Region

Svet

Treći memorijalni koncert u čast Tošeta Proeskog

U skopskoj areni "Boris Trajkovski“ 25. januara biće održan treći memorijalni koncert posvećen Tošetu Proeskom. Na rođendan prerano nastradalog makedonskog pop pevača biće predstavljen i njegov treći posthumni album „S ljubavlju od Tošeta“, koji ima petnaest kompozicija, od kojih su dvanaest iz repertoara svetske rok-antologije koju je mladi pevač voleo da izvodi pred publikom.

Treći memorijalni koncert u čast Tošeta Proeskog



Na koncertu povodom tri decenije od Tošetovog rođenja, nastupiće veliki broj njegovih prijatelja iz sveta muzike, kao i najveće makedonske zvezde: Naum Petreski, Mile Kuzmanovski, grupa „Sintezis“, kao i Tošetov bend. Svoje učešće potvrdila je i Antonija Šola iz Hrvatske, a među učesnicima biće i članovi dečjeg hora "Zlatno slavejče“ iz Skoplja.

“Za razliku od prethodna dva koncerta, ovaj će imati drugačiji koncept, u potpunosti pripremljen po zahtevima Tošetovih fanova,” najavljuju iz Fondacije "Toše Proeski“.Koncert posvećen Tošetu Proeskom biće održan uz podršku Ministarstva kulture Makedonije i nekoliko kompanija, a veći broj televizijskih kuća sa Balkana već je rezervisao pravo na direktan prenos. Sva sredstva biće uplaćena u humanitarne svrhe.

Izvor: Večernje novosti

Viber

Izvor: Svet Plus

Povezane vesti:


>