Region

Svet

Region

Film Dara iz Jasenovca: Počinje prikazivanje u Americi! (VIDEO)

Počinje prikazivanje u Americi! Film "Dara iz Jasenovca" Na repertoaru dva bioskopa u Čikagu (AMC River East i Landmarks’s Century Centre Cinema), američkog grada u kojem živi najveći broj Srba, od sutra, 5. februara naći će se i ovo ostvarenje.

Film Dara iz Jasenovca: Počinje prikazivanje u Americi! (VIDEO) Promo




Čikago, Atlanta, Dalas, Majami, Hjuston samo su neki od američkih gradova u čijim bioskopima od sutra, 5. februara kreće distribucija filma reditelja Predraga Gage Antonijevića „DARA IZ JASENOVCA”
 


Na repertoaru dva bioskopa u Čikagu (AMC River East i Landmarks’s Century Centre Cinema), američkog grada u kojem živi najveći broj Srba, od sutra, 5. februara naći će se ostvarenje „Dara iz Jasenovca“ domaći kandidat za 93. NAGRADU AMERIČKE AKADEMIJE FILMSKE UMETNOSTI I NAUKE – OSKAR.
 
Atlanta, Dalas, Majami, Hjuston samo su neki od američkih gradova u čijim bioskopskim salama će se od sutra prikazivati film reditelja Predraga Gage Antonijevića i scenaristkinje Nataše Drakulić, a od petka, 12. februara slede ih i gradovi: Boston, Filadelfija, Pitsburg, Tampa, Detroit, Indianapolis i Sent Luis.





Danima unazad, pred sam početak prikazivanja filma u Americi tamošnji eminentni mediji specijalizovani za filmsku umetnost pozivaju publiku da pogledaju srpski film ističući njegov edukativni karatker i značaj osvetljavanja malo poznatog dela istorije iz period Drugog svetskog rata.

FILM THREAT ističe da se reditelj Predrag Antonijević pridružio dugačkom spisku reditelja koji su pokušali da prikažu užase mnogih logora smrti koji su tokom Drugog svetskog rata zadesili Evropu, a da “Dara iz Jasenovca“ u fokus stavlja logore koje su postavili hrvatski saradnici nacizma s ciljem istrebljenja Srba i antifašista.

„Film je izvrsno snimljen. Svetlost nikada ne plamti, a glumci su fantastično osvetljeni u mračnom okruženju. Mala Dara (Biljana Čekić) nosi na svom melanholičnom licu strahote jedne ere, dok istovremeno treperi čeličnim izrazima koji prenose njenu odlučnost da pomogne svom malom bratu, da preživi logor. Ostatak glumačke ekipe, uključujući Zlatana Vidovića, Anju Stanić Ilić, Sandru Ljubojević kao i mnoge druge, efektno prenosi s jedne strane degradaciju života u logoru, dok s druge volju za životom.“







BEOGRADSKA PREMIJERA FILMA PLANIRANA JE ZA 22. APRIL
 
 
Vodeće uloge u filmu igraju glumci iz Republike Srpske Anja Stanić Ilić, Zlatan Vidović, Nikolina Friganović, Sandra Ljubojević, Željko Erkić i Goran Jokić dok glumačku ekipu iz Srbije čine Marko Janketić, Igor Đorđević, Nataša Ninković, Bojan Žirović, Jovo Maksić, Radoslav Rale Milenković, Vuk Kostić, Tatjana Kecman, Petar Zekavica, Jelena Grujčić, Bogdan Bogdanović i mnogi drugi.

U glavnoj ulozi devojčice Dare našla se Biljana Čekić, a ostale uloge najmlađih zarobljenika poverene su Marku Pipiću, Nikoli Radulju, Rajku Lukaču, Milici Janjić, Anđeli Janjić, Angelini Docić, Luki, Jakovu i Simonu Šaranoviću. Scenografiju za film potpisuje Goran Joksimović.

Film su producirali Pradrag Antonijević i Maksa Ćatović, a scenario dolazi „iz pera“ Nataše Drakulić. 



 


Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>