Ostalo

Sme�no

Nauka je potvrdila, zbog ovoga vas mogu smatrati glupim!

Ovo su stvari koje ne trebate da radite jer je nauka potvrdila da vas zbog ovoga mogu smatrati glupim! Recimo, istraživanje je pokazalo da osobe koje na slikama drže alkohol u ruci, naročito pivo, drugima deluju kao manje obrazovani od onih koji drže čašu vode.

Nauka je potvrdila, zbog ovoga vas mogu smatrati glupim! Svet Plus






Bez obzira na to da li brinete kako ćete da delujete na intervjuu za posao, da li pazite na to kakvu sliku o vama stvara vaš Fejsbuk profil ili se trudite da ostaviti što bolji utisak na ljubavnom sastanku, neke stvari mogu u deliću sekunde da učine da ispadnete gluplji nego što jeste. I pritom ne mislimo na one rečenice koje svi znamo da "izvalimo" i posle da se pitamo gde nam je bila pamet, nego na detalje za koje je nauka dokazala da u roku od dve sekunde stvaraju sliku o vama.




1. Fotografije na kojima držimo pivo u ruci

 

Istraživanje je pokazalo da osobe koje na slikama drže alkohol u ruci, naročito pivo, drugima deluju kao manje obrazovani od onih koji drže čašu vode.




2. Stručni izrazi

 

Kada koristite stručne izraze, latinske citate i slično, ostavljate suprotan utisak od željenog. Umesto da vas shvate kao obrazovanu i načitanu osobu, dožveće vas kao foliranta koji se svim silama trudi da deluje pametno.




3. Suviše brz ili suviše spor hod

 

Ako se krećete u grupi, uskladite korak s drugima. Ne idite mnogo ispred, niti ne zastajte da vas drugi čekaju. Ako radite drugačije, podsvesno će vas smatrati neprilagođenim i manje inteligentnim.

 





4. Izbegavanje kontakta očima

 

Kada vam se neko obraća, ili vi nekome nešto pričate, gledajte sagovornika pravo u oči – istraživanje je pokazalo da će vas druga strana u tom slučaju doživeti kao inteligentnu osobu. Ali morate da budete oprezni – gledanje ne bi smelo da traje predugo, kako ne biste delovali kao da zurite.


5. Psovanje

 

Bez obzira na to koliko ste frustrirani, naročito ako je u pitanju posao, nemojte da psujete! Takve osobe niko ne doživljava ozbiljno.

 

6. Namrgođeni izgled

 

Ne samo što će vas drugi doživeti kao neprijateljski raspoloženu osobe, nego i kao nekoga ko nije baš inteligentan. S druge strane, nasmešen i prijatan izraz lica, smatra većina, odaje pametnu osobu.

 

7. Monotoni govor

 

Ako sve vreme govorite ujednačenim tempom, bićete dosadni a samim tim će se i sadržaj vašeg govora doživljavati kao gluplji. Menjajte visinu i boju glasa, govorite brže i sporije, naročito ako želite da impresionirate poslodavca, klijenta ili potencijalnog partnera.







 

Viber

Autor: O.J
Izvor: magazin.hr

Povezane vesti:


>