Ostalo

Sme�no

Majonez bez jaja! Tri načina da napravite ukusan dodatak jelima! (RECEPT)

U danima posta vam je verovatno dobrodošao ovakav recept! Majonez bez jaja! Tri načina da napravite ukusan dodatak svim posnim jelima ili salatama po vašem izboru! Izaberite onaj koji vama najviše odgovara...

Majonez bez jaja! Tri načina da napravite ukusan dodatak jelima! (RECEPT) Screenshoot/Instagram





Potrebno:


6 ravnih kašika gustina

24 kašike vode

3 kašičice senfa


9 kašika ulja

sok od 1/2 limuna

biber

so





Priprema:

6 ravnih kašika gustina dobro izmešati sa 24 kašike vode da se razbije svaka grudvica. Skuvati da se zgusne. Kad se masa prohladi, uz neprekidno mućenje mikserom dodati prvo 3 kašičice senfa. Zatim dodati jednu po jednu 9 kašika ulja. Na kraju sipati sok od 1/2 limuna. Mutiti da sve bude kompaktno. Dodati soli i bibera prema ukusu. Ostaviti da stoji na hladnom, najmanje 1 sat pre služenja ili korišćenja u pripremi drugih posnih jela.





Majonez od sojinog mleka:


Potrebno:


200 ml nezaslađenog sojinog mleka

300 ml ulja

kašičica limunovog soka

2 kašičice jabukovog sirćeta

kašičica senfa

soli po ukusu





Priprema:

Polako mutite sojino mleko i dodajte lagano 150 ml ulja. Kada se mleko i ulje savršeno spoje, opet lagano dodajte jabukovo sirće. Zatim sipati limunov sok i prstohvat soli, pa nastavite da mutite još minut, dva. Sada dodajte senf i ostatak ulja. Mutite sve dok ne dobijete kremastu masu i vaš posni majonez je gotov.










Majonez od krompira:


Potrebno:


2 krompira

kašičica senfa

limunov sok

kašika belog vina

200 ml ulja

so

biber po ukusu





Priprema:

Krompir skuvajte u ljusci, ohladite, oljuštite i propasirajte. Dodajte senf, biber, limunov sok i so, pa sve dobro promešajte. Dodajte jedan decilitar vode, promešajte i počnite da lagano mutite mikserom. Dodajte polako ulje. Kada dobijete gust sos, sipajte kašiku belog vina i promešajte. Napomena: kao i tokom mućenja majoneza koji se priprema sa jajima i za posni majonez potrebno vam je mnogo strpljenja kako bi se sastojci lepo sjedinili.


Još recepata možete pogledati OVDE.



 



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Lepa i srećna

Povezane vesti:


>