Zdravlje

Ljubav & Sex

Lekari otkrivaju zbog čega se voda ne pije stojeći!

Voda je jako važna za zdravlje celokupnog organizma, ali ako je ne pijete na pravi način, može da bude i uzrok problema. Lekari otkrivaju zbog čega se voda ne pije stojeći!

Lekari otkrivaju zbog čega se voda ne pije stojeći! Svet Plus

Veovatno ste nebrojeno puta pili vodu "s nogu", ali stručnjaci smatraju da nikada ne bi trebalo piti vodu stojeći i za to imaju opravdane razloge.

 

Voda je jako važna za zdravlje celokupnog organizma, ali ako je ne pijete na pravi način, može da bude i uzrok problema, upozoravaju stručnjaci. Zato bi trebalo da izbegavate ispijanje vode stojeći ili dok ste u pokretu.

 

Kada stojeći pijete vodu, ona stiže do donjeg dela jednjaka i oštećuje sfinkter - mišić koji povezuje jednjak sa stomakom. Naučnici sugerišu da je najbolje držati se prirodnog položaja tela, a kada su jelo i piće u pitanju, onda je sedenje svakako najprirodniji položaj.

 

Potencijalni problemi koje pijenje vode stojeći može da izazove:

 

Artritis

 

Ispijanje vode stojeći dovodi do disbalansa tečnosti u telu, a zglobovi ne mogu da se oslobode viška te tečnosti i dolazi do artritisa.


Problemi sa varenjem

 

Ako ne sedite dok pijete vodu, mišići i digestivni trakt ne mogu normalno da vare hranu i zbog toga se javljaju problemi sa varenjem.


Ostaćete žedni

 

Kada stojite dok pijete vodu, i dalje ćete biti žedni. Sedite i pijte vodu gutljaj po gutljaj, videćete kako će vam to bolje utoliti žeđ.


Bubrezi ne mogu da filtriraju vodu


Ispijanje vode stojeći onemogućava bubrezima da prečiste vodu, zbog čega toksini ostaju u bubrezima i bešici. To može da dovede do infekcije urinarnog trakta i raznih drugih problema.


Kiselost i čir

 

Konzumiranje vode u stojećem položaju stvara probleme u donjem delu jednjaka, zbog čega se stvara i kiselina. To potencijalno može da dovede i do pojave čira.Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 


Viber

Autor: O.J
Izvor: Mondo


>