Zdravlje

Ljubav

Krizni štab je doneo nove mere koje bi važile za vikend!

Evo šta se zatvara! Krizni štab je doneo nove mere koje bi važile za vikend! Ova odluka čeka potvrdu Vlade Srbije posle čega će se struka obratiti javnosti u 15 časova.

Krizni štab je doneo nove mere koje bi važile za vikend! Svet Plus





Zbog stalnog rasta broja zaraženih korona virusom, tokom predstojećeg vikenda ugostitelji i tržni centri radiće do 14 sati, odlučio je jutros Krizni štab. Ova odluka čeka potvrdu Vlade Srbije posle čega će se struka obratiti javnosti u 15 časova.

Nova sednica Kriznog štaba biće održana u ponedeljak, na kojoj će biti razmatrani efekti ove odluke.


Evo šta će nesmetano nastaviti da radi kao i dosad:

* prehrambene prodavnice za vikend će raditi kao i do sada, do 21 sat.

* privatne medicinske i veterinarske ordinacije, laboratorije i apoteke i za vikend rade uobičajeno, dok će na benzinskim pumpama posle 14 sati moći samo da se toči gorivo.

* frizeri, kozmetičari, zanatlije radiće kao i dosad

* dostava hrane nesmetano će se obavljati ali bez "šalterske" prodaje







Medicinski deo Kriznog štaba tražio je potpuno zatvaranje, a zatvaranje od 14 sati je kompromis sa ostatkom štaba. Stanje u pogledu broja obolelih od korona virusa sve se više pogoršava.

U privremenoj kovid bolnici u Štark areni u Beogradu trenutno je smešteno 330 pacijenata, od kojih 90 odsto zahteva kontinuiranu kiseoničnu terapiju, izjavio je medicinski koordinator te bolnice, potpukovnik Predrag Bogdanović.

"Trenutno imamo 330 pacijenata. Poslednjih nekoliko dana se taj broj uvećava za oko 20 bolesnika dnevno, s obzirom na to da primimo između 40 i 50 novih bolesnika, a između 20 i 30 otpustimo", rekao je Bogdanović.

Naveo je da se u Štark arenu primaju pacijenti sa težom kliničkom slikom koji imaju ozbiljne komplikacije infekcije, obostrane upale pluća, te dodao da su tu smešteni mlađi pacijenti, između 20 i 40 godine, ali i oni starosti više od 80 godina, čak i do 90.

Prema jučerašnjim podacima, u Srbiji je u poslednjih 24 sata na korona virus testirano 15.074 građana od kojih je 3.588 novozaraženih. Preminulo je 15 pacijenata. Na respiratorima širom Srbije bila su 153 pacijenta.

Presek po gradovima: Beograd 1.229, Novi Sad 215, Niš 186, Vranje 118, Kragujevac 117, Kraljevo 90, Kruševac 88, Užice 56, Pančevo 53, Aranđelovac 52, Ćuprija 48, Paraćin 45, Subotica 42, Čačak 40, Kula 36, Smederevo 34, Vrbas 33, Jagodina 31, Valjevo 30.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Kurir

Povezane vesti:


>