Zdravlje

Ljubav

Sezona gripa i virusa! Supa sa limunom za instant imunitet! (RECEPT)

U sezoni virusa i gripa, domaća pileća supa je lek broj jedan, koji jača vaš imunitet. Supa sa limunom za instant imunitet! 

Sezona gripa i virusa! Supa sa limunom za instant imunitet! (RECEPT) Svet Plus




Verovatno ste odrasli na njoj, i danas sigurno svojoj deci makar jednom nedeljno pripremate ovu magičnu supu, koja je prema rečima starih "lek i za telo i za dušu". Sa sve hladnijim danima, sve je veći izazov održati imunitet na željenom nivou. Donosimo vam danas malo izmenjenu varijantu tradicionalne pileće supe, koju ćete obožavati. Ukusna, začinjena, sa limunom i zelenilom prava je injekcija imuniteta koji vam je potreban tokom zimske sezone.



Jednostavna za pripremu i prilagodljiva sastojcima koje imate na dohvat ruke. Ako volite malo istančaniji ukus, možete joj dodati koren kurkume koja ima vrlo poželjna protivupalna svojstva. Za bogatiju verziju ove supe, ubacite u nju šaku pirinča.




Potrebno:


1,5 kg piletine

1 veliki crni luk, iseckan na veće komade

2 šargarepe

2 stabljike celera

1 glavica belog luka

1 halapenjo papiričica, presečena na pola

3 manja komadića đumbira

vezica peršuna

1 kašika semena korijandera

1 kašičica soli

2 kašičice bibera

200 g spanaća

2 limuna iseckana na kolutove








PRIPREMA:

U veću šerpu stavite piletinu, luk, šargarepu, celer, beli luk, halapenjo, đumbir, peršun i korijander. Posolite i pobiberite. Zatim prelijte sa dovoljno vode da svi sastojici budu prekriveni. Poklopite i ostavite da proključa. Zatim smanjite na najnižu temperatituru i dinstajte dok piletina ne omekša. Oko 1h. Prebacite piletinu na tanjir i prelijte sa čorbom. Ukrasite svežim listovima spanaća i kolutovima limuna i servirajte dok je vruće.




Ako vas zanimaju i recepti za druge kolače, pogledajte OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Ženskimagazin.rs

Povezane vesti:


>