Lepota

Ljubav

Najpopularniji operativni zahvati u Srbiji! Šta to žene najčešće žele da menjaju?

Šta to žene najčešće žele da menjaju? Najpopularniji operativni zahvati u Srbiji! Da li se na spisku vaših novogodišnjih želja nalaze figura peščanog sata, lepše grudi i podignuti kapci koji „brišu“ tužan i umoran izgled gornje regije lica?

Najpopularniji operativni zahvati u Srbiji! Šta to žene najčešće žele da menjaju? Svet Plus






Kako da zablistamo i da pune samopouzdanja uđemo u Novu godinu govori doktorka Magdalena Krupež, specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije.



Korekcija grudi


Oble, čvrste grudi nisu rezervisane samo za veoma mlade devojke koje striktno vode računa o ishrani i naporno vežbaju, ali ni za dame sa javne scene koje žele da u svakom trenutku izgledaju besprekorno i imaju fenomenalan dekolte.



Kako doktorka Krupež, na srpskom tržištu konačno su registrovani i novi implanti B Lite generacije firme Polytech, koji su, objašnjava, revolucija u hirurgiji grudi.




- Ovi implantati su, u poređenju sa postojećim, težinski lakši za više od tri puta – ističe dr Krupež. - Ovaj daleko lakši unutrašnji gel omogućava plasiranje znatno većih implantata bez opterećenja kičme, kao i mišića, težinom. Postoperativni tok je kraći, manje bolan, a efekti identični kao i kod već postojećih implantata na tržištu. Ne treba zaboraviti ni važnost sigurnosti i zato bih naglasila da su, u tom smislu, kvalitet implantata i bezbednost pacijenta uvek na prvom mestu.









Figura peščanog sata


Figura peščanog sata smatra se idealnom ženskom figurom, a karakterišu je istaknute grudi i bokovi koji su otprilike iste širine, i tanak struk. Iako je odnos bokova i struka određen konstitucijom i širinom kostiju, postoje neke metode pomoću kojih se ovakva figura može postići.



- Struk i područje stomaka može se suziti i oblikovati liposukcijom ili abdominoplastikom – objašnjava doktorka. - Ipak, sužavanje ne može ići u nedogled, pa se struk vizuelno može suziti i naglašavanjem bokova. Idealno bi bilo kombinovati ove dve metode, odnosno višak masnog tkiva sa stomaka prebaciti u bokove.



Bilo da se radi o naglašavanju zadnjice postupkom lipotransfera (brazilian butt lift) ili samo naglašavanju bokova, ako zahvatima suzite struk i istaknete bokove, na dobrom ste putu da postignete željenu figuru peščanog sata.








Hirurške korekcije lica – kad je vreme za fejslifting?


Fejslifting je rezervisan za poznije godine, ali u indikovanim slučajevima moguće ga je uraditi i u ranijem životnom dobu. Prema rečima dr Krupež, bitno je proceniti da li treba uraditi parcijalni fejslifting koji podrazumeva suspenziju samo pojedinih delova lica ili kompletan fejslifting.



- Kod značajno opuštene muskulature, oslabljenog potkožnog tkiva, „palog“ lica uz naglašene nabore kože uz rub donje vilice, kao i duboke nazolabijalne bore i pad obraza, rešenje je fejsfting. Ovim hirurškim zahvatom se prvenstveno koriguje i podiže opuštena koža i potkožno tkivo - karakteristike koje se javljaju kod starijih osoba zbog gubitka elastičnosti i tonusa tkiva. Iako su ovi znaci starenja neizbežni, kada će se pojaviti i koliko će biti izraženi, zavisi od toga kako smo negovali početne znake starenja – objašnjava sagovornica.



Dr Krupež ističe da će postupak fejsliftinga odlično zategnuti lice, učvrstiti konture i ukloniti višak opuštene kože na licu i vratu, ali neće uticati na na volumen i punoću lica. Gotovo uvek, fejslifting se kombinuje sa dodatnim procedurama, kao što su nadoknada volumena sopstvenim masnim tkivom, korekcija kapaka i slično, kako bi se lice kompletno pomladilo.




- U današnje vreme, fejslifting ne mora uvek podrazumevati celo lice; naime, regije lica je moguće pojedinačno korigovati i zatezati, uklanjajući pritom višak kože. Parcijalni lifting postao je tražen i kod nas, jer je ponudio rešenje osobama koje još nisu kandidati za fejslifting, iako im pojedine regije lica pokazaju veće znake starenja, prvenstveno višak opuštene kože – ističe dr Krupež i dodaje:



- Najbolji kandidati za parcijalni fejslifting su žene i muškarci u četrdesetim i ranim pedesetim godinama života, na čijem licu su vidljivi manji znakovi starenja i manji višak kože, uz dobru elastičnost kože i potkožnog tkiva. Uklanjanjem manjeg viška kože, ovaj zahvat može uspešno podići donju trećinu lica, deo vrata, kao i srednji deo obraza, čime lice poprima znatno mlađi i svežiji izgled.



Fejslifting je jedna od najsloženijih operacija u svetu estetske medicine, zbog čega zahteva izuzetno edukovanog i iskusnog hirurga.








Blefaroplastika „briše“ 10 godina sa lica


Spušteni gornji kapci estetski su i funkcionalni problem – osim što licu daju tužan izgled i dodaju godine, smetaju vidnom polju i ograničavaju ga. Istaknuti masni jastučići ispod očiju, daju umoran izgled i ne mogu se prikriti čak ni šminkom. Te promene oko očiju značajno utiču na celokupni izgled lica, čine ga starijim i stvaraju frustraciju, jer se ne mogu sakriti.

Zato se mnogi odlučuju za blefaroplastiku – hiruršku korekciju kapaka. Uklanjanjem viška kože otklanja se tužan pogled i smetnja vidnom polju, dok se uklanjanjem masnih jastučića briše umoran izgled lica. Sve to dodaje godine, a ovom operacijom se može skinuti i 10 godina sa lica.



Blefaroplastika je poseban izazov za plastičnog hirurga. Oči su prvo što vidimo kod ljudi; stoga je velika odgovornost za doktora da sve ispadne savršeno. Zahteva puno znanja i veštine, a pacijentu uvek predstavlja izuzetnu važnost.



Ožiljci


Hirurški zahvati, za razliku od antiejdžing procedura, ostavljaju ožiljke koji su skriveni, ali ipak postoje, a i postoperativni period je duži.

- Ipak, sve opisane zahvate možete uraditi ovih dana i oporavljeni, podmlađeni i ulepšani zakoračiti sigurnim korakom u Novu godinu – poručuje dr Krupež.



Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.




 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/telegraf.rs

Povezane vesti:


>