Lepota

Ljubav

Žuta kosa posle nekoliko pranja ili odmah nakon samog farbanja!

Osobama sa plavom kosom je neuporedivo lakše da postignu željenu nijansu bez bojazni da će njihova kosa poprimiti žućkasti pigment. Žuta kosa, javlja se posle nekoliko pranja ili odmah nakon samog farbanja.

Žuta kosa posle nekoliko pranja ili odmah nakon samog farbanja! Svet Plus




Žuta kosa koja se može javiti nakon farbanja, a posebno plavuše znaju koliko su ovi tonovi neželjeni. Kako ukloniti neželjene tonove sa kose?


Plava boja kose, sinonim je ženstvenosti i seksipila. Do platinastih, pepeljastih i bisernih nijansi, nije tako lako doći kao što mislimo.

Neretko se dešava da se na kosi pojave neželjeni žuti tonovi, bez obzira da li se sami farbate ili ste se prepustili veštim rukama profesionalca.



Žuta kose posle farbanja
Da li će kosa postati žuta nakon farbanja, zavisi od mnogo faktora od kojih je zapravo najvažniji pigment vaše kose. Sama farba, nije dovoljna da se postigne željena boja.

U zavisnosti od pigmenta, nekome će biti potrebno blajhanje pre samog farbanja. Žene sa naših prostora, najčešće imaju crveni pigment koji je najproblematičniji.

Naredni faktor koji utiče na pojavu žute kose je vaša prirodna boja koja u značajnoj meri može otežati ili olakšati sam postupak farbanja.

Kod dama koje imaju izrazito crnu boju kose, ovaj postupak je znatno teže izvesti nego kod osoba koje imaju svetlije nijanse.

Osobama sa plavom kosom je neuporedivo lakše da postignu željenu nijansu bez bojazni da će njihova kosa poprimiti žućkasti pigment.

Dok će prirodnim plavušama, koje imaju prirodno plavu kosu, biti potrebna samo kvalitetnija farba, dame koje imaju tamniju boju kose moraju prethodno koristiti blanš.

Žuta kosa, javlja se posle nekoliko pranja ili odmah nakon samog farbanja.


Ono što takođe može dovesti do pojave žute kose jeste sam kvalitet vaših vlasi.

Zdrava kosa najbolje prima boju. Da bi ona bila takva, jasno vam je da joj treba pružiti odgovarajuću negu. Sve u cilju zdrave kose bez oštećenja i peruti.


 

Nedeljni horoskop! Fokusirajte se na ono što je dobro u vašem životu!







Prilikom odabira farbe za kosu, birajte proverene proizvođače, odnosno farbe koje se po svom kvalitetu izdvajaju od drugih kao i one koje imaju dobru pokrivnu moć.

Za farbanje u plavo, od velikog je značaja ton koji boja ima u sebi.

Upravo on definiše kakav će odsjaj kosa imati. Obavezno pročitajte uputstvo na kom piše koliko tonova boja posvetljuje. Farbe za kućnu upotrebu, posvetljuju od 2 – 4 tona, dok one koje koriste profesionalci od 6 – 7 tonova.

To znači da ukoliko se odlučite za farbu na kojoj je naznačeno da posvetljuje za 3 tona, ako imate tamniju kosu, ne možete očekivati da postignete svetlo plavu kosu. Za to će vam biti potrebna farba koja posvetljuje bar za 6 tonova.




Žuta kosa nakon blajhanja


Dame koje žele da postignu izrazito svetle nijanse plave kose, pre svega moraju ukloniti sve pigmente sa kose. Uloga blanša za kosu je da uklanja pigmente, ali ih u isto vreme i slabi. Kod smeđe i crne kose, pigmente nije moguće ukloniti samo korišćenjem blanša. Kosa će dobiti žute nijanse.

Da biste to izbegli, birajte plavi blanš i mešajte ga sa hidrgenom od 9% ako imate smeđu, a sa hidrogenom od 12% ukoliko imate crnu kosu u razmeri 1:3.




Važan korak – predpigmentacija


Kako biste uklonili crveni pigment sa kose, jedan od načina da to postignete je da uradite predpigmentaciju. Za sprovođenje ovog postupka, potrebno je prilično dosta vremena pa se iz tog razloga, on veoma retko sprovodi.

Uklanjanje pigmenta sa kose, drugačije se naziva i suvo farbanje. To znači da se boja bez upotrebe hidrogena nanosi na kosu. Neophodno ju je držati bar pola vremena koliko se to inače radi kada je klasično farbanje kose u pitanju. Nakon toga, kosu je potrebno prefarbati željenom bojom.




Preliv od farbe za žutu kosu


Da biste se rešili neželjenih žutih tonova na kosi, jedan od načina je da upotrebite preliv za kosu. Ove proizvode možete kupiti kao gotove ili ih sami napraviti.

Postoji nekoliko načina kako da to učinite, a mi vam predstavljamo dva koja su najbrža i najjednostavnija, a vi odlučite koja od ove dve varijante vam više odgovara kako biste neutralisali žutu kosu.



Preliv za suvu kosu


Ovaj preliv možete koristiti i na mokroj i na suvoj kosi. To ćete postići mešanjem jednake količine željene nijanse farbe za kosu i 3% hidrogena. Stvar je izbora da li ćete smesu naneti samo na razdeljak ili na celu dužinu. Ostavite neka deluje 15 – 20 minuta.

Ovo je optimalno vreme koliko je potrebno da se preliv drži na kosi, ali u zavisnosti od ličnih potreba, možete ga isprati ranije ili pak duže držati od propisanog vremena. Obično dame koje imaju crnu kosu, moraju držati preliv na kosi i do 30 minuta, dok je plavušama često dovoljno samo 5 minuta.






Preliv za mokru kosu


Preliv koji možete naneti i na mokru kosu napravićete mešanjem jednakih količina farbe u željenoj nijansi, hidrogena od 6% i šampona koji inače koristite.

Naša preporuka je da to budu prirodni, blagi šamponi koji ne sadrže sulfate, parabene i silikone. Nakon što sastojke promešate, dodajte malo vode. Vodite računa da smesa ne postane previše gusta. Preliv nanosite na kosu koju ste prethodno pokvasili. U zavisnosti od boje kose, planirano vreme delovanja, trebalo bi da bude od 5 – 30 minuta.



Preliv protiv žutila


Ukoliko želite da napravite preliv koji će trenutno ukloniti žute tonove, birajte sivi preliv za kosu koji ćete napraviti na jedan od načina koji smo već objasnili. Preliv možete koristiti i na suvoj i na mokroj kosi, samo u tom slučaju vodite računa o odnosu farbe i hidrogena. Posebnu pažnju posvetite odabiru tona farbe i nijanse koju koristite.

Upotrebom suprotnih boja, posmatrajući paletu boja, postiže se najbolja neutralizacija tonova. Ljubičasta se nalazi naspram žute pa je i preliv u ovoj boji najbolje koristiti za neutralisanje žute kose.

Ukoliko želite da neutrališete crvenkaste tonove, birajte plavičasti preliv, a za one narandžasto – riđe, pravi izbor biće zelenkasti preliv.







Ljubičasti šampon kao top rešenje


Jedan od najčešće korišćenih proizvoda koji su namenjeni neutralisanju žute kose, upravo je ljubičasti šampon, tj. šampon za plavu kosu. U sebi sadrži pigmente koji prikrivaju tople tonove, kojih želimo da se rešimo.

Koristi se jednom do dva puta u toku nedelje. Kao i sa bilo kojim drugim proizvodom za negu kosu morate se striktno držati uputstva koje se nalazi na pakovanju kako se ne bi dogodilo da završite sa tamnijom nijansom.

Na ovaj način, moguće je eliminisati previše žutog tona, ukoliko ovim šamponom za kosu prečesto perete ili ga predugo ostavite na kosi.

Da se to ne bi dogodilo, frizeri savetuju da pri svakom korišćenju, ljubičasti šampon razblažite sa običnim. Tako ćete biti sigurni da niste preterali.



„Kako sam rešila dosadno žutilo na kosi!


Marija je svoje iskustvo poželela da podeli sa svima kod kojih se javlja žuta kosa nakon farbanja, jer je dugo vremena imala isti problem. Korišćenjem ljubičastog šampona za koji je saznala putem interneta, to joj se više ne događa. Ističe da je svaki put prilikom farbanja, uspela da postigne željenu plavu nijansu, ali da je vrlo brzo ona poprimala žute tonove.

Zahvaljujući ljubičastom šamponu, čija je osnovna namena neutralisanje žute boje, konačno je postigla boju koju je želela da ima.

Ono što nikako ne smete raditi, jeste da ovaj šampon koristite pri svakom pranju. Ona je tu grešku na početku pravila, pa je kosa poprimila ljubičasti pigment.







Ljubičasta maska protiv žute kose


Neutralizaciju žute kose možete postići i uz pomoć ljubičaste maske za plavu kosu. Baš kao i šampon i ona poseduje supstance koje hrane i neguju farbanu kosu. Sadrži ljubičasti pigment i nanosi se jednom nedeljno na celu dužinu. Ovu masku za farbanu kosu možete kupiti u bilo kojoj radnji koja se bavi prodajom proizvoda za negu kosu.



Ljubičasti leave – in sprej za žutu kosu


Za razliku od šampona i maske leave – in sprej za kosu se ne ispira. Njihova osnovna namena je da spreče pojavu žutih tonova i pruže zaštitu farbanoj plavoj kosi.

Pored toga, štite dlaku od isušivanja i toplote, popunjavajući je aktivnim sastojcima u koji između ostalog ulazi i keratin. Vraćaju sjaj, olakšavaju raščešljavanje i ojačavaju površinski sloj dlake. Dovoljno ih je naneti nakon pranja kose. Ovaj proizvod, preporučuje se ženama sa: blajhanom, farbanom plavom kosom, kao i osobama sa izbeljenim pramenovima, ali i onima sa suvom i sedom kosom.



Prirodna sredstva za uklanjanje žute kose


Pored kupovnih proizvoda koji su namenjeni uklanjanju žute kose, postoje i prirodne metode kojima je moguće postići ovakav efekat.



Žuta kosa se uklanja vitaminim C
Uspešnost uklanjanja žute kose na ovaj način, zavisi od nekoliko faktora. To se pre svega odnosi na kvalitet same farbe, kao i od toga da li je ona trajna ili polutrajna farba za kosu. Tekstura same kose je još jedan od važnih činilaca, ali i koliko ste puta koristili određenu farbu.

Ukoliko ne želite da ovu metodu isprobate na celoj kosi, obzirom da ne možete biti sigurni da li će ona u vašem slučaju biti delotvorna, rezultate možete proveriti na jednom pramenu. Ako deluje, lako ćete i sa ostatka kose ukloniti žutu boju.

Što se tiče rizika od oštećenja kose ovom metodom, jedino što je moguće da se desi je da dlaka nakon njegove primene postane malo suvlja.


Upotrebom odgovarajućih maski i regeneratora za kosu, lako ćete je oporaviti. Vitaminom C, možete ukloniti 1 – 2 nijanse žute boje.






Za ovaj tretman biće vam potrebno:

Šampon koji inače koristite (poželjno je da to bude šampon bez sulfata)
Vitamin C u prahu ili vitamin C šumeće tablete
Jedna činija



U veću činiju, stavite 5 – 6 šumećih tableta vitamina C. Ukoliko se odlučite za vitamin C u prahu, potrebne su vam 2 – 3 kašike. Šumeće tablete je potrebno prethodno usitniti. Njima je potrebno oko sat vremena da se rastvore dok se vitamin C u prahu neuporedivo brže rastvara.

Sipajte šampon pa narednih 60 minuta ostavite da se vitamin C rastvori u njemu. Važno je da odaberete činiju koja je dublja i veća jer će šumeće tablete zapeniti i smesa će prilično narasti. Operite kosu pa uz pomoć peškira osušite.

Dobijenu smesu nanesite počevši od korena ka vrhovima. Potrebno je samo da je dobro utrljate. Prekrite kosu kapon za tuširanje i zamotajte u peškir koji će je dodatno zagrejati. Ostavite neka odstoji narednih 45 minuta, do sat vremena.

Kosu temeljno isperite vodom. Za kraj tretmana, obavezno upotrebite regenerator za kosu. Osušite kosu i oblikujte na način na koji to i inače činite.

Nakon završenog postupka, zaključićete da li vam je potrebno dodatno stavljajne preliva ili farbanje. U velikom broju slučajeva događa se da se neželjena farba u potpunosti skine sa kose pa dodatni tretmani za kosu nisu potrebni.




Žuta kosa skida se i šamponom protiv peruti


Ovaj proizvod pored svoje osnovne namene može poslužiti i u druge svrhe. Iako čudno zvuči, uz pomoć šampona protiv peruti, sa žute kose možete ukloniti neželjene tonove. Potrebno je nekoliko pranja kako biste neutralisali žutilo koje se pojavilo nakon farbanja.

Mnoge dame koje su isprobale ovu prirodnu metodu za uklanjanje žute kose, su bile oduševljene postignutim rezultatima. Možda i vama pomogne pa nije na odmet da isprobate, obzirom da na ovaj način ni u kojoj meri ne štetite svojim vlasima.






Žuta kosa – forum
Puno dama pisalo je na forumu, na temu žute kose i kako je uspelo da reši ovaj problem.

Mirjana kaže da je oduvek želela da postigne platinastu boju kose, ali do to baš i nije tako lako kao što izgleda. Nekoliko puta je pokušala da to sama uradi, ali svaki put nakon blajhanja, njena kosa poprimala je žutu nijansu. Frizer joj je objasnio da je nakon ovog koraka, neophodno uraditi nijansiranje.To znači da je potrebno napraviti odgovarajući preliv koji će žutilo koje je nastalo blajhanjem neutralisati.

Mirjana navodi da ukoliko niste stručni i ako želite da postignete najbolje nijanse plave boje, obavezno potražite pomoć stručnog lica. U suprotnom, može vam se dogoditi kao i njoj da umesto željene nijanse, dobijete žutu kosu. Ona konačno nakon nekoliko pokušaja ima nijansu koju je oduvek želela da postigne.

Biljana je u jednom časopisu pročitala da žuta kosa može da se reši uz pomoć šampona koji je namenjen uklanjanju peruti. Iako priznaje da je bila veoma skeptična da će to dati određene rezultate, prijatno se iznenadila. Ističe kako je potrebno nekoliko pranja ovim proizvodom da biste postigli potpuni efekat.

Kako navodi, njoj je u potpunosti pošlo za rukom da ukloni žute tonove sa kose i da je oduševljena učinkom. Savetuje i vama da ukoliko imate isti problem, najpre isprobate ovu metodu koja neće oštetiti vaše vlasi.



Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE 
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/sveokosi.com

Povezane vesti:


>