Ostalo

Sme�no

Zlatne kifle! Bez margarina i bez mleka! (RECEPT)

Zlatne kifle! Kako je samo kifla meka bez margarina i bez mleka... Možete ih filovati čime god želite. I slano i slatko!

Zlatne kifle! Bez margarina i bez mleka! (RECEPT) Screenshoot/Instagram





Potrebno:

– 400ml jogurta
– 300ml vode
– 200ml ulja
– 2 velike kašike šećera
– 1 velika kašika soli
– 1 velika kašika kvasca
– 2 jaja
– 1kg i 100gr brašna (otprilike)




Filovanje:

– Nutella
– Sir







Priprema:


U posudu za mešanje testa staviti jogurt, vodu i ulje (treba da bude toplo vodu i ulje malo zagrejati pa onda dodati jogurtu).


U drugoj posudici razmutiti kvasac sa jednom kašikom šećera, jednom kašikom brašna i malo vode ostaviti da nadođe, pa dodati u mešavinu ulja jogurta  vode.

Mikserom (žice za meko testo) penasto umuti jaja sa 1 kašikom šećera i dodati u smesu. Nastavite miksati testo 5 minuta, dodati pola količine brašna i miksati oko 5 minuta najvećom brzinom.


Zatim zameni zice na mikseru stavi zice/nastavke za testo i nastavi sa dodavanjem brašno sve dok testo ne postane tvrđe tako da ga možete iskrenuti na sto i oblikovati kuglu.


Oblikujte kuglu i stavite da se odmara (najbolje je u plastičnu posudu koju možete poklopiti) dok ne udvostruči volumen. Naraslo pazljivo istresti na sto i razoklagijati što veći krug, seći testo najpre na 4 dela onda na 8 delova i svaku osminu na tri dela tako da dobijete 24 komada.






Kifle punite Nutellom ili sirom po vašem izboru. Zamotajte kifle (uzmite jedan komad iz kruga i onda ga još malo rukom rastegnuti i umotati kiflu. Ostavite da narastu duplo!


Pecite na 180C oko 15tak minuta dok ne dobiju lepu zlatnu boju. Neka se malo ohlade u tepsiji pre služenja.


Prijatno!


  



Još recepata možete pogledati OVDE.


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Colinarika

Povezane vesti:


>