Region

Svet

Glumac Goran Daničić iznenada preminuo u 59. godini!

Glumac Goran Daničić preminuo je iznenada juče u Beogradu, u 59. godini. Po želji porodice, Daničić je sahranjen danas u podne u najužem porodičnom krugu.

Glumac Goran Daničić iznenada preminuo u 59. godini! Screenshoot/Instagram




Daničić je bio stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1990. godine, u klasi profesora Milenka Maričića, kao student generacije.

U Jugoslovenskom dramskom pozorištu igrao je u predstavama Don Žuan, Nora!, Otelo, Mletački trgovac, Shopping&Fucking, Bure baruta, Gospođa ministarka, Lažni car Šćepan Mali …





Igrao je i na drugim beogradskim pozorišnim scenama a ostvario je veliki broj zapaženih filmskih uloga: Ivkova slava, Kad porastem biću Kengur, Nebeska udica, Kordon, Mala noćna muzika, Rođen kao ratnik, Vukovar, jedna priča, Ni na nebu ni na zemlji…Mnogi će ga se sećati po roli u fi,mu Mi nismo anđeli gde je tumačio lik Radoša, zvanog Džoni, koji je bio dečko Vesne Trivalić u kultnom ostvarenju.


Igrao je i na televiziji u serijama Klan, Kamiondžije, Santa Maria della Salute, Drug Crni u NOB-u, Greh njene majke, Košarkaši, Crni Gruja, Lisice, Otvorena vrata, Srećni ljudi, Zaboravljeni…





Dobitnik je dve Godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta (2017, 1995) i Nagrade "Dr Branivoj Đorđević" za lepotu govora.







 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Noizz.rs

Povezane vesti:


>