Zdravlje

Ljubav

Kako da se prijavite za vakcinaciju u Srbiji?

Danas kreće prijava građana za vakcinaciju putem Interneta. Detaljno uputstvo u par klikova! Kako da se prijavite za vakcinaciju u Srbiji?

Kako da se prijavite za vakcinaciju u Srbiji? Svet Plus
Građani će od danas, kako je najavljeno,  moći da se prijavljuju na sistem preko kojeg će moći da iskažu želju da se vakcinišu.


Taj sistem je uspostavljen u saradnji sa Kancelarijom za informacionu tehnologiju i E-upravu.

- Od četvrtka će moći to da učine i preko kontakt centra. Imaće opciju i da kažu da li žele bilo kojom vakcinom koja je odobrena da se vakcinišu ili žele da se vakcinišu određenom vakcinom, da bismo u sistemu mogli da planiramo dalje potrebe i sve te brojeve uključimo u plan masovne vakcinacije - objasnila je Brnabić.Kako do vakcine?

Prvenstveno svi zainteresovani građani, koji na ovaj način žele da rezervišu svoju vakcinu treba da odu na sajt Euprave, i popune sledeći formular.Prvo polje, koje treba da popunite jeste državljanstvo.

Klikom na ovo polje dobićete tri ponude:

1) Za državljane Republike Srbije

2) Za strane državljane sa boravkom u Srbiji

3) Za strane državljane bez boravka u Srbiji.


Nakon što ste odabrali tip državljanstva od vas se traži da unesete jedinstveni matični broj građana, ime, prezime, imejl adresa, mobilni i fiksni telefon, opština gde želite da primite vakcinu.

U slučaju da želite da primite vakcinu određenog proizvođaća i to možete odabrati.

Ponudiće vam se lista vakcina koju možete da izaberete.
Moguće je izabrati sledeće vakcine:

- Fajzer/Biontek,

- Sputnjik V,

- Sinofarm,

- Astrazeneka 

- Moderna.
Neophodno je i da navedete podatke o tome da li imate neko specifično obolenje, kao i da li zbog zdravstvenog stanja izlazite iz svog doma.

Ako ste izabrali da patite od neke bolesti u listi možete odabrati koja je to vrsta bolesti.
Nakon što ste uneli sve podatke potrebno je da pritisnete dugme na kojem piše "Podnesi zahtev".

Pošto popunite upitnik na telefon će vam stići SMS poruka da ste uspešno iskazali interesovanje i da su vam detalji poslati na mejl, uz napomenu da treba proveriti i spam/junk.

A u tom mejlu, uz podatke koje ste prethodno uneli upitnikom, stoji da će vam mejlom ili telefonom javiti o terminu vakcinacije.

Takođe, u tom mejlu stoji i ponuđena opcija da podneti zahtev obrišete, odnosno izmenite.

Od četvrtka kreće i kontakt centar putem kojeg će građani moći takođe da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv Covida-19. Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE 
Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Alo


>