Ostalo

Sme�no

Leonardo da Vinči kaže: Nije, nego 4006!

Da li je Leonardo da Vinči zaista to hteo da kaže kada je naslikao "Tajnu večeru" ne znamo, ali italijanska naučnica Sabrina Sforca Galisija tvrdi da je hteo to da kaže. A šta da kaže? Pa – da je kraj sveta predviđen za 21. mart 4006. godine.

Leonardo da Vinči kaže: Nije, nego 4006! Screenshoot/Youtube




Po njoj, da Vinči je najavio da će sve rezultirati stvaranjem "novog čovečanstva", a to je najavio (skriveno i kodirano, naravno) na freski "Tajna večera".


Sabrina je, naime, rešila da dublje istraži simboliku ove slike, proučavajući dostupne Leonardove rukopise. I došla je na ideju da se, na osnovu znakova koji predstavljaju 24 sata u danu (a svaki od njih odgovara jednom slovu latinske abecede) može zaključiti upravo to – da kraj nastupa 21. marta, na dan prolećne ravnodnevnice – 4006. godine. 







Objašnjava da je Leonardo da Vinči u stvaranju čuvene freske koristio matematičke, geometrijske i astrološke simbole kako bi predstavio univerzum kao "kosmički sat"  hronometar koji se deli na epohe. 


Svaki deo "Tajne večere" krije svoju simboliku, ali najvažnije je – navedeno proročanstvo. Navodno se na oknima prozora u sva tri poolukružna oblika – krije upravo ova poruka.


 



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Treće oko

Povezane vesti:


>