Zdravlje

Ljubav & Sex

Mentalni fitnes i aromaterapija! Lavanda za problematičnu i masnu kožu!

Zbog pandemije koronavirusa većina ljudi najviše boravi u svojim kućama, što mnogi psihički teže podnose. Mentalni fitnes i aromaterapija! Lavanda za problematičnu i masnu kožu!

Mentalni fitnes i aromaterapija! Lavanda za problematičnu i masnu kožu! Svet Plus
Osim za pamćenje i buđenje finih emocija, aromaterapiju mnogi primenjuju zbog njenog umirujućeg delovanja na organizam. Eterična ulja se mogu koristiti u difuzeru, raspršivaču ili direktno u kupki - samo ih nemojte nanositi direktno na kožu jer se za negu kože mešaju sa kremama ili serumima.


LAVANDA: Ovo eterično ulje možete pomešati sa hidratantnom kremom i naneti na kožu ako imate blaže opekotine ili ogrebotine jer deluje regenerativno i pospešuje zaceljivanje kože. U izradi kozmetike koristi se i za negu masne i problematične kože.


PEPERMINT: Pepermint podiže raspoloženje i energiju, pa jednostavno ulijte nekoliko kapi ulja od peperminta u difuzer i uživajte u svežoj aromi.
LIMUN: Eterično ulje limuna deluje na koncentraciju, dok limun ima osvežavajući miris koji "pročišćava" um i duh.


ČAJEVAC: Čajevac je jedno od najpoznatijih eteričnih ulja, a poznat je i kao prirodni antibiotik. Osim u kozmetici, gde se koristi za negu masne kože, čajevac se primenjuje i za zaštitu od infekcija i pročišćavanje vazduha: u aroma svetiljci, difuzeru ili ambijentalnom spreju.
RUZMARIN: Eterično ulje ruzmarina tradicionalno se koristi za podsticanje koncentracije i mentalnu oštrinu. Takođe smanjuje i nivo kortizola u telu, doprinoseći tako ublažavanju stresa. Osim toga, poznato je i kao tradicionalni lek protiv peruti i opadanja kose.


EUKALIPTUS: Eterično ulje eukaliptusa poznato je kao prirodno sredstvo za inhalaciju i olakšavanje kod problema disajnog sistema. Udišite ga za ublažavanje začepljenosti i simptoma prehlade, a možete ga i utrljati na prsa, piše Mind Body Green.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/banjaluka.com

Povezane vesti:


>