Zdravlje

Ljubav

Oni koji imaju sertifikat da su primili vakcinu bez peripetija ići će na letovanje!

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije Aleksandar Seničić rekao je da je sve izvesnije da će ove godine ići na letovanje, ali da samo oni koji imaju elektronski sertifikat da su primili vakcinu to moći da urade bez većih peripetija.

Oni koji imaju sertifikat da su primili vakcinu bez peripetija ići će na letovanje! Screenshoot/Youtube




- Svi pitaju da li će morati da taj sertifikat plaćaju ili da vade nove pasoše, ne, svi koji prime dve doze vakcine dobijaju takozvani QR kod kao dokaz da su primili vakcinu. Kako zasad stoje stvari, oni će taj kod skenirati na mobilnom, kompjuteru, tabletu i to će pokazivati na ulazu u državu u koju putuju - objasnio je Seničić.


On je naglasio da to ne znači da oni koji ne prime vakcinu, neće moći da putuju.

- Ne, sigurno će moći da putuju i oni, ali oni će morati da se povinuju epidemiološkim zaštitnim merama države u koju ulaze. Dakle, moraće da imaju PCR tekst ili ono što države propišu - rekao je on.









On naglašava da je siguran da neće biti ograničenja za putovanja onih ljudi koji su primili rusku ili kinesku vakcinu, kao što je najavljivano.

- Ma ne, 150 miliona Kineza i Rusa letuje u Evropi i ne verujem da će neko postaviti to ograničenje. To privredi i turizmu nije u interesu - rekao je on.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika.rs

Povezane vesti:


>