Lepota

Ljubav

Šta svaka žena mora da zna pre 30-e godine!

Šta svaka žena mora da zna pre 30-e godine! Slavna dizajnerka Dajan von Furstenberg je mnogo puta naglasila kako su tridesete najbolje ženine godine, a evo njenih saveta za to šta bi do tada trebalo naučiti. 

Šta svaka žena mora da zna pre 30-e godine! Svet Plus





Slavna dizajnerka, koju svet zna po famoznoj haljini na preklop koja ju je proslavila. Mnogo puta je naglasila kako su tridesete najbolje ženine godine, a evo njenih saveta za to šta bi do tada trebalo naučiti.


'Između 28. i 35. godine života žena se nalazi na svom vrhuncu. Sve što tada radi treba da je gura napred', rekla je jednom prilikom dizajnerka Dajan von Furstenberg.

 

Evo što prema njenom mišljenju svaka mlada devojka mora da usvoji pre nego navrši 30 godina:

 

1. Donesite odluke za nadolazeće decenije

 


'Umesto novogodišnjih odluka koje donosite na koncu svake godine, savetujem da sastavite plan za decenije koje vam slede. Napravite veliku rezoluciju za idućih 10 godina, a to će ujedno biti trenutak kada ćete shvatiti koje su vaše loše navike, dok ćete one dobre nastaviti da praktikujete. Prestanite da pušite i smanjite šećer, jer sve vaše loše navike nakon 30. godine biće još teže ostaviti', rekla je slavna belgijsko-američka dizajnerka.

 

2. Počnite da koristite zaštitu od sunca

 

Mnoge slavne dame ulaskom u stariju dob ne izostavljaju ovaj savet mladim devojkama. Iako se u mladosti sunce ne čini kao veliki problem pa svoju kožu devojke uzimaju zdravo za gotovo, prema rečima Dajan von Furstenberg, to nije nikako dobro. 'Izbegavajte previše sunca. Lično se nisam držala ovog saveta i to je pogrešno. Zaštitite se i koristite kreme s UV faktorom kad god se izlažete suncu', istakla je.







3. Nemojte mučiti svoju kosu

 

'Svako ima različitu kosu sa različitim problemima. Međutim pokušajte da izbegnete teške tretmane koji nisu zdravi za nju. Nikada je nisam farbala, već sam koristila kanu (prirodnu boju), a rezultat je zdrava kosa u mojim godinama, što je retkost', pojasnila je Dajan.

 



4. Budite svoji i ne eksperimentišite previše

 

Tokom tinejdžerskih dana svaka mlada devojka pronalazi sebe i vlastiti stil, pa je u tom slučaju eksperimentiranje još uvek dozvoljeno. No ulaskom u tridesete očekuje se da se već dovoljno poznajete i da znate što vam odgovara i pristaje, a šta ne. 'Ako volite šminku, nosite je stalno, ako vam se to ne sviđa - nemojte. Ušli ste u 30. i možete u potpunosti biti žena kakva želite. Prestanite sa navikama koje vam ne odgovaraju i koje radite na silu. Zaključite ko ste i držite se toga', naglašava jedna od najuticajnijih žena u modnom svetu.

 





5. Uzmite vreme za sebe

 

'Pazite da uvek imate trenutak samoće. Odnos koji gradite sa samim sobom je vrlo važan', glasi još jedan savet slavne dizajnerke.

 

6. Važna je svakodnevna fizička aktivnost

 

'Ako mogu preporučiti jednu stvar, bila bi to joga. Osim što je dobra za vaše telo i razgibavanje, dobra je i za vaš um. Pronađite vremena za jogu', poručuje Von Furstenberg. Za one koji ipak nisu ljubitelji joge, bilo kakva fizička aktivnost je dobrodošla i što je pre uvrstite u svoj raspored, to bolje.







7. Vodite dnevnik

 

'U današnje vreme dnevnik može biti i Instagram, pogotovo ako ste vizualni tip, a naravno, tu su i oni standardni dnevnici. Koji god odabrali, toplo ga preporučujem, jer će vam biti drago da se osvrnete i iza sebe vidite divne uspomene i avanture iz svog života', kaže nadalje 71-godišnjakinja.

 

8. Jedite pametno

 

Dizajnerka se slaže s izrekom 'ono ste što jedete' i tvrdi kako bi trebalo jesti puno voća i povrća i smanjiti šećer i ugljene hidrate. No naglašava kako ne morate biti savršeno precizni u svemu tome, već jednostavno da pazite na zdravlje. 'Imate samo jedno telo, neće biti drugog. A kako god se vama činilo, vaše zdravlje je ono što jedete i što radite', govori Dajan.

 






9. Naučite da se oblačite za sebe

 

'Ako do 30. godine ne znate što je dobro za vas i šta vam pristaje, onda ste promašen slučaj', zaključila je cenjena dizajnerka poznata po elegantnim kreacijama haljina kojima nije odoljela ni vojvotkinja Kejt Midlton.



Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.   











 




 





 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>