Style

Ljubav

Detaljni horoskop za 2021. godinu: Ovan, Bik, Blizanac!

Uskoro se završava ova teška godina za sve nas, a evo šta nas čeka u narednoj godini. Detaljni horoskop za 2021. godinu, mesec po mesec za sledeće znakove Zodijaka: Ovan, Bik, Blizanac! Šta trebate raditi, a šta nikako ne smete...

 Detaljni horoskop za 2021. godinu: Ovan, Bik, Blizanac! Svet Plus







OVAN


Strasni, raspaljeni i vatreni. Nisu posebno taktični. Ljubavna osećanja i porivi - vrlo snažni. Ovnovi su entuzijasti u ljubavi, kada se zaljube, partner za njih predstavlja centar sveta. Svaka nova ljubav za Ovnove je divna kao i prva, počinju je sa istim žarom.


Ponekad su neumereni, suviše agresivno ispoljavaju svoja osećanja, tako da mogu da preplaše partnera. Obožavaju da koriste ljubavne fraze što partnera silno zabavlja. Strastvenost Ovnova je njihov dvosekli mač, i treba da se čuvaju da od njega sami ne stradaju.




Vidljivo je da se neki od vaših dugogodišnjih ciljeva i ambicija mogu ostvariti. Osim toga, bićete blagosloveni pozitivnom kosmičkom energijom kada su u pitanju ljubavi i odnosi sa partnerom. Vaše misli i vibracije koje širite oko sebe će sigurno biti pozitivne. U celini, vaše mentalne, fizičke i emocionalne mogućnosti biće na visokom nivou u 2021. godinu.



Sredinom 2021. godine određene planetarne situacije mogu da vam donesu neke nove izazove u karijeri i vašem daljem napretku. Tokom ovog perioda posebno bi trebalo da kontrolišete svoje negativne misli, da ih izbegavate i da ih transformišete u pozitivne. U ovom periodu mogli bi vam se vratiti prijatelji koji su vam ranije zbog nečega okrenuli leđa. Zato nemojte uzimati razne kritike i osude previše ka srcu. Pronađite pravi balans između vašeg ličnog i profesionalnog života. Postavite sebi uzvišene ciljeve i približite im se, bez obzira koliko oni sada izgladaju udaljeno od vas.


Kada su finansije u pitanju, neke finansijske situacije će kontrolisati vaš život tokom 2021. godine i trebali biste biti spremni za nekoliko iznenađenja na ovom polju. Jako je neophodno da upravljate kako treba vašim troškovima i da živite u skladu sa vašim prihodima. Ako se ne budete pridržavali ovoga, možete napraviti nered u svom životu. Tokom godine, Ovnovi će se suočavati sa mnogim odlukama. Izbori i rešenja za koje se odlučite, iako će biti pod uticajem plaeta, na kraju će biti na vama i oni će definisati ovu godinu za vas.


 Kada je u pitanju vaše društvo, ako želite da uvećate svoj krug socijalnih kontakata, ova 2021. godina će vam pružiti mnogo prilika za to. Ovnovi koji su slobodni moći će da stupe u vezu koja obećava dobar ishod. Mogu da ožive neka stara prijateljstva i veze, što može pomoći i vašim finansijama.  Vaše zdravlje ćete najbolje održavati redovnim vežbanjem. Sve u svemu, ova 2021. godina dolazi sa mnogim promenama, od kojih će većina od njih sigurno biti na bolje. Pluton, Neptun i Jupiter imaju najveći planetarni uticaj u 2021. Zvezde kažu da ćete se tokom ove godine osećati kreativnije, brižnije i energičnije. Dakle, uz sve ove promene u vašem životu, ipak morate biti sigurni da uvek dobro razmislite pre nego što napravi1te neku promenu u svom životu. Planete su tu da vas vode, ali svi vaši izbori na kraju zavise od vas. Zato se od vas traži posebna pažnja i razmišljanje o svemu.







Jupiterov uticaj će takođe uticati na vaš porodični život ove godine. Ovo može učiniti da se osećate više razigranim, što može pozitivno uticati na odnose koje imate sa decom ili ostali mlađim članovima familije i rođacima. Međutim, to ne znači nužno da je 2021. pravo vreme za to da imate više dece. Ako već imate decu, jednostavno pokušajte da provodite više vremena sa njima.


 Neptun će biti u Ribama a to ohrabruje ljude da budu nesebični i da više vremena provode sa članovima svoje porodice. Učinite sve šta možete za svoje članove porodice. Ove godine bolje je da za vašu porodicu učinite više manjih sitnica nego jednu veliku stvar. Sigurno će vam biti zahvalni za sve što možete da uradite da biste im pomogli.




RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

  Reč retrogadan, što bi značilo 'da ide unazad' nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci sa našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi moglo da se uporedi kao kad pretičete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.


 Iako se u ovom periodu možete osećati kao da potresa čitav vaš svet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas primorava da stvari ponovo pregledamo i ponovo proverimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vreme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osećaj da bismo trebali usporiti i preštimovati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlj, do posla.


Znati šta treba raditi i očekivati pre vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo sa neizbežnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigunro se pitate kako i šta napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Uprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi sa retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak sveta. Možda će vam biti neprijatno da rešavate probleme skoro tri meseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.


 Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali - samo ako ste pažljivi.


Idite polako kroz ovaj period i sve proveravajte. Ovde ćemo vam dati kratke crtice šta treba a šta ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.




ŠTA DA  RADITE:

■ Razmislite o svakom dostupnom rešenju problema sa kojima se suočavate - jedno od njih mora na kraju da bude ono pravo.
■ Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati da izađete izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rešenje.
■ Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rešenje, veća je verovatnoća da će ono uspeti.
■ Budite u toku sa kašnjenjima i otkazivanjima tokom putovanja.
■ Pripazite na svoj automobil. Proverite lampice upozorenja, zakažite servis.
■ Napravite rezervne kopije podataka na računaru i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.
■ Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vreme da se pozabavite tim i jednom zauvek pokušate da ga rešite.







NEMOJTE DA RADITE:

■ Nikako ne padajte pod uticaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbeći.
■ Nemojte da se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da rešite problem. Ne možete sve sami!
■ Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi naduvavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.
■ Ne planirajte neke velike prezentacije ili izrašujte neke važne dokumente. Ako već ne možete da izbegnete ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.
■ Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.
■ Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminišete velike greške.
■ Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu doneti i velika razočarenja.




 Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tokom retrogradnog Merkura nivo stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po celu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo desiti i zašto ili šta će se sutra ili za meseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrtenjem u krug, samo je još više pojačavamo.


 Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rasejani, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite. Evo onde nekoliko korisnih saveta kako da održavate svoj um i telo u vrhunskoj formi tokom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.








TREBA DA URADITE SLEDEĆE:

■ Obavezno uključite alarm pre spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gde trebate. Tada morate da žurite, a žurba može da vam donese nevolju.
■ Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmeh na lice.
■ Planirajte da se malo 'otkačite' od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vreme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računar i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.
■ Praktikujte vežbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primer: udahnite vazduh 4 sekunde, a izdahnite vazduh 8 sekundi, ali polako.



NEMOJTE DA RADITE:

■ Ne gledajte vesti ili nasilne TV emisije pre spavanja, i sve ono što vas može uznemiriti.
■ Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu pre spavanja.
■ Ne planirajte razne ekstravagancije sa jelom u kuhinji. U ovom period - što jednostavnije to bolje po vas.
■ Ne pijte kafu i bilo šta sa kofeinom što vam može otežati da zaspite.




PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

■ 30. Januar 2021. (Vodolija) – 21. Februar 2021.(Ribe)
■ 29. Maj 2021. (Blizanci) – 22. Juni 2021. (Blizanci)
■ 27. Septembar 2021. (Vaga) – 18. Oktobar 2021. (Vaga)




ZDRAVLJE

Godina 2021. će za Ovnove biti godina dobrog zdravlja i veselog raspoloženja. Međutim, držite na oku manje tegobe koje se budu pojavljivale i budite umereni prema vašim prehrambenim navikama i vežbanju. Mars bi mogao dovesti do povremenih zdravstvenih problema kojima bi trebalo odmah da se posvetite. Nemojte biti nesmotreni i opušteni kada je u pitanju vaše zdravlje u ovom periodu.



Nemojte se naprezati ni psihički ni fizički. Držite se sporta i rekreacije, ali nemojte se previše naprezati i ići preko vaših mogućnosti. Periodično opuštanje i odmor su vam krajnje neophodni. Vi ste poznati po tome da volite preterano da radite, ali sad nije vreme za to. Treba da razvijete dobar imunitet. Obratite pažnju na prirodne biljne preparate a manje pribegavjte hemijskim lekovima. Trebalo bi da napravite ravnotežu između posla, odmora i zabave.


Neptun u Ribama podstiče ljude da sebe gledaju introspektivno, to jest da posmatrate i analizirate samog sebe. Ove 2021. godine je posebno važno voditi računa o svom mentalnom zdravlju. Razmislite o ulaganju u svoje mentalno zdravlje tako što ćete pokušati da praktikujete meditaciju ili jogu. Sve ovo može da pomogne da smanjite nivo stresa, što može uticati i na poboljšanje drugih aspekata vašeg zdravlja.





O VAMA OVE GODINE

 Venera u Jarcu radiće na poboljšanju vašeg društvenog života na početku ove 2021. godine. Zbog ovoga postoji verovatnoća da ćete steći jednog ili dva nova prijatelja u prvih par meseci. Druga stvar koja može poboljšati vaš društveni život je kretanje Jupitera kroz znake. Od početka godine do sredine jula, Jupiter će biti u Raku. Zatim će se preselite u Lava, gde će ostati do kraja 2021. Ova promena će vas navoditi da putujete u neka nova mesta gde još niste bili. Možete to da uradite sa trenutnim prijateljima ili možete steći nove prijatelje na tim putovanjima.


 Ovu 2021. godinu započinjete sa puno romantike i ljubavnih prilika koje vam se nude. Ali, ovo nije dobro vreme samo za romantiku, jer dolazak Merkura u znak Jarca 5. maja garantuje vam uspeh u svemu što radite. Uživaćete u samopouzdanju, entuzijazmu i harmoniji koji će ulaziti u sva područja vašeg života. Planiraćete razna putovanja, a možda se odlučite i u usavršavanje vašeg obrazovanja i dizanje na jedan viši nivo. U martu ćete uživati u povećanju prihoda zahvaljujući Veneri u Ribama i Merkuru u Vodoliji. Vaša želja za romantikom i prijateljima biće posebno pojačana tako da ćete možda postati i hiperaktivni u potrazi za raznim zadovoljstvima i radostima.


 U ovom periodu ćete iskusiti i jačanje snage vaše volje i samopouzdanja. Ukazaće vam se dodatne mogućnosti zahvaljujući vašim liderskim kvalitetima. možda ćete osetiti želju da se okrenete prema iznutara, samom sebi, ne bi li ste na taj način ponovo opustili i napunili baterije. Razna istraživanja, avanture i putovanja dobijaju veliku ulogu 4. maja kada Venera ulazi u Biku želeći tako da vas izvuče napolje i uvede u svet. Vaš um će biti smiren, vaše zdravlje jako, a vi ćete juriti prema raznim uzbuđenjima. I finansijska situacija će vam biti jaka u ovom periodu.


 Jupiter kad se useli u Lava sredinom jula će stvoriti talas kreativnosti kod svakog Ovna. Ovo će učiniti da se verovatno osećate izražajnije i podstaći će vas da preduzmete više rizika u vašem svakodnevnom životu. Takođe ćete se tokom ovog vremena osećati mnogo razigranije, što takođe može uticati na vašu kreativnost. Saturn će biti u znaku Škorpije skoro tokom cele godine, sve do 24. decembra, a takođe i u 8. kući. Kad god je Saturn u vašoj 8. kući, to znači da je vreme za promene. To je pravo vreme da se rešite loših navika i da prihvatite nove i zdravije navike koje će vam pomoći u poboljšavanju vašeg života. Takođe, ovo bi moglo značiti i napuštanje vašeg sadašnjeg posla i dobijanje novog, zatim ostavljanje partnera i nalaženje novog kao i prekidanje loših prijateljstava. Ovaj period je takođe odlično vreme za samo ispitivanje i fokusiranje na vašu duhovnost. Potražite pomoć viših duhovnih sila da biste pronašli odgovore koje tražite u životu.


 Takođe, Pluton će biti u Jarcu tokom 2021. godine. Ova takođe doprinosi vašem unutrašnjem nagonu da promenite vaš život. Možda se osećati kao da postoji neka borba za moć u raznim oblastima vašeg života, uključujući tu i vašu karijeru, vaše romantične i porodične veze. Preuzmite inicijativu da biste napravili ispravne promene u vašem životu i da biste tako bili na pravom putu. Ovo će ponekad biti teško, ali sve će uticati na to na na kraju bude bolje za vas.


 Kako se Merkur 2. septembra useljava u Vagu, to može povećati vaše samopouzdanje ali i pojačati vaš temperament. Ovo je još jedan period koji vam pruža mogućnosti i pobede. Od meseca oktobra, kada se Venera bude preselila u znak Strelca, doživećete veliki uspeh u svemu što radite, čak i kao neki vid lične borbe. Zahvaljujući Merkuru u Devici, ovo može biti divan period za one koji su slobodni jer ćete možda nekoga zaista upoznati, možda nekoga ko vam može promeniti život.







Kako se budete krećali kraju godine, moraćete da se više fokusirate na sebe i da se distancirate od onih koji vam možda ne podržavaju. Znaćete ko je na vašoj strani i kome možete verovati. Možda će se u vašem ljubavnom životu postojati neki manji sukobi a sve to zbog Merkura koji se seli u Vagu 2. jula. Bićete zainteresovani da započnete nešto novo i možda postanete vrlo uzbuđeni zbog nekog projekta koji vas čeka 2022. godine. U svim područjima vašeg života vam dobro ide i možda ćete odlučiti da zaprosite svog partnera. Ova 2021. godina će vam jako naklonjena i vi ćete imati priliku da razmislite o svim lepim stvarima koje ste iskusili.


 Što se tiče vašeg bračnog i porodičnog života, veći deo 2021. godine doneće vam izuzetan uspeh. Vaša želja za slobodom će se povećati i možda nećete želeti da se vezujete za dosadan rutinski život. Međutim, biće i takvih dana u kojima bi određeni emocionalni problemi mogli malo da zakomplikuju stvari i da se pojavi stres i frustracija. Dakle, ne dozvolite da ove situacije stvore bilo kakvu distancu između vas i vaših voljenih. Takođe će biti faza u kojima možete očekivati neke promene u vašem domaćinskom životu. Pre nego što donesete bilo kakvu odluku o promeni, vi treba da razgovarate sa svojim voljenima i vidite da li će oni moći da se tome prilagode. Što se tiče vaših veza, održavaćete dobar odnos sa prijateljima. Oni će vas inspirisati i oduševiti. Bićete ispunjeni pozitivnom energijom u većini dana. Vaš um će biti vrlo oštar i samim tim vaša energija će biti potrošena na pravi način. Međutim, biće i nekih nekih dana kada ćete se osećati ne baš kako želite, ali, vaše misli i vibracije će sigurno biti pozitivne. U takvim danima, treba da pokušate da ostanete mirni i staloženi dok se bavite rešavanjem eventualnih problema. Sve u svemu, vaši mentalni, fizički i emocionalni nivoi ostaće visoki tokom većih delova 2021. godine.



 Godina 2021. pokazaće se prilično lakom za Ovnove, tako da je bilo kakav savet nepotreban. Međutim, od vas se traži da ostanete strpljivi i da se klonite impulsivnih reakcija ako naiđete na neki neuspeh. Strpljenje bi bila ključna reč za vas. Od Ovnova se traži da bolje razumeju svoje bližnje i ponašaju se u skladu s tim. Budite ljubazni i nežni i pružite vašim voljenima pažnju koju žele.




HOROSKOP MESEC PO MESEC

■ Ovan Januar 2021: Januar vam donosi obnovljeni osećaj energije u vaš život. Tokom ovog meseca verovatno ćete želeti da napredujete na neki način, kako u poslu tako i u drugim segmentima života. Dok se drugi budu odmarali od slavlja, vi ćete napornim radom, ali sa velikim zadovoljstvom možda okončati jedan zamašan posao koji vam može doneti i pristojnu zaradu. Samo napred.

■ Ovan Februar 2021: Februar donosi vaše odnose u centar pažnje. Ovo uključuje sve vaše vašu veze i platonsku i poslovnu i romantičnu. I vaše finansije će takođe verovatno biti dobre u februaru. U poslu vas ovog meseca čeka neko priznanje ii čak unapređenje. Nemojte se plašiti da šansu možda nećete znati da iskoristite.

■ Ovan Mart 2021: Mart vam može malo uznemiriti vaše emocionalno stanje. Ali, ovo može dovesti do toga da vaše emotivno stanje ide od stidljivog i introspektivnog, pa sve do otvorenog i besnog. Možete očekivati pomoć prijatelja, a zna se da su Ovnovi društveni i da uvek i na svakom mestu imaju prijatelje.

■ Ovan April 2021: April je za vas posebno srećan mesec. Za vreme opuštanja učiniće vam se da je život neopisivo lep, naročito ako je ispunjen toplom u strasnom ljubavlju. Nećete biti u pravu, jer srećni dani u ljubavi tek vam predstoje. Verovatno ćete biti i sigurniji nego što je to uobičajeno ovog meseca. Posebno oni Ovnovi koji su i rođeni u aprilu. 

■ Ovan Maj 2021: Maj vam dolazi kao podsetnik da pronađete pravu ravnotežu između vašeg radnog i privatnog života. Postignite pravu ravnotežu između ove dve oblasti vašeg života kako bi i vaše veze i finansije mogli da ostanu u dobrom stanju.

■ Ovan Jun 2021: Juni biće donekle složen jer će Merkur u većem delu biti u retrogradnom kretanju mesec dana. Zbog ovoga ćete se verovatno osećati manje strpljivo i vaše samopoštovanje može biti na niskom nivou.

■ Ovan Juli 2021: Jul je mesec u kome treba da se usredsredite na svoju porodicu i svoje romantične veze i da svoje srce ispunite osećanjima ljubavi. Moguće da vam neko da neki predlog za ortački posao, što vas može dovesti u nedoumicu šta da radite.

■ Ovan Avgust 2021: Avgust će se odvijati na isti način kao i jul, ali sa još više nežnosti i strasti. Takođe, verovatno ćete i dalje biti izuzetno pažljivi prema članovima porodice, ali možda manje strastveni prema nekim drugim vama značajnim osobama. Neki nemir može se uvući kod vas ako budete razmišljali o letnjim danima. Ali, to je prošlo i ne razmišljajte o tome već stoički krenite napred.

■ Ovan Septembar 2021: Septembar je mesec kad možete isprobavati neke nove stvari. Ovo je sjajno vreme da se oslobodite vaše udobnosti i da upoznate nove ljude i prepustite se novim iskustvima. Svesni ste da bez permenentnog obrazovanja nema napretka, a vaš energetski naboj i uobičajena ambicija vam ne daju mira. Odluka koju ćete povodom toga doneti biće vam višestruko korisna.

■ Ovan Oktobar 2021: Oktobar treba da bude mesec koji će vam doneti sreću u finansijama, ali zato možda ne tako dobru u ljubavi. Kako se budete ponašali u ovim oblastima, to će odrediti vašu sudbinu. Ako poslušate savet jednog prijatelja, zaradićete pristojnu sumu novaca. Posle toga može da sledi čitav niz malih ali uspešnih poslovnih poduhvata koji će vam pomoći u finansijskoj stabilnosti.

■ Ovan Novembar 2021: Novembar vam sa sobom donosi obnovljeni osećaj kreativnosti i potrebu da sebe dokazujete drugima. Preuzmite više projekata na poslu ili provedite više vremena radeći na nekom kreativnom hobiju kod kuće. U porodičnom životu počeće duži period mira, skladnosti i topline. Ovnovi koji su u braku imaće dosta prilike da se iskažu kao privrženi i odani partneri.

■ Ovan Decembar 2021: Decembar godinu završava sa srećnim prizvukom. Tokom ovog meseca suočićete se sa nekolicinom važnih odluka koje treba da donesete. Možda će vam se do kraja meseca ukazati potreba da odete na duži službeni put, možda čak i u inostranstvo. Taj put može biti i nagrada za vaš trud.
 
 








BIK


Rođeni u znaku Bika imaju tvrdu glavu i meko srce. Oni su, sa jedne strane, racionalni i praktični, sa izraženim smislom za materijalne vrednosti. Međutim, druga strana Bikovske prirode je vrlo osetljiva, romantična i sentimentalna.


Na prvi pogled ove dve suprotnosti su nespojive, ali Biku je potrebna sigurnost da bi se opustio i dozvolio svojim emocijama da se rasplamsaju. Bik nije impulsivan, veoma je strpljiv i oprezan, ali je zato vrlo istrajan u svojim namerama.




Ova 2021. će svakako pomoći Bikovima u njihovom kako profesionalnom tako i ličnom napretku. Događaji koji se budu odvijali tokom ove godine će vam dati podršku za zdrav i srećan život. Naćiće se mnogo pozitivnih vibracija koje će vam pomoći u jačanju vaše veze i odnosa sa drugim osobama. Međutim, vi ćete morati da shvatite vrednost posvećenosti u vašem odnosu sa partnerom. Pored toga, trebali biste biti oprezni prema promenama raspoloženja koja su moguća tokom godine. Planetarne situacije će i dalje podržavati vaš profesionalni život u 2021. Videće se vaš rast u pogledu znanja i razvoja vaše ličnosti tokom ove godine a biće vam vrlo dobro i u oblasti karijere.



 Bićete u stanju da pronađete nove i kreativne načine da uradite stvari kako treba što će vam svakako pomoći. Verovatno ćete videti dobrobit za sve vaše poduhvate koje ste preduzeli. U 2021. godini možete otkriti potrebu da prihvatite neke određene promene kao i da prihvatite nove mogućnosti koje vam se pružaju. Tvrdoglavi i stameni Bik možda će smatrati ove zadatke teškima, ali drugi će biti u blizini da vam pruže potrebnu pomoć i podršku tokom cele 2021.godine.


 Godina 2021. je godina koja će biti dobra za introspekciju, za samoispitivanje, za rad na ostvarivanju vaših ciljeva i povezivanje sa prijateljima i voljenima. Ako to možete da uradite, onda će 2021. goidna za vas proći glatko. Ne bojte se da zatražite pomoć od nekoga ili da vi drugim pružite pomoć. Budite ljubazni što češće možete i bićete nagrađeni za to. Venera će biti u Jarcu od početka godine do početka marta, što će vam pomoći da oživite i pojačate svoj društveni život. Verovatno ćete steći nove prijatelje na osnovu sličnih interesovanja i hobija koji vas povezuju.



 Ovo je sjajno vreme da putujete ili da preko Interneta steknete nove prijatelje. Ako imate rodbinu koju niste videli, 2021. godina je sjajna godina za ponovno povezivanje i provođenje vremena sa njima. Biće vam lepo. U 2021. godini verovatno će se proširiti i vaša porodica. Ovo bi moglo da uključi stupanje u brak ili rođenje deteta.







RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

 Reč retrogadan, što bi značilo 'da ide unazad' nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci sa našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi moglo da se uporedi kao kad pretičete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.



Iako se u ovom periodu možete osećati kao da potresa čitav vaš svet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas primorava da stvari ponovo pregledamo i ponovo proverimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vreme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osećaj da bismo trebali usporiti i preštimovati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlj, do posla.



 Znati šta treba raditi i očekivati pre vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo sa neizbežnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigunro se pitate kako i šta napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Uprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi sa retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak sveta. Možda će vam biti neprijatno da rešavate probleme skoro tri meseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.


  Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali - samo ako ste pažljivi.


 Idite polako kroz ovaj period i sve proveravajte. Ovde ćemo vam dati kratke crtice šta treba a šta ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.



ŠTA DA RADITE:

■ Razmislite o svakom dostupnom rešenju problema sa kojima se suočavate - jedno od njih mora na kraju da bude ono pravo.
■ Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati da izađete izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rešenje.
■ Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rešenje, veća je verovatnoća da će ono uspeti.
■ Budite u toku sa kašnjenjima i otkazivanjima tokom putovanja.
■ Pripazite na svoj automobil. Proverite lampice upozorenja, zakažite servis.
■ Napravite rezervne kopije podataka na računaru i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.
■ Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vreme da se pozabavite tim i jednom zauvek pokušate da ga rešite.









NEMOJTE DA RADITE:

■ Nikako ne padajte pod uticaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbeći.
■ Nemojte da se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da rešite problem. Ne možete sve sami!
■ Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi naduvavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.
■ Ne planirajte neke velike prezentacije ili izrašujte neke važne dokumente. Ako već ne možete da izbegnete ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.
■ Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.
■ Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminišete velike greške.
■ Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu doneti i velika razočarenja.



Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tokom retrogradnog Merkura nivo stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po celu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo desiti i zašto ili šta će se sutra ili za meseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrtenjem u krug, samo je još više pojačavamo.



 Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rasejani, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite. Evo onde nekoliko korisnih saveta kako da održavate svoj um i telo u vrhunskoj formi tokom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.




TREBA DA URADITE SLEDEĆE:

■ Obavezno uključite alarm pre spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gde trebate. Tada morate da žurite, a žurba može da vam donese nevolju.
■ Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmeh na lice.
■ Planirajte da se malo 'otkačite' od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vreme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računar i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.
■ Praktikujte vežbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primer: udahnite vazduh 4 sekunde, a izdahnite vazduh 8 sekundi, ali polako.








NEMOJTE DA RADITE:

■ Ne gledajte vesti ili nasilne TV emisije pre spavanja, i sve ono što vas može uznemiriti.
■ Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu pre spavanja.
■ Ne planirajte razne ekstravagancije sa jelom u kuhinji. U ovom period - što jednostavnije to bolje po vas.
■ Ne pijte kafu i bilo šta sa kofeinom što vam može otežati da zaspite.




PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

■ 30. Januar 2021. (Vodolija) – 21. Februar 2021.(Ribe)
■ 29. Maj 2021. (Blizanci) – 22. Juni 2021. (Blizanci)
■ 27. Septembar 2021. (Vaga) – 18. Oktobar 2021. (Vaga)





ZDRAVLJE

Rečeno je da će Mars biti u Vagi otprilike do prve polovine 2021. Ovo će učiniti vaš posao stresnijim, a što može imati negativan uticaj na vaše mentalno zdravlje. Srećom, bićete blagosloveni i visokim nivoima potrebne energije koja će vam u mnogome pomoći. Iskoristite ovu dodatnu energiju da biste se opustili kako treba i zabavili raznim aktivnostima koje će pomoći da se smanji i suzbije nivo stresa. Sve ovo ima da napravi čudo kad je u pitanju poboljšanje vašeg mentalnog zdravlja.


 Ovo bi trebala biti godina dobrote i dobrobiti što se tiče vašeg zdravlja. Venera, planeta koja vlada Bikovima, će se postarati da budete dovoljno zdravi tokom 2021. godine. Ali, ipak vam se savetuje da ne budete popustljivi prema hrani i drugim lošim navikama koje bi mogle da vas ometaju da održite dobrim vaše opšte stanje. Poznato je da su Bikovi osobe koje provode malo ili nimalo vremena vežbajući i dosta vremena provode pred televizorom. Zato se bavite nekim sportom ili nekim drugim zanimacijama koje će vas izvući van iz kuće. Nabavite nekog živahnog psa koji traži da se često vodi u šetnju! Ipak, bez obzira na sve, planeta Mars vas blagosilja neizmernom energijom u ovom periodu, tako da ćete i psihički i fizički biti u formi.


Pronađite povremene periode za odmor i opuštanje. Neka stres i napor ne utiču na vaše nerve. Prepustite se onoj hrani koja povećava nivo imuniteta. Trebalo bi da se čuvate digestivnih problema koji mogu povremeno da vas muče.







O VAMA OVE GODINE

 Godina 2021. počeće vam sa puno sreće i ​​puno uspeha u svim ključnim područjima vašeg života. Međutim, pošto Merkur u Jarcu voli malo da se igra sa vašom sposobnošću da se pokrenete, možda ćete početi malo lenjo i sa manjkom sposobnosti da se koncentrišete. Sve ovo možete da prebrodite ukoliko se posvetite redovnoj meditaciji - molitvi.  Ipak, i pored svega toga osećaćete se srećno i sve potrebne poslove obavljaćete u roku. Početkom februara povećava se interesovanje za vas u sveri posla. Ljudi će početi da vas primećuju.


Sve u svemu, zvezde pokazuju da je 2021. godina sjajna godina za usavršavanje kroz vašu kreativnost i komunikaciju sa drugima. Družite se sa drugima kad god možete a kad ne možete okrenite se vašim hobijima. Učinite sve što možete da povećate svoju aktivnost i sebo donesete dobro. Ovo je dobra godina za samo usavršavanje, pa stoga se poboljšajte na bilo koji način koji vama odgovara.


Zvezde kažu da će Bikovima 2021. određeni ciklus koji je počeo oko 2007. godine sada da se približi kraju. Ovo bi moglo značiti završetak nekog važnog cilj koji ste počeli oko 2007. godine ili može predstavljati i znak da je vreme da odustanete od misije na kojoj ste radili. U zavisnosti od toga, ovo može prouzrokovati određeni stres ali takođe i osećaj zadovoljstva postignutim rezultatima. Ovaj ciklus uglavnom se odnosi na Bikove koji imaju više od 30 godina.



 Planeta Uran uticaće na vaš horoskop ove godine, čineći ga važnim da pratite svoju karmičku energije. Budite čista srca i idite samo napred sa pozitivnim namerama. Ako su vaše namere korisne i pozitivne, karma će vam se odužiti za to. Da biste što više poboljšali vašu karmu, budite više uključeni sa ljudima kojima je potrebna pomoć. Vaša kreativnost vam može mnogo pomoći oko toga.



Ove godine Bikovi mogu nailaziti na promene raznih vrsta i od njih se očekuje da na njih reaguju pozitivno i sa lakoćom a nikako negativno. U to vreme Bikovima se savetuje stroga disciplina. Naučite se prilagođavati stvarima i situacijama oko vas i ne budite dogmatični. U vašim rukama biće mnoge mogućnosti, a na vama je da pokrenete akciju. Ne popuštajte emocijama ili osećanjima, posebno od članova porodice. Budite svesni svega što se oko vas dešava i držite oči i uši otvorene. Neka vam zadovoljstva ne budu najpreča, jer bi se kasnije mogli razočarati. Kod preuzimanja ličnih i profesionalnih odluka budite veoma pažljivi i ne brzajte sa njima.



 Budite spremni da prihvatite sve mogućnosti koje vam pruža Venera u Vodoliji. Ovo nije vreme da budete preterano stidljiva osoba. Mesec februr promoviše ljubav, brigu za druge i saosećanje između romantičnih partnera. Ulazite u radostan, romantičan i prijatan period, ali možda će biti potrebno da se zaštitite od preterivanja i neumerenosti bilo kakve vrste. Od 22. februara planeta Mars je u Biku može vas učiniti da budete posebno skloni prejedanju, pa zato dobro pripazite da vam to ne pređe u naviku. Tražićete razne aktivnosti, želećete dosta posla koji će vam dati puno mogućnosti za vaš dalji razvoj. Bićete stalno nasmejani i privlačićete sa lakoćom druge ljude.



April je pravo vreme da razmislite o svom zdravlju i napravite planove za eventualno neko putovanje u inostranstvo. Takođe, vreme će biti dobro da se posvetite obrazovanju ili usavršavanju postojećeg znanja. Venera koja će u ovom periodu biti u Ovnu činiće da za vas bude neodoljiva želja za istraživanjem. Koji god putem odlučili da krenete u akciju, biće vam prilično dobro. Ne ustručavajte se sanjati velike snove, sudbina radi u vašu korist i čini da vam se snovi ostvaruju. Ovo je odlično vreme da poradite na komunikacijskim veštinama koje će poboljšati kako vašu karijeru, tako i prijateljstva i ljubav.


Leto vam donosi pravo zadovoljstvo i uspeh. Dosta ćete se truditi i videćete plodove svog rad koji će vas vas ohrabriti za dalje. Imaćete razloga da slavite. Vaga je znak radosti i dok se Venera kreće kroz njen znak, donosi vam pozitivne energije u svim oblastima života. Ovo je vreme kada ste najjači i kao takvo, ovo je vreme u kojem biste se trebali potruditi da krenete punom snagom prema onome šta želite. Ovo je divno vreme za one koji rade u raznim medijima ili se bave umetnošću.
   

Venera u Škorpiju ulazi 2. jula dolazi u vaš ljubavni život i čini vas vrlo uzbuđenim i sklonim zaljubljivanju. Ovo može takođe biti i period sukoba ili izazova i možda ćete morati da se izdignete iznad svega što se eventualno bude dešavalo. Dolazak Jupitera u znak Vodolija 2. novembra može vas odvesti do perioda sanjarenja ali trebalo bi da se probudite i suočite sa nekim praktičnim izazovima koji će pritiskati vašu vezu. Kako se godina bude bližila kraju možda ćete malo posustati i imati manjak samopouzdanja i može vam se desiti da se pojavi nekoliko problema koje ćete morati rešiti u poslednjem trenutku.




HOROSKOP MESEC PO MESEC

■ Bik Januar 2021: Januar će vam doneti potrebnu energiju da možete više da radite i budete produktivniji. Ovo je takođe sjajan mesec za početak novog projekta i obnavljanje starih prijateljstava. Jedino pazite na vašu naprasitost, možda nećete imati većih neprilika zbog toga ali ipak moguće su neke neugodnosti.

■ Bik Februar 2021: Februar je mesec kad treba da se fokusirate na poslovne odnose. Njihovo poboljšanje može poboljšati vašu karijeru i vaš društveni život. Došlo je vreme da raščistite odnose sa nekom osobom od koje ste očekivali da će se ponašati kao prijatelj, a u nekim prilikama se nije ponela tako kada ste bili odsutni.

■ Bik Mart 2021: Mart je savršeno vreme da radite na vašim hobijima i projektima. Pažljivo koristite vaše bankovne kartice i budite odgovorni na poslu. Prijatelji vas mogu prijatno iznenaditi u vezi sa nečim što je vam posebno drago.

■ Bik April 2021: April je mesec za samoanalizu. Nastavite da provodite vreme kako na svojim hobijima, tako i na usavršavanju vaše karijere. Ne možete se pohvaliti potpunom vernošću, ali ako ste u braku, od tih poznanstava nemojte ništa posebno očekivati.

■ Bik Maj 2021: Maj vam donosi Veneru u 10. kuću, što može pomoći da podstaknete svoj društveni život. Vaša komunikacija će biti ključna tačka ovog meseca, što može pomoći da se poboljšaju obe strane vaše veze, i ona platonska i ona romantična.

■ Bik Jun 2021: Jun je mesec kada treba da se fokusirate na porodicu i vaše voljene. Pošto će vam finansije biti u redu ovog meseca, usredsredite se na svoje odnose. Sigurno će se isplatiti.  Možete očekivati i iznenadne pozitivne preokrete u ljubavi.

■ Bik Juli 2021: Jul je i dalje odličan mesec za fokusiranje na vaše odnose, kako ljubavne tako i poslovne. Venera će biti u Lavu veći deo meseca, što čini ovo savršenim vremenom za ponovno povezivanje i razgovor sa članovima porodice. Iako su se prilike promenile, na poslu ćete tvrdoglavo insistirati na nekim metodama koje su odavno prevaziđene. Pokušajte da se prebacite na iste talasne dužine sa kolegama sa posla koji su više od vas upućeni u tok zbivanja.

■ Bik Avgust 2021: Avgust može doneti neke male promene, zbog kojih Bikovima može malo biti  neprijatno. Naviknite se na ove promene i obavezno komunicirajte sa vašim voljenima o vašim osećanjima. U tomlim letnjim noćima možda ćete imati prilike za mala neverstva jer ne patite od velike vernosti. Ipak, dobro razmislite o svemu.

■ Bik Septembar 2021: Septembar je sjajan mesec za fokusiranje na vaš ljubavni život. Ako možete dobro da komunicirate i ostanete smireni, onda će vaš ljubavni život procvetati. Na neka ogovaranja koja se budu pojavila nemojte da obraćate pažnju.

■ Bik Oktobar 2021: Oktobar je mesec kada treba da pronađete smirenje u vašem životu. Uzmite ovo vreme za samo analizu, kao i da biste shvatili šta želite od ostatka godine. Ovo je takođe sjajno vreme da se fokusirate na svoje ciljeve koje želite da ispunite. Možete da se sretnete sa nekim starim drugom ili drugaricom i da oživite uspomena na neka lepa vremena iz vaše prošlosti.

■ Bik Novembar 2021: Novembar je savršeno vreme da se potpuno preusmerite na svoje ciljeve i projekte. Međutim, budno pazite na svoje finansije, jer ako to ne učinite, one će vam možda izmaći kontroli, a to sigurno ne želite. Neko će pokušati da se lepi za vašu mističnost, ali ćete vi umeti da mu stavite do znanja da vas ne interesuje.

■ Bik Decembar 2021: Decembar je vreme da potražite pomoć od svojih prijatelja, naravno, ako vam je potrebna. Možete da u trenutku neke nepromišljenosti kažete ili učinite nešto zbog čega će te se kasnije kajati, zato pazite. Priznajte sve strahove i brige koje ste možda imali tokom godine. Ovo će vam pomoći da se osećate bolje.










BLIZANAC


Prilagodljivi, ali promenljivi i nestabilni... Bezbrižni i teže promenama. Prema partneru su hldno ljubazni, a sami vole da koketiraju. Neozbiljni su, dosata emeotivni, vole ljubav. Nisu sposobni za neku ozbiljniju i trajniju vezu, jer im je duh nestalan i avanturistički nastrojen.


Kada se Blizanci zaljube, postaju nežni i verni svojoj ljubavi. Blizanci su izvrsni zabavljači koji imaju izražen smisao za humor i sitne dosetke koje mogu da razbiju i najnelagodniju situaciju. Upoznati su sa najnovijim zbivanjima. Udvaraju se vrlo inteligentno, dozvoljavajući partneru da se oseća sigurnim i vrednim...




Vi ste nemirni i stalno u pokretu i ova godina vam nudi veliku šansu da oslobodite vašu energiju na najbolji mogući način po vas. Pogotovo je povoljno vreme da unapredite i poboljšate vaše znanje i veštine. Ova 2021. godina dolazi sa mnogim promenama, i to uglavnom u vašem društvenom životu. Obavezno svoje najbolje prijatelje držite blizu sebe ali isto tako nemojte se ustručavati da se oslobodite prijateljstva koje vam nanosi štetu i ne prija vam. Provodite što više vremena sa porodicom i ljubavnim partnerom. Ako vaš društveni život bude kako treba, tada će vam i cela 2021. godine proteći u najboljem redu.


 Ovo će biti veoma specijalna godina u kojoj ćete biti zadovoljni uz podršku srećne zvezde. godina u kojoj ćete biti srećni uz podršku sreće, pa će čak i mnogo manje prepreka koje su vas dosada pratile. Ovo će biti godina u kojoj će Blizanci staviti tačku na mnoge stare stvari i početi iznova. Ove godine Blizanci će svoje ciljeve postići diplomatskim ophođenjem prema drugim ljudima. Ako uđete u sukob, to će vam doneti nepotrebne nevolje. U vašem poslu morate biti pošteni i iskreni. Jupiter i Saturn će vam pomoći kod novih projekata. Jupiter će vam pomoći da uspete u svojim projektima, dok će Saturn biti zadužen da vas drži prizemljenima. Ali, uspeh će vam biti osiguran samo ako imate konkretan plan delovanja.


 Vaša ljubavna veza će ove godine imati podršku Marsa i Venere, tako da će svi problemi u njoj biti rešeni. Uticaj Marsa će vam pomoći da zadržite dobrim svoje zdravlje tako što će vas prisiliti da vežbate. Mars će biti u Vagi otprilike u prvoj polovini 2021. godine, pa do kraja jula. Ovo će vam pomoći da u ovom periodu poboljšate svoje odnose sa decom i mlađim delom familije. Bićete kreativniji i raspoloženiji i možete dobiti pohvale od rodbine zbog vašeg odnosa sa malđim delom porodice. Ove godine vaš društveni život će vam biti od velike podrške. Ovo je savršeno vreme da zatražite savet od svojih prijatelja kad god vam zatreba. Vaši prijatelji će vas sigurno podržati na sve moguće načine.



 Vaši odnosi sa prijateljima će verovatno postati dublji nego što su bili ranije. Jupiter će ući u Lava sredinom jula. Ovo će vam pomoći da poboljšate vašu komunikaciju i ovo je odlično vreme za izlazak i upoznavanje novih ljudi. Ovi novi ljudi koje upoznate mogu vam omogućiti razne nove prilike i šanse u životu. Sve u svemu, ova nova prijateljstva će vam doneti dobre stvari.








RETROGRADNI MERKUR I NJEGOVI PERIODI U GODINI

 Reč retrogadan, što bi značilo 'da ide unazad' nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci sa našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi moglo da se uporedi kao kad pretičete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, već sve planete prolaze kroz retrogradne periode.


Iako se u ovom periodu možete osećati kao da potresa čitav vaš svet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebalo da se dogode na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas primorava da stvari ponovo pregledamo i ponovo proverimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vreme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osećaj da bismo trebali usporiti i preštimovati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlj, do posla.


 Znati šta treba raditi i očekivati pre vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo sa neizbežnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigunro se pitate kako i šta napraviti da Merkur retrogradno radi za vas a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Uprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi sa retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak sveta. Možda će vam biti neprijatno da rešavate probleme skoro tri meseca svake godine, ali to je daleko od neizvodljivog.


 Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali - samo ako ste pažljivi.


 Idite polako kroz ovaj period i sve proveravajte. Ovde ćemo vam dati kratke crtice šta treba a šta ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.









ŠTA DA  RADITE:

■ Razmislite o svakom dostupnom rešenju problema sa kojima se suočavate - jedno od njih mora na kraju da bude ono pravo.
■ Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati da izađete izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rešenje.
■ Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rešenje, veća je verovatnoća da će ono uspeti.
■ Budite u toku sa kašnjenjima i otkazivanjima tokom putovanja.
■ Pripazite na svoj automobil. Proverite lampice upozorenja, zakažite servis.
■ Napravite rezervne kopije podataka na računaru i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.
■ Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vreme da se pozabavite tim i jednom zauvek pokušate da ga rešite.




NEMOJTE DA RADITE:

■ Nikako ne padajte pod uticaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbeći.
■ Nemojte da se osamite kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da rešite problem. Ne možete sve sami!
■ Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi naduvavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.
■ Ne planirajte neke velike prezentacije ili izrašujte neke važne dokumente. Ako već ne možete da izbegnete ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.
■ Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.
■ Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminišete velike greške.
■ Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu doneti i velika razočarenja.



 Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tokom retrogradnog Merkura nivo stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po celu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo desiti i zašto ili šta će se sutra ili za meseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrtenjem u krug, samo je još više pojačavamo.


 Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rasejani, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite. Evo onde nekoliko korisnih saveta kako da održavate svoj um i telo u vrhunskoj formi tokom perioda ovog nevaljalog retrogradnog Merkura.





TREBA DA URADITE SLEDEĆE:

■ Obavezno uključite alarm pre spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gde trebate. Tada morate da žurite, a žurba može da vam donese nevolju.
■ Slušajte tihu muziku, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmeh na lice.
■ Planirajte da se malo 'otkačite' od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vreme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računar i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.
■ Praktikujte vežbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primer: udahnite vazduh 4 sekunde, a izdahnite vazduh 8 sekundi, ali polako.





NEMOJTE DA RADITE:

■ Ne gledajte vesti ili nasilne TV emisije pre spavanja, i sve ono što vas može uznemiriti.
■ Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu pre spavanja.
■ Ne planirajte razne ekstravagancije sa jelom u kuhinji. U ovom period - što jednostavnije to bolje po vas.
■ Ne pijte kafu i bilo šta sa kofeinom što vam može otežati da zaspite.








PERIODI RETROGRADNOG MERKURA:

■ 30. Januar 2021. (Vodolija) – 21. Februar 2021.(Ribe)
■ 29. Maj 2021. (Blizanci) – 22. Juni 2021. (Blizanci)
■ 27. Septembar 2021. (Vaga) – 18. Oktobar 2021. (Vaga)




ZDRAVLJE

Ova 2021. godina trebala bi biti prilično dobar period kada je u pitanju opšte zdravstveno stanje Blizanaca. Iako ste se možda poslednjih godinu dana osećali iscrpljeno, ove godine bićete u vašem najboljem izdanju, a sve zahvaljujući jačanju Marsa. Planete će vas voditi u pridržavanju uravnotežene ishrane i zdravog režima treninga i vežbanja. Neće biti nekih većih planetarnih poravnanja koja mogu uticati na vaše opšte zdravlje i blagostanje ove godine. Zato slobodno možete uživati u periodu odmora i podmlađivanja. Bavite se sportom i rekreacijom koji su po vašem ukusu. Održite vaše društvene i moralne vrednosti na visokom nivou. Takođe, pojačajte imunitet na sve moguće načine. I vežbanjem i biljnim preparatima i pravilnom iskranom, ali i čistom psihom, meditacijom i molitvom.


Kako su stres i napori manje izraženi u ovom periodu, vaši nervi, kao i probavni organi koji obično znaju biti slabi, sad će biti dobri. Međutim, ne preterujte sa začinjenom hranom. Najpametnije bi bilo kada biste uzimali što više svežih proizvoda, a što manje koristili gotovu hranu, pogotovo onu brzu.



 Jupiter ove godine ima veliki uticaj na vaš znak. Donosi vam i fizički i mentalni rast. Ovo vam može pomoći da poboljšate svoje mentalno zdravlje i povećate svoje znanje nekim dodatnim obrazovanjem. I vaše fizičko zdravlje će takođe zabeležiti određeni napredak, a vi se posebno pobrinite za to da dodatno vežbate tokom retrogradnog Merkura 2021. godine.





O VAMA OVE GODINE

 Ove godine planeta ima veliki uticaj na vašu maštu. Verovatno ćete biti u iskušenju da negde otputujete ili da isprobate neke nove stvari. Takođe ćete se osećati mnogo kreativnije nego što je to uobičajeno, što vas može podstaći da se bavite nekim novim hobijem ili naučite neki novi jezik koji vas privlači. Zvezde vas u 2021. godini podstiču da se oslobodite prošlosti koja vas možda pritiska. Ne dozvolite da vas bilo šta iz prethodnih godina koči i sprečava vaš napredak u ovoj godini. Ovo nije godina za povratak na neki stari posao, za povezivanje sa bivšim partnerima i slično.



 Ova 2021. godina biće godina prosperiteta i dobre volje za Blizance. Imaćete dobre veze i napravićete nove korake u svom profesionalnom životu. Mnogo prilika dolazi na vaš put, vaše je da ih ugrabite. Blizancima se savetuje da ostanu strpljivi i da se uklope u svoje okruženje. Treba da razumete u potpunosti vaš položaj u društvu oko vas. Donesite mudre odluke jer je povoljan trenutak za donošenje nekih važnih životnih odluka koje ne treba da odlažete za kasnije.


 Vaš vladar je planeta Merkur, a kada je on retrogradan, vi se osećate neupadljivo. U 2021. godini to će biti od kraja Marta do sredine Aprila kada donosi više promena u vaš život i traži od vas da pažljivo proučite vaše fantazuiije, zatim od kraja Jula do sredine Augusta, kada možete imati lošu komunikaciju i probleme sa vašim planovima, i od sredine Novembra do početka početka decembra, donoseći vam moguće probleme u poslu i vezama. Od posebne je važnosti da budete prilagodljivi i da sebi date vremena i da budete mnogo strpljiviji kako sa drugima tako i sa samim sobom sve dok je Merkur u retrogradnom hodu.



Blizanci mogu započeti godinu dolaskom nečeg novog u vaš život. To može biti prijatelj, nova ljubav ili rpđenje deteta ako ste u braku. Ova godina za vas donosi nove početke. Možda ćete osećati određenu zabrinutost za budućnost i misliti o nekim potencijalnim problemima, ali to sve može biti povezano sa vašim umom, tako da kada smirite um i sredite misli  i vaši problemi mogu nestati. Trebate u ovoj godini biti prizemljeni i živeti dan za danom, živeti i uživati u svakom trenutku. Pokušajte da se prilagodite svom vazdušnom elementu i videćete da će sve teći mnogo lakše.








 2021. godina za Blizance može tražiti da uložite više koncentracije na pokušaje da stvorite više bliskosti i stabilnije veze sa ljudima u vašoj okolini. Možda ćete morati da iz vašeg života izbacite neke ljude sa kojima više ne osećate čvrstu vezu kao pre.


Vaše interesovanje za duhovna stvari i čišćenje vašeg uma počinje od februara kada planeta Mars dolazi 22. u znak Bika. Vaša želja za ljubavlju podstiče vas dakod vas želju da potražite partnera, vi postajete društveni i aktivni, bavite se svojim hobijima i stvarima koje volite. Kako planeta Venera ulazi u znak Riba 17. marta, tako i vi vidite šansu za napredak zahvaljujući vašim kreativnim idejama. U aprilu, Venera dolazi 10. u znak Ovna, a to za vas znači ulazak u finansijsko i poslovno odlično vreme a vi možete sebi dati vremena da istražite i vidite sveta. Iz nekog vašeg prijateljstva može da se rodi ljubav. Vaše samopouzdanje raste a novac počinje da vam pristiže.



Vaš nagon za istraživanjem prirode i povezivanjem sa svetom prirode vrlo je jak kako planeta Venera bude ušla u znak Blizanaca 29. maja. Ljubav i finansije su tada na vrhuncu. Razvićete veliko interesovanje za razne izvođačke umetnosti i kreativne stvari, ali pojaviće se zatišje u vašom entuzijazmu i motivaciji kao i potrebnoj energiji. Vaš um biće uzbuđen svime i svačim i pazite da jednostavno ne izgorite ako ne uspete da se fokusirate na bitne stvari.



Kada planeta Merkur dođe u znak Raka 22. juna vaša finasijska strana je jaka ali možete trošiti više nego obično. Imajte na umu ono što vam je neophodno a odbacite ono što vam nije potrebno. Mesec Jul je odlično vreme za investicije i druženje sa prijateljima. Kad Venera 11. avgusta dođe u znak Device možete se zaljubiti u nekoga uzbudljivog i zabavnog. Najverovatnije ćete napraviti spisak svojih obaveza koji će vam omogućiti da obavite sve što je potrebno. Neke promene koje traže pažnju od vas dolaze u vaš lični život. Kako Merkur dolazi u znak Vage 2. septembra, ovo je odlično vreme da svoju pažnju usmerite na praktične stvari i metode koje će vas mentalno i emocionalno smiriti i ohrabriti vas da pronađete ravnotežu u životu. Sve ovo može doneti sjajno blagostanje. Kraj godine donosi uspeh, slavu i finansijski prosperitet i otkrićete i da vaše samopouzdanje ponovo raste dolazskom Merkura u znak Škorpije 2. novembra.







 Možda ćete godinu završiti sa malo lenjosti i nedostatkom motivacije, ali podržaće vas drugi i osećaćete se prijatno uz njihove savete. Otkrićete da vaša prijateljstva i romanse postaju snažno povezani i na kraju godine osećaćete se zadovoljno i sigurno koga želite da primite u svoj svet.



HOROSKOP MESEC PO MESEC

■ Blizanci Januar 2021: Januar je pogodan mesec za samo ispitivanje, posebno kada je reč o vašim odnosima. Razmislite šta želite od ove godine i napravite svoje planove i ciljeve shodno vašim željama. Blizanci koji se bave samostalnim poslom još ovog meseca mogu da otpučnu i da završe posao koji je sklopljen odmah posle praznika.

■ Blizanci Februar 2021: Februar vam donosi bistar um i ovo je savršen mesec da pronađete ravnotežu između posla i vašeg društvenog života koja može potrajati tokom cele godine. Nesviđa vam se što kolege sa posla koje, između dobrih stvari o vama, misle i da ste dosadni, ali bolje pređite preko toga nego da se upustite u neka dokazivanja kako nisu u pravu.

■ Blizanci Mart 2021: Mart vam donosi još više energije nego što ste imali u februaru. Savet vam je da ovu energiju fokusirate na vašu karijeru a to može pomoći da poboljšate i svoje finansijsko stanje.Trebalo bi malo da se opustite jer ništa nije neiscrpno, pa tako ni vaša pokretljivost.

■ Blizanci April 2021: Aprilom vlada planeta Merkur, a on vas podstiče da provodite više vremena sa svojim najdražima u porodici kao i sa prijateljima. U isto vreme, potrudite se da ne izgubite korak sa vašim poslovnim ciljevima kao i sa finansijama. Niste u najboljim odnosima sa postojanošću, ali koji to Blizanac jeste.

■ Blizanci Maj 2021: Maj je odličan mesec da se fokusirate na vaš ljubavni život i vašu komunikaciju sa drugima. Pokušajte da zanemarite vaše partnere iz prošlosti i usredsredite se na svog sadašnjeg partnera ili pronalaženje novog partnera ako niste u vezi trenutno.

■ Blizanci Jun 2021: Jun mesec je mesec kada treba da pazite na svoj novac, a takođe i da se usredsredite na kreativne poduhvate. Nemojte dozvoliti da uticaj Jupitera uzrokuje previše nekih frustracija kod vas. Možete ući u neki novi interesantni radni projekat koji ćete uspeti da okončate krajem ovog ili početkom sledećeg meseca.

■ Blizanci Juli 2021: Jul je meseca kada takođe treba da obratite pažnju na vaše finansije. Fokusirajte se na vaše veze, kako romantične tako i one čisto platonske. Blizancikoji se nisu angažovali u ljubavi imaće burne dane obeležene intenzivnim osećanjima i strastima.

■ Blizanci Avgust 2021: Avgust vam donosi novu pozitivnost u život. Što više vremena provodite sa svojim prijateljima i voljenima, to ćete se bolje osećati. Posebno izbegavajte izolaciju ovog meseca. Možda ćete biti više zainteresovani za aktuelne modne trendove, vas budžet može ograničiti u eventualnim željama za kupovinom nečega što bi ste želeli.

■ Blizanci Septembar 2021: Septembar je još jedan mesec za samo ispitivanje, tako da, provedite prvu polovinu meseca fokusirajući se na samog sebe. Drugi deo meseca provedite poboljšavajući svoje veze, posebno one sa porodicom. Pošto ste večita deca, možete bez griže savesti dozvoliti sebi neke neozbiljne ispade i u poslu i u privatnom životu.

■ Blizanci Oktobar 2021: Oktobar je mesec kada trebate da se fokusirate na vaše veze, kako ljubavne tako i one sa porodicom. Ako se svesno ne usredsredite na ovo, misli će vam odlutati na drugu stranu i propustićete druženje sa njima, što može negativno da utiče na vaše veze. Na poslu možete imati sitna nerviranja, pošto ništa neće ići kako ste planirali, pa ćete morati da uložite dodatne napore.

■ Blizanci Novembar 2021: Novembar vam može doneti povećanu osetljivost, što sa druge strane može negativno uticati na neke vaše slabije veze. Pokušajte da se bavite
nekim hobijem da biste se opustili i oraspoložili. Bićete u prilici da sebe počastite nekom obnovom garderobe.

■ Blizanci Decembar 2021: Decembar će biti miran mesec i savršen za pravljenje planova za sledeću godinu koja je pred vama. Razmislite koje biste promene mogli da napravite, posebno u pogledu vašeg društvenog života, a u jednom društvu zablistaćete zahvaljujući vašoj duhovitosti. Takođe, izbećićete nametanje jedne dosadne osobe do koje vam nije stalo.





 



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: conopljanews

Povezane vesti:


>