Lepota

Ljubav

Šta je AirTouch tehnika i zašto je bolja od balajaža?!

Šta je AirTouch tehnika i zašto je bolja od balajaža?! Uz AirTouch, kosa je manje u kontaktu sa bojama i ostaje zdravija nego kod drugih tehnika. Zahvaljujući glatkom prelazu iz korena, nema potrebe za farbanjem svakog meseca.  

Šta je AirTouch tehnika i zašto je bolja od balajaža?! Screenshoot/Instagram






Često se dešava da devojke dođu kod frizera da naprave balajaž i dobiju spektakularnu pepeljastu plavu kosu, ali nisu zadovoljne rezultatom. Vremenom se suočavaju i sa lošim kvalitetom kose. Kako izbeći ovu situaciju?

Vremenom neke opcije bojenja kose zastarevaju, a zamenjuju ih naprednije, koje postaju mnogo sigurnije za lepotu i zdravlje kose. Jedna od njih je AirTouch tehnika.



Šta je AirTouch tehnika?

AirTouch je nežno bojenje svakog sloja kose posebno. Uz pomoć fena za kosu prvo se izduvava poddlaka, a zatim tanja i kraća kosa.

Tehnika AirTouch radi na principu slojevitosti, što vam omogućava da ne oštetite prethodno osvetljene pramenove i stvorite glatku tranziciju tonova.



Koja je razlika između AirTouch-a i Balajaža?

Ako sa AirTouch-om frizer radi sa slojevima i stvara ravnomerni prelaz od korena do vrhova, onda tokom balajaža naglašava određene pramenove. Izvodi se najčešće u nijansama kafe i karamele, stoga nema veliku moć posvetljenja kose.  

Tehnika balajaža je vrlo ograničena u pogledu korekcije i to je njen značajan nedostatak. Na primer, ukoliko vam se boja ne dopada, frizer će prvo morati da oboji sve u jedan ton, a zatim ponovo da ponovi tehniku balajaža. U ovom slučaju su pogođeni već izbeljeni pramenovi, što loše utiče na zdravlje kose.

Ako se okrenete AirTouch tehnici sa istim problemima, u ovom slučaju će biti dovoljno da kosu podelite na dva dela - osvetlite duge pramenove i zatamnite kratke. Zatim su slojevi povezani, a boja se proteže od korena da bi se dobio glatki prelaz iz jednog tona u drugi.







Plavuše i brinete: kome je i koja tehnika bojenja pogodnija?

Balajaž izgleda loše na tamnoj osnovi, a stepen intenziteta posvetljenja nije jako visok. Brinete koje sanjaju o tome da postanu plavuše trebalo bi da pogledaju AirTouch.  

AirTouch VS balajaž: prednosti i nedostaci

Uz AirTouch, kosa je manje u kontaktu sa bojama i ostaje zdravija nego kod drugih tehnika. Zahvaljujući glatkom prelazu iz korena, nema potrebe za farbanjem svakog meseca.






  
Zašto treba da isprobate AirTouch tehniku?
  • Tehnika AirTouch postala je popularna zbog 100% korekcije u slojevima. Sada možete biti pepeljasta plavuša bez rizika za kosu.
  • Pogodna je i za tamnokose devojke i za svetlokose.
  • Omogućava vam ređe farbanje, što je veoma važno u novoj stvarnosti 2021. godine, kada svi pokušavaju da minimiziraju lične kontakte.
  • Vizuelno dodaje volumen i gustinu kosi.


VIDEO pogledajte OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: grazia.rs

Povezane vesti:


>