Zdravlje

Ljubav

Kako istopiti kilograme? Ovo voće to radi najbolje!

Kako postići savršeno telo, kako istopiti kilograme - pitanja su koja se oduvek provlače... Ovo voće to radi najbolje! Vitka figura se postiže isključivo pravilnom ishranom i redovnim vežbanjem.

Kako istopiti kilograme? Ovo voće to radi najbolje! Svet Plus






Međutim, postoje određene namirnice koje olakšavaju mršavljenje i zbog toga ih je poželjno uključiti u svakodnevnu ishranu. Evo koje su:



Crveni grejp
Poznato je da grejp topi masnoću i da je odličan za suzbijanje gladi. Ako želite da izgubite kilograme, pojedite grejp za doručak. Ako ne volite da ga jedete, popijte čašu ceđenog grejpa pre svakog obroka.



Kruške
Kruške su sjajne za mršavljenje jer sadrže puno vlakana i suzbijaju glad. Pojedite krušku za doručak ili kao zdravi međuobrok.



Kivi
Kivi je pun vitamina C, podiže imunitet i sagoreva kalorije. Postoje istraživanja koja pokazuju da uz kivi možete da izgubite i do 2 kilograma u 4 dana.







Borovnice
Borovnice su pune antioksidanasa koji čuvaju zdravlje bubrega i snižavaju holesterol. Borovnice su takođe blagi diuretik, što pomaže u izbacivanju viška tečnosti i toksina iz tela. Ubacite borovnice u "smuti", napravite ovsenu kašu s borovnicama ili popijte sveže ceđeni sok od borovnica.



Zelene jabuke
Zelene jabuke čuvaju zdravlje srca, podižu nivo energije i održavaju sitost. Jabuku je idealno pojesti za međuobrok!



Banane
Iako ih većina izbegava tokom procesa mršavljenja, banane obiluju vlaknima koja suzbijaju glad. Osim toga, veliki su izvor energije i daju elastičnost mišićima, što je idealno za one koji redovno vežbaju.



Limun
Limun je izvrstan za gubitak kilograma. Od limuna možete da napravite osvežavajući sok ili da začinite salatu.



Jagode
Jagode mogu da posluže kao izvrsne zdrave grickalice. Pune su folne kiseline i vode, a sadrže vrlo malo kalorija.



Lubenica
Lubenica je sjajno voće za mršavljenje, jer sadrži 90% vode što je dobro za ispiranje toksina iz bubrega, a zbog svoje slatkoće ublažiće želju za slatkim.



Papaja
Papaja sadrži vrlo malo kalorija i obiluje vlaknima. Korisna je za rad creva i podsticanje probave.




Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE 


 



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Centar zdravlja

Povezane vesti:


>