Zdravlje

Ljubav

Med: Kapi za nos, sirup za grlo, Kleopatrina kupka, melem... (RECEPT)

Med je odličan protiv kijavice, prehlade i suvog kašlja. Kapi za nos, sirup za grlo, Kleopatrina kupka, melem... sve ovo možete sami napraviti kod kuće! Pogledajte recept!

Med: Kapi za nos, sirup za grlo, Kleopatrina kupka, melem... (RECEPT) Svet Plus
Med čisti krv od toksina i pomaže kod malokrvnosti, poboljšava rad svih organa, podstiče umnu i fizičku aktivnost...


Pomoć kod upala disajnih puteva


Upotreba: Kod upale gornjih i donjih disajnih puteva i sinusitisa, rinitisa i sl. u apiterapiji se preporučuje lokalno nanošenje meda u nos. Zabacite glavu i štapićem za uši namažite med, najbolje lipov, u unutrašnjost nosa. Obično je potrebno dva nanošenja dnevno (ujutro i ueče) tokom pet do 10 dana.
Kapi za nos


SASTOJCI: 10 posto meda od lipe i 90 posto fiziološkog rastvora ili destilovane vode.PRIPREMA: Pomešajte i nakapajte 3-5 puta dnevno. Čuvajte u frižideru do sedam dana.
Med, limun i đumbir protiv prehlade i gripa


Postupak: 

Narendajte koren đumbira, dodajte 300 g meda i sok celog limuna. Kod jednog uzimanja dodajte po 15 kapi alkoholnog rastvora propolisa i brže ćete ozdraviti. Mešavinu (bez propolisa) čuvajte u frižideru i uzimajte 2-3 puta na dan.Sirup za smirivanje kašlja i bronhitisa


Postupak: 


Crnu rotkvu operite i nožem isecite gornji i donji deo. Nožem i kašičicom lagano izdubite rotkvu da dobijete prostor u koji ćete uliti med. Na dnu rotkve izbušite rupicu (što vam je med ređi, neka rupica bude manja). Rotkvu stavite na čašu i napunite medom. Poklopite gornjim delom rotkve koji ste odsekli. Nakon 3-4 sata u čašu će se napuniti sirup od rotkve. Sirup uzimajte 3-5 dana po nekoliko puta na dan (3-5 kašika). Dobijeni sirup čuvajte u frižideru.Za inhalaciju kod problema sa sinusimaPostupak: U čaj od žalfije (3 dl) dodajte veliku kašiku bilo koje vrste meda i 2 kapi eteričnog ulja bora, kap eteričnog ulja ravensare, kap eteričnog ulja čajevca, 2 kapi eteričnog ulja nane i 2 kapi eteričnog ulja eukaliptusa.
Kleopatrina kupka


SASTOJCI: 150 g kakao maslaca, 50 g ši maslaca, 50 g kokosovog maslaca, 50 g meda, 120 g mleka u prahu
PRIPREMA: 


Maslace rastopite na pari, a kad se ohlade, dodajte med i mleko. Spremite u kalupe. Po želji dodajte kvalitetno eterično ulje. Koristite kao dodatak u kupki. Koža će nakon ovakvog tretmana biti meka i nahranjena.


Medna maska za hidratacijuSASTOJCI:

1 kašika meda, 1 kašika jogurtaPRIPREMA: Pomešajte sastojke. Kada dobijete homogenu masu prekrijte lice i pustite da odstoji 20 minuta. Isperite mlakom vodom ili čajem od kamilice.
Melem za zaštitu kože od vetra i hladnoće.SASTOJCI:

40 g žutog pčelinjeg voska, 60 g maslinovog ulja
PRIPREMA: 

Otopite vosak i ulje na pari, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Kad se malo ohladi, odnosno postane neprozirna, rasporedite u kozmetičke lončiće. Proizvod je stabilan do godinu dana na sobnoj temperaturi.
LEPOTA

ZDRAVLJE   


GODIŠNJI HOROSKOP za svaki znak ponaosob.  

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/ Informer

Povezane vesti:


>