Ostalo

Sme�no

Kako automobil bira muškarac, a kako žena?!

Uvreženo je mišljenje da muškarci vole sportsku vožnju i da menjaju brzine. I u ovom slučaju razlike među polovima su evidentne. Kako automobil bira muškarac, a kako žena?!

Kako automobil bira muškarac, a kako žena?! Svet Plus





Postoje mnogi stereotipi kada su u pitanje razlike između polova. Ipak, kada je reč o kupovini automobila, više ne važi stereotip da su žene emocionalni kupci koji mogu mnogo toga da zanemare zbog, recimo, privlačne boje karoserije.


Uvreženo je mišljenje da muškarci vole sportsku vožnju i da menjaju brzine. Ipak, ne samo što se smanjuje broj muškaraca koji biraju manualni mjenjač, nego ima još zanimljivih zaključaka kada je reč o odabiru pri kupovini vozila.



U osnovi, razlike se ukratko mogu svesti na sledeće – muškarci su površniji, a žene su praktičnije, piše sajt Automobili.hr.

U ovom slučaju, stereotip da su muškarci možda racionalniji a žene emocionalnije nije baš ispravan. Naprotiv.

Zato je zanimljiv podatak da su muškarci u 20 odsto slučajeva češće nego žene skloniji donošenju odluke o kupovini automobila zbog boje karoserije, a u 40 odsto zbog reputacije same marke.






Žene se, za razliku od njih, u 25 odsto slučajeva više obaziru na potrošnju goriva pri odabiru vozila, a u 20 odsto slučajeva više vode računa o troškovima servisa.

Ipak, tu se ženska pragmatičnost ne završava. Prioritet su im prostor u automobilu i prtljažniku, kao i bezbednost, a ne toliko prestiž i performanse.

Muškarci su tradicionalno više zaokupljeni onim što se nudi ispod haube, a i u 20 odsto više slučajeva uspevaju da dobiju bolju pogodbu kod prodavca.

Postoji takođe i poređenje koliko na kupovinu automobila kod različitih polova utiče stav partnera.

Naime, 50 odsto muškaraca je priznalo da je bilo uticaja partnera u njihovoj odluci o kupovini vozila, dok se isto odnosi na 39 odsto žena.







 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/24sedam.rs

Povezane vesti:


>