Lepota

Ljubav

Kumin: Napitak od dva sastojka koji brzinski topi salo sa stomaka! (RECEPT)

Ovaj napitak od dva sastojka koji brzinski topi salo sa stomaka! Preporuka je da ga pijete svako jutro na prazan želudac i već nakon nekoliko dana videćete promene u probavi. U pitanju je kumin, vodite računa da ga ne pomešate sa kimom.

Kumin: Napitak od dva sastojka koji brzinski topi salo sa stomaka! (RECEPT) Svet Plus






Nakon zimskih meseci, proleće je vreme kada mnogi razmišljaju o svojim nakupljenim kilogramima kojih žele da se reše pre leta.

 

Fizička aktivnost bi svakako bila odličan izbor za celokupno zdravlje, ali osim toga, postoje napici koji mogu da "otope" kilograme. Poznato je da je ispijanje vode s limunovim sokom svakog jutra na prazan želudac korisno za ljudski organizam. Ali i vode s kuminom.


Prvo je delovanje kumina na rad i zdravlje sistema za varenje. Ublažava gasove, nadutost i poboljšava ceo sistem za varenje. Odličan je u borbi protiv zatvora i pomaže smirivanju upalnih procesa, bolova i spazama. U ajurvedi kumin se smatra odličnim izborom za žensko reproduktivno zdravlje, zdravlje materice i za podsticanje laktacije kod dojilja. U tu svhu se savetuje redovno ispijanje čaja od semenki kumina.

 










Deluje i na zdravlje kože, smanjuje upale, svrab i iritacije izazvane različitim upalnim stanjima. Preporuka je da se pije i čaj i voda s kuminom i za oralno zdravlje, jer uklanja zadah i smiruje upalna stanja poput upale desni, grla, krajnika...



Kako pripremiti vodu s kuminom?

 

U Indiji poznata kao Jeera (kumin) voda, smatra se čudotvornim napitkom za ljudski organizam. Preporuka je da se pije svakog jutra na prazan želudac i već nakon nekoliko dana videćete promene u probavi.

 

Smatra se da se redovnom konzumacijom vode s kuminom na prazan želudac možete rešiti upornih masnoća u telu već kroz 15 dana. Dve supene kašike semenki kumina (pazite da ga ne zamenite s kimom) potopite u vodi preko noći. Zbog "otpuštenih" nutritivno zdravih sastojaka u vodu, ona će poprimiti žučkastu boju. 


Ovo je niskokalorični napitak jer jedna supena kašikca kumina sadrži tek 7 kalorija. Istraživanja su pokazala i da je kumin bogat antioksidansima, ali i vitaminima A i C i magnezijumom. Reguliše nivo holesterola i oslobađa telo od toksina. A OVDE možete pogledati kako da vaša obuća postane vodootporna.





LEPOTA

ZDRAVLJE  





 




 



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>