo promeni.








Izađite u šetnju


Boravak na sunčevoj svetlosti stimuliše telo, pa će vam pomoći da se izborite s pospanošću ili iscrpljenošću. Sunce nam pomaže i da sintetišemo vitamin D koji je važan za imunitet. Pročitajte i u kojim namirnicama ga ima najviše!



Ne preterujte s kafom

Možda ćete posegnuti za dodatnom šoljom kako biste se razbudili ali ne bi trebalo da preterate s kofeinom, telo će biti preterano stimulisano i nećete moći da zaspite zbog čega će ritam biti dodatno poremećen.



Ne vežbajte


Zvuči neobično, obično nas vežbe ispunjavaju energijom, dobre su za raspoloženje, održavanje telesne težine i zdravlje kardiovaskularnog sistema. Ali, nekoliko sati pre spavanja ne bi trebalo da se bavite fizičkom aktivnošću, jer će ona poslati "pogrešni" signal telu da ostane budno.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika.rs

Povezane vesti:


>