Ostalo

Smeno

Da li ste zavisnik od knjiga?! Deset znakova da jeste...

Da li ste zavisnik od knjiga?! Deset znakova da jeste, naravno ako se pronalazite u više sledećih tačaka, to je skoro pa sigurno.

Da li ste zavisnik od knjiga?! Deset znakova da jeste... Svet Plus

1. Svaki put kad pogledate policu s knjigama razmišljate kako je složiti da stane još knjiga. Tada zaključite da vam treba veći stan.

 

2. Više vremena provodite s bibliotekarom/kom nego s nekim prijateljima. Bibliotekar/ka uvek ima neku preporuku za vas.

 

3. Najmanje jednom nedeljno kažete da će vas muž/žena/devojka/dečko ostaviti ako kupite još jednu knjigu. I opet je kupite. I opet vas ne ostave.

 

4. U svakom trenutku morate imati knjigu za čitanje. Ako pročitate knjigu, a ne čeka vas druga, pomalo vas hvata panika.

 

5. Svaki slobodni trenutak provodite na oglasima tražeći knjige koje vam nedostaju. Svako toliko proklinjete sudbinu jer vam je knjiga koju želite pobegla pred nosom.
6. Najmanje jednom ste rekli ili pomislili: „Možda puno trošim na knjige, ali barem se ne drogiram“. Istina, šta drugo reći.

 


7. Kad uđete u knjižaru s namerom da samo razgledate, napustite je s najmanje jednom knjigom, a najčešće i više njih. Isto se ponavlja i u biblioteci.

 

8. Kad vam dođe plata, prva stanica nakon mobilnog bankarstva su oglasi s knjigama. Gugl vas je sasvim skapirao pa vam prikazuje isključivo reklame za prodaju knjiga.

 

9. Na nekoj hrpi imate20-ak nepročitanih knjiga i uveravate se da ćete ih pročitati pre nego što kupite još jednu novu. Mo’š mislit.

 

10. Napamet znate cene slanja štampanih paketa. Prodavači(ce) vas zovu komšija(a), a najmanje jednom su vas upitali: „A idu knjige, a?“
Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>